Een hond in de Siciliaanse stad Trapani, die langdurig vastgebonden zat op een piepklein balkon, is gered dankzij foto’s en video’s die viral gingen op het internet.

Hond op balkon - Trapani
Foto via Twitter

Twee maanden lang zat het dier, dag en nacht, vastgeketend aan een korte ketting op een balkon van 2 vierkante meter. Een zeer triest gezicht was het, om de hond daar zo te zien zitten, starend over de straten van Trapani.

Gelukkig bleef de hond niet onopgemerkt: een voorbijganger zag hem daar zitten. Niet eens, maar elke keer wanneer hij voorbij liep. Hij vond het genoeg geweest. Hij maakte foto- en video-opnamen van het trieste dier en verspreidde ze via social media.

De beelden bereikten dierenbeschermer Enrico Rizzi, het hoofd van  Secretariat National Party Animalista European, die vorig jaar al een een juridische procedure tegen de eigenaar van een andere hond begon, die ook vastgebonden zat op een balkon, met zijn bek dicht getapet.

Crotone: Abbiamo denunciato il proprietario che ha detenuto questo cane in queste condizioni, tappandogli la bocca per…

Posted by Enrico Rizzi on Monday, February 3, 2014

Rizzi wachtte geen moment en schakelde direct de politie en een dierenarts in. De eigenaren van de hond werden aangeklaagd wegens dierenmishandeling en het dier is met onmiddellijke ingang in beslag genomen. De hond, die nog steeds geen naam heeft, is inmiddels opgevangen in een dierenasiel, waar hij wacht tot hij wordt geadopteerd door liefdevolle mensen, bij wie hij de rest van zijn dagen kan slijten.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor