Bijna 4.000 burgers doneren samen met Wakker Dier geld aan biologische melkveehouders voor hun proces tegen de staat. De bioboeren willen hun koeien redden van de slacht die de overheid heeft opgelegd vanwege de mestberg. De rechter gaf de boeren al gelijk, omdat de biologische sector niet verantwoordelijk is voor het mestprobleem. Maar staatssecretaris Van Dam gaat in hoger beroep, waardoor alsnog slacht dreigt voor circa 6.000 gezonde biologische melkkoeien.

bioboeren
Bioboeren zijn niet verantwoordelijk voor de mestberg | Foto: Pixabay

Wakker Dier vroeg heel Nederland om de boeren te helpen met een kleine bijdrage door ‘shitbeleid’ te SMS’en naar 4333. Bijna 4.000 burgers doneerden samen ruim €10.000. Wakker Dier verdubbelt het bedrag tot €20.000:

“We worden gebeld door wanhopige en intens verdrietige boeren en boerinnen. We hopen op deze manier hun bedrijven en koeien te kunnen redden.”

De Natuurweide
Wakker Dier doet de donatie aan de vereniging De Natuurweide, de overkoepelende organisatie voor biologische melkveehouders. De Natuurweide vertegenwoordigt 230 boeren en coördineert de rechtszaken van diverse biologische boeren tegen de staat. Op dit moment loopt het hoger beroep tegen de staat van de biologische boeren die in eerste instantie al gelijk kregen van de rechter. Daarnaast ondersteunt De Natuurweide tientallen andere biologische boeren die nu ook een kort geding tegen de staat aanspannen. Teunis Jacob Slob, de voorzitter van De Natuurweide:

“Naast de financiële bijdrage is dit ook een enorme morele ondersteuning voor de biologische melkveehouders. We hopen dat hiermee voorkomen kan worden dat biologische koeien onnodig geslacht moeten worden.”

Persbericht Wakker Dier


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.