De Stichting Paardenopvang Amsterdam bestaat 5 jaar en dat gaat niet ongemerkt voorbij. Zondag 18 augustus van 13.00 tot 18.00 uur staat het hek open aan de Osdorperweg 663 te Amsterdam. Shetlanders, konijnen, kleine maar fijne rommelmarkt, springkussen, kleurwedstrijd, loterij met leuke prijzen, dierenarts Jurgen Welmers met spreekuur en voor de bezoekers gratis koffie/thee. De toegang is vrij. De Stichting Paardenopvang Amsterdam trakteert. 

Stichting Paardenopvang Amsterdam
Eén van de paarden bij Stichting Paardenopvang amsterdam, Jazz | Foto via Stichting Paardenopvang

Wat 10 jaar geleden begon met drie paardjes op een weiland groeide uit tot een opvang voor paarden in nood. Op een dag stonden er 20 paarden, elk met hun eigen tragische verhaal. Tijd voor een officiële status en de Stichting Paardenopvang Amsterdam werd op 12 augustus 2008 opgericht. Momenteel vinden 35 paarden een veilige stal bij de opvang.

Door een chronisch gebrek van opvangplekken werden bij de paarden ook een paar konijnen opgevangen. Maar ja, waar een paar konijnen wonen kunnen er meer bij en in 2011 werd de Konijnenopvang Amsterdam opgericht. De konijnen wonen aan de Osdorperweg 663.

Op de open dag is ook ruimte voor andere dierenbeschermers. Dierenambulance Amsterdam, Dierenbescherming Amsterdam en Stichting Dierenlot zijn ook aanwezig. Dierenlot Ambassadeur Jeffrey Schenk, bekend van het programma ‘Bloed, Zweet en Tranen’ is ook aanwezig. Niet om te zingen maar voor wie het wil signeert hij een foto.

Bij PiepVandaag.nl is het goede werk van Stichting Paardenopvang Amsterdam al langer bekend. Zo vingen zij Pafos en de zwervende Shetlander op. PiepVandaag.nl was al eens samen met RTV Noord-Holland te gast en maakte het volgende item over de stichting.

RTV Noord-Holland: Ook in de stad worden paarden opgevangen

Meer informatie: www.paardenopvangamsterdam.nl / www.konijnenopvangamsterdam.nl

Persbericht Stichting Paardenopvang Amsterdam