Afgelopen woensdag heeft de Stichting Paardenopvang Amsterdam deze Shetland pony opgehaald uit de duinen in Bergen. Het dier zwierf daar al een week rond. Wie herkent deze pony? Het paardje is gechipt maar dat chipnummer leidt nog helemaal terug naar de fokker. Weet je meer over deze pony neem dan contact op met de dierenpolitie.

Gevonden pony

UPDATE: Het betreft een ongecastreerde hengst van ongeveer 10 jaar oud. Hij heeft inmiddels de naam Dumpie gekregen en met name zijn manen en hoeven zijn sterk verwaarloosd.

“Zijn hoeven zijn er echt heel slecht aan toe. Om te kijken hoe we hem moeten behandelen zijn er zelfs röntgenfoto’s nodig. Het is wel duidelijk dat dit niet het resultaat is van een weekje rondzwerven. Ze zijn al zeker een jaar niet verzorgd.”  Aldus Michelle Polman van de Paardenopvang.

Gezien zijn conditie is het nog maar de vraag of het verstandig is om Dumpie terug te plaatsen bij zijn meest recente eigenaar. Als deze zich überhaupt meldt. Voorlopig verblijft hij bij Stichting Paardenopvang waar hij de nodige medische zorg krijgt en in alle rust kan aansterken.

©PiepVandaag.nl