Foto: still KRO-programa "Uit de kast"

Arie Boomsma heeft ruzie met Georgina Verbaan. De TV-presentator haalde de woede van de actrice op de hals door een jas met echte bontkraag te dragen in zijn programma “Uit de kast”. De dierenliefhebster is fel tegenstander van bont en vindt het dragen ervan dan ook echt niet kunnen. Boomsma houdt echter vol dat het om ‘diervriendelijk’ bont gaat en stapt naar Bont voor Dieren, om zijn gelijk te halen.

Volgens Boomsma is zijn jas gemaakt van het bont van coyotes uit Amerika, die zijn afgemaakt, omdat ze anders een hongerdood zouden sterven. Verbaan zegt echter dat deze dieren worden gevangen met wildklemmen en dat ze langzame en  pijnlijke dood sterven. Bepaald niet diervriendelijk dus.

Georgina Verbaan vindt dat Arie Boomsma bovendien een voorbeeldfunctie heeft, zo vertelt zij in het radioprogramma van Giel Beelen. “Mensen denken dat het oké is als hij bont draagt.” Boomsma is het daar niet mee eens en zegt dat mensen zelf na moeten denken in plaats van hem argeloos te volgen.

Bont voor Dieren laat via Twitter weten totaal niet achter het doden van coyotes voor bont te staan: “Helaas wordt in de media de indruk gewekt dat dierenbeschermingsorganisaties het doden van wilde coyotes voor bont goed zouden keuren. #fail“. 

Via een filmpje op de site van Bont voor Dieren is te zien hoe coyotes aan hun einde komen in een wildklem. Het filmpje is hieronder te bekijken:

Klik hier voor meer informatie over het gebruiken van coyotes voor bontkragen.

Bron: Nu.nl