Zes pasgeboren pups die in januari in een afvalcontainer werden gevonden in Zuid Dakota, Verenigde Staten, zijn op een bijzondere plek opgevangen: in de gevangenis. Gedetineerden hebben de hondjes twee maanden lang intensief verzorgd, waarna ze ter adoptie zijn aangeboden. Deze week zijn de pups naar hun nieuwe baasjes vertrokken.

gedetineerden
Still video

De pups die bij het vuilnis gedumpt waren in de kou zijn onderdeel van het ‘Paroled Pups’ programma, een samenwerking tussen de Humane Society van Sioux Falls en gevangenis South Dakota State Penitentiary. Hier kregen de verlaten pups, die slechts een week oud waren toen ze werden gevonden, verzorging en training van gevangenen. Deze leerden op hun beurt via het programma verantwoordelijkheid te dragen en de honden optimaal te verzorgen.

Gevangene Lance Przybylski:

“Toen we ze voor het eerst zagen waren ze slechts een week oud en net gevonden nadat ze in de kou waren gedumpt. Ze zijn zo hard gegroeid.”

De gedetineerden vonden het best zwaar om afscheid te nemen van de honden waar ze twee maanden lang dag in dag uit voor hebben gezorgd. Animo voor de pups was groot, zodra ze beschikbaar werden gesteld voor adoptie stroomden de aanvragen binnen.

Hoewel ze de pups zullen missen, is er al een nieuw stel honden naar de gevangenis gebracht waarmee de gedetineerden vriendschap kunnen sluiten. Door honden na een slechte start in het leven aandacht te geven, te socialiseren en basiscommando’s aan te leren, worden hun kansen op adoptie vergroot.

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde