Toon S. uit het Brabantse Wagenberg heeft gisteren in de rechtbank van Breda zijn veroordeling gehoord. Voor het verwaarlozen van dieren krijgt hij een voorwaardelijke geldboete van €750,-.

Eén van de dode pony's - Wagenberg - paardenhandelaar wagenberg
Eén van de dode pony’s – Wagenberg | Screenshot item Omroep Brabant

In oktober 2013 werden bij S. 110 pony’s en paarden weggehaald vanwege ernstige verwaarlozing. In mei vorig jaar was het weer mis en werden op zijn terrein een twintigtal ernstig verwaarloosde Shetland pony’s en een ezel aangetroffen en weggehaald. S. mocht sinds die oktober 2013 helemaal geen dieren meer houden en heeft toen een werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden met een proeftijd van 3 jaar gekregen. Van dit alles was hij blijkbaar dus niet erg onder de indruk, gezien zijn tweede misstap.

Rechter

Volgens de rechter gisteren heeft de 55-jarige Wagenberger de dieren die hij onder zijn hoede had slecht verzorgd en werd derhalve een houdverbod opgelegd. De aangetroffen paarden hadden een onverzorgde vacht, te lange hoeven en kregen niet genoeg voedsel. Sommige paarden hadden verwondingen en werden daarvoor niet verzorgd. De rechter legt daarvoor nu tevens een voorwaardelijke geldboete op van €750,- en bepaald dat S. zich moet laten begeleiden door Stichting MEE, een organisatie die mensen met een beperking bijstaat. Volgens de rechtbank is S. zwakbegaafd.

Bron: BNdeSTEM.nl ©PiepVandaag.nl