Een politieman uit Kenia is op heterdaad betrapt met maar liefst zeshonderd kilo hoorn van een neushoorn in zijn bezit. De man werd met twee handlangers betrapt toen hij de enorme partij hoorn aan het inladen was. Het drietal is opgepakt wegens de illegale handel in gestroopte hoorns.

Politieman
Foto Credit: mjneuby via Compfight cc

Kenia geldt als een van de belangrijkste doorvoerlanden. Tot op de dag van vandaag worden neushoorns doodgeschoten voor hun hoorn. Alleen al dit jaar zijn er achttien dieren gedood.

In juli vorig jaar hebben stropers in een natuurreservaat in een week vier neushoorns gedood. Volgens de Kenya Wildlife Service (KWS) ging het om de ergste aanval op deze diersoort op Keniaans grondgebied sinds 1988.

De illegale jacht op neushoorns en olifanten is de afgelopen 15 jaar enorm toegenomen. Vooral in Aziatische landen is de vraag naar ivoor en neushoornhoorn explosief gegroeid onder invloed van opvattingen over traditionele geneeswijzen.

In 2013 brachten stropers in Kenia alleen al 59 neushoorns om en in 2014 sneuvelden meer dan 20 dieren. Volgens sommige bronnen zijn deze cijfers zwaar onderschat, in totaal zouden er nog maar een kleine 1.000 neushoorns leven op Keniaanse grondgebied.

Bron: Nu.nl ©PiepVandaag.nl