Het blinde kalfje Helen is gered van de slacht. Vorige week meldde PiepVandaag.nl dat een groep bezorgde dierenvrienden uit het zuiden van het land het kalfje wilde vrijkopen, omdat ze anders naar de opfok zou worden gebracht en na een paar maanden geslacht zou worden. Met hulp van onder andere Stop Dierenleed Nederland, Norma’s Universum en PiepVandaag.nl is het gelukt het kalfje een zorgeloze toekomst te bezorgen.

Kalfje Helen | ©PiepVandaag.nl
Kalfje Helen | ©PiepVandaag.nl

Helen is een van de 900.000 vleeskalfjes die in ons land leven. De dieren worden vetgemest in een opfokbedrijf, om uiteindelijk te worden geslacht voor de vleesconsumptie. Het hoeft geen betoog dat een blind kalf als eenling geen schijn van kans heeft in een opfok.

Zaterdag 16 april was het zo ver: Helen werd door Pascale Plusquin en Marc Housen (van Dierenopvang Savanah) naar Norma’s Universum gebracht. Bij Norma mag Helen een vrij en gelukkig leven leiden, vol liefde en knuffels. Ze werd enthousiast begroet door koe Zjené en leeftijdsgenootje, kalfje Mabuti. Norma heeft Helen omgedoopt tot Sinaii Sahar Piep Shadowmere Miedema. Norma zal het blinde kalfje minstens 8 maanden de fles geven, om zo het natuurlijke gedrag van de moederkoe zo veel mogelijk na te bootsen.

Om kalfje Sinaii (voorheen Helen) te helpen, hebben PiepVandaag.nl en Stop Dierenleed Nederland de handen ineen geslagen om geld in te zamelen voor haar opvang bij Norma. Vele mensen hebben al geld overgemaakt, maar er is nog meer nodig. De melk, die het kalf zo hard nodig heeft, en bezoeken van de dierenarts, kosten erg veel geld.

Helpen kan door een donatie over te maken naar Norma’s Universum (anbi), bankrekening IBAN NL87INGB0005008601 onder vermelding van Helen. Ieder bedrag is welkom en wordt in zijn geheel besteed aan de opvang en verzorging van Sinaii.

Je kunt ook helpen door dit bericht te delen via de sociale media, met de hashtag #kalfjeHelen.

Bekijk hieronder de reportage die PiepVandaag maakte over dit bijzondere kalfje:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

©PiepVandaag.nl i.s.m. Stop Dierenleed Nederland