Na bijna 20 jaar alleen te hebben gezeten in een dierentuin in Las Vegas, heeft chimpansee Terry een vriendin gevonden die hij nooit meer laat gaan. 

chimpansee
Chimpansees Terry en Jeannie zijn onafscheidelijk | Foto: screenshot video

Toen Terry chimpansee Jeannie ontmoette was het liefde op het eerste gezicht. Molly Polidoroff, directrice van Save the Chimps in Florida:

“Ze zagen elkaar en begonnen meteen te knuffelen. Ze waren meteen aan elkaar verknocht.”

De organisatie redde Terry in september 2013, nadat de Las Vegas Zoo gesloten werd na meerdere klachten van lokale dierenrechtenactivisten. De hartverwarmende vriendschap van de twee is vastgelegd in een filmpje dat nog steeds het hele internet rondgaat. Je ziet hoe ze elkaars hand vasthouden en weigeren om die los te laten. Zelfs als Terry even gaat liggen, strekt hij meteen zijn arm uit naar Jeannie’s hand.

chimpansee
Save the Chimps in Florida heeft het grootste toevluchtsoord voor chimpansees in de hele wereld en biedt plaats aan meer dan 250 chimpansees.

Kathleen Conlee, vicepresident van dierenonderzoekbelangen voor de Humane Society:

“Sommige chimpansees zijn makkelijker in de omgang met soortgenoten dan anderen. Het kan een tijdje duren om te wennen aan elkaar, niet elke chimpansee heeft meteen een klik met de ander. Sociaal gezelschap is het eerste wat je moet zoeken voor een chimpansee.”

Dat Terry zo lang helemaal alleen heeft geleefd, moet verschrikkelijk voor hem zijn geweest. Sinds zijn redding is Terry een echte gentleman naar andere soortgenoten toe en is hij ‘in een ontzettend goed humeur’ volgens Polidoroff.

Zijn vriendin Jeannie is in 2002 gered uit een onderzoekslaboratorium en wordt omschreven als ‘zeer zorgzaam naar andere chimpansees toe’ en daarmee heeft ze haar bijnaam ‘Jeannie Mama’ dik verdiend.

Bekijk hieronder het vertederende filmpje:

Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen