Erwin VermeulenAd en Astrid Vermeulen, de vader en zus van de in Japan gearresteerde dolfijnenbeschermer Erwin Vermeulen, hebben dinsdag 7 februari 2012 gesproken met de Tweede Kamer tijdens een door de Partij voor de Dieren georganiseerde bijzondere procedure. Erwin Vermeulen zit sinds 16 december vast omdat hij een hotelmedewerker een duw gegeven zou hebben toen hij foto’s wilden maken van een dolfijnentransport. Lees [hier] wat Ad Vermeulen de Kamer vertelde.

Ook Geert Vons, directeur van Sea Shepherd Nederland, was aanwezig om te vertellen over de rechtsgang in Japan. Hij woonde de eerste van de maar liefst vijf geplande zittingsdagen bij. Pavel Klinckhamers, campagneleider Oceanen bij Greenpeace, vertelde de Kamer over twee Greenpeace-medewerkers die in 2008 door Japan werden opgepakt toen zij probeerden de illegale handel in walvisvlees bloot te leggen.

De aanwezige Kamerleden van SP, PvdA en GroenLinks kregen vervolgens de gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers. De hele bijzondere procedure kunt u binnenkort hier terugkijken. Aansluitend vertoonde de Partij voor de Dieren de film The Cove.

Foto: Partij voor de Dieren

Meer lezen:
Kamervragen over de bedreigingen aan het adres van Sea Shepherd kunt u hier lezen.
Vervolgvragen over de rechtszaak tegen Erwin Vermeulen in Japan vindt u hier.
Meer informatie over de bijzondere procedure vindt u hier.

PiepVandaag startte een emailactie naar de japanse ambassade, om druk uit te oefenen Erwin Vermeulen vrij te laten. Inmiddels hebben ruim 7500 mensen meegedaan met deze emailactie.

Help Erwin Vermeulen ook en stuur een email naar de Japanse Ambassade!

Bron: Partij voor de Dieren