Bij het openingsfeest van het Amerikaanse softwarebedrijf Paymentwall in Amsterdam op 11 februari moesten de gasten op een ludieke manier worden vermaakt. Genodigden mochten daarom knuffelen met twee babytijgers. Gasten van het feest besloten gelukkig melding te maken bij de Dierenbescherming Amsterdam. Daarop werd 144 gebeld en kwam de melding terecht bij de NVWA.

babytijgers
Foto via Dierenbescherming Amsterdam

De dieren zijn nog tijdens het feest in beslag genomen en naar elders over gebracht. Ook is een boete opgelegd. De begeleider van de dieren was niet in het bezit van CITES-papieren en dat betekent dat de dieren illegaal in Nederland verblijven.

In Nederland is het met de juiste vergunningen toegestaan om exoten en dus ook tijgers bedrijfsmatig te verhuren. Krokodillen, katachtigen of andere dieren kunnen eenvoudig worden ingehuurd voor een evenement of show. Zelfs olifanten met reclameborden zijn mogelijk, of een ringsteekspel met kamelen.

De Dierenbescherming roept iedereen op vooral melding te maken bij 144-red-een-dier als er op feesten of bij andere gelegenheden exotische dieren ter vermaak worden gebruikt. Dat geldt ook bij bijvoorbeeld de inzet van kamelen.

 

Bron: Dierenbescherming Amsterdam ©PiepVandaag.nl