Albert Heijn wil niet geassocieerd worden met het ganstrekken in Grevenbicht, vertelt woordvoerder Dagna Hoogkamer in Distrifood, een nieuwssite voor supermarkten. De supermarktketen heeft ondernemer Scheepers op de vingers getikt voor het sponsoren van dit dieronvriendelijke evenement, waarbij de kop van een gans afgetrokken wordt door mannen te paard.

Albert Heijn
Albert Heijn verwijdert Foie Gras uit schap

Scheepers Supermarkten, die in Grevenbicht een Albert Heijn runt, is één van de hoofdsponsoren van het bizarre evenement. Vanmorgen is PiepVandaag een Facebook-actie begonnen, om Albert Heijn duidelijk te maken dat het sponsoren van ganstrekken echt niet kan anno 2013. We riepen iedereen op een reactie te plaatsen op de Facebookpagina van Albert Heijn en dat verzoek werd massaal uitgevoerd.

Vandaag verklaart woordvoerder Dagna Hoogkamer in een reactie aan Distrifood:

‘De heer Scheepers sponsort het ganstrekken weliswaar onder eigen naam, maar als ondernemer is hij onlosmakelijk verbonden met de naam Albert Heijn. Het mag duidelijk zijn dat een dergelijk iets niet past binnen het sponsorbeleid van Albert Heijn. Wij gaan vandaag nog rond de tafel met de ondernemer’.

Scheepers is één van de sponsors van het hele gebeuren. Albert Heijn zal vandaag nog een reactie plaatsen op de Facebookpagina.

Bron: Distrifood ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor