Petitieactie: Stop de gruwelijke lijdensweg van slachtpaarden voor Nederlandse consumptie

Update: Wegens overweldigend resultaat zal vanaf heden niet langer een protestmail worden gestuurd naar de verschillende Nederlandse importeurs, supermarkten en snackproducenten, maar alleen handtekeningen worden verzameld voor de petitie. Klik hier voor meer informatie.

Het grootste deel van de paarden die worden gedood voor het vlees dat wordt verkocht in Nederlandse supermarkten en snackbars heeft een gruwelijke lijdensweg ondergaan. Dit blijkt uit groot internationaal onderzoek van Eyes on Animals samen met Tierschutzbund Zürich (Zwitserland) en Animals’ Angels USA (Verenigde Staten). Kijk hier de uitzending van TROS Radar ‘De waarheid achter paardenvlees’ van 24 maart naar aanleiding van het onderzoek terug.

Ga direct naar de actie

Paarden - EonA - lijdensweg

Moffat (EonA): “Zieke, gewonde en stervende paarden en merries die bevallen worden aan hun lot overgelaten…” | Foto: Eyes on Animals/TSB Zürich/AA USA 

Paarden - EonA - lijdensweg

Foto: Eyes on Animals/TSB Zürich/AA USA

Nederland importeert vlees van bijna 60.000 paarden. Dat vlees wordt doorverkocht (paardenbiefstuk) of verwerkt in kroketten, frikadellen, stoofvlees, gehaktballen en rookvlees.

Supermarkten en snackleveranciers schetsen ten onrechte een rooskleurig beeld en beweren strikte (EU-)welzijnseisen te hanteren voor de herkomst van hun vlees. Het onderzoek van Eyes on Animals onthult echter een compleet andere, extreem wrede, realiteit.

De manier waarop de paarden in de landen van herkomst worden gehouden, behandeld, vervoerd, soms vetgemest, en uiteindelijk geslacht voldoet niet aan de EU-regelgeving – en al helemaal niet aan de extra welzijnseisen die onder andere Jumbo, Coop, Albert Heijn, Plus, C1000, Sligro, Mora, Ad van Geloven, Beckers, Groenveld Vlees en Visser & Van Walsum beweren te stellen in antwoord op vragen van Eyes on Animals.

“Zieke, gewonde en stervende paarden en merries die bevallen worden aan hun lot overgelaten in ‘vetmesterijen’ (Canada), waar ze soms ook nog in extreme hitte of barre kou creperen, paarden worden met geweld en zelfs met gebruik van agressieve honden transportwagens opgejaagd (Argentinië en Uruguay), paarden raken gewond of sterven door het vervoer in ongeschikte trucks waarin ze dagenlang bekneld staan en in het slachthuis worden ze regelmatig gemarteld door ongeschoold personeel en niet in één keer gedood”, aldus Lesley Moffat van Eyes on Animals.

Paarden - EonA - lijdensweg

Lesley Moffat (EonA): “…paarden worden met geweld en zelfs met gebruik van agressieve honden transportwagens opgejaagd…” | Foto: Eyes on Animals/TSB Zürich/AA USA

Paarden - EonA - lijdensweg

Foto: Eyes on Animals/TSB Zürich/AA USA

Dit gezamenlijk veldonderzoek van Eyes on Animals, Tierschutzbund Zürich en Animals’ Angels USA, liep van maart 2012 tot januari 2014. Inspectieteams bezochten meerdere keren zogenaamde verzamelcentra, paardenmarkten- en veilingen, vetmesterijen, grensovergangen, slachthuizen en volgden transporten in alle eerdergenoemde exportlanden.

“Wij hebben niet één plek gezien waar géén dierenleed was”, aldus Moffat.

Paarden - EonA - lijdensweg

Foto: Eyes on Animals/TSB Zürich/AA USA

De wrede waarheid achter paardenvlees – LET OP: schokkende beelden

In het laatste stadium van het onderzoek, heeft Eyes on Animals, Nederlandse supermarkten en snackfabrikanten aangeschreven om te informeren naar de welzijnsomstandigheden van de paarden die in hun vleesproducten zijn verwerkt. Moffat:

“Veel consumenten geloven onterecht dat paarden een goed leven met hebben gehad vergeleken bij andere dieren waarin ze liefde, aandacht en veel beweging hebben gekend. Ze hebben geen idee waar hun vlees vandaan komt en vleesverkopers houden de schone schijn op.”

Zo antwoordt Coop:

“Onze leverancier bezoekt zelf met grote regelmaat de boerderijen waar de paarden leven en van weidegang genieten, om er zeker van te zijn dat de leefomstandigheden van deze dieren goed zijn en bewaakt worden”.

Bovendien stelt een groot deel van de bedrijven volstrekt onjuist dat deze paarden dezelfde bescherming genieten tijdens transport als in de EU.

Wel geldt officieel dat landen die vlees willen exporteren naar de EU, een ‘EU-certificering’ moeten behalen. Dat houdt in dat een dierenarts in het verzendende land door middel van een certificaat verklaart dat het slachthuis voldoet aan minimumeisen ten aanzien van diergezondheid, voedselveiligheid, voedselhygiëne en dierenwelzijn. Namens de EU ziet de Food and Veterinary Office (FVO) hierop toe. Moffat:

“Dierenwelzijn is daarbij echter van ondergeschikt belang. Eens in de zoveel jaar houdt de FVO inspecties: altijd van te voren aangekondigd en alleen naar een deel van de slachthuizen. Voor wat betreft huisvesting, verdere behandeling en transport zijn de paarden overgeleverd aan de wetten van het exportland – als die al bestaan.”

Lees het hele rapport: De wrede waarheid achter paardenvlees in Nederland

Help mee om dit paardenleed te stoppen! Stuur onderstaande protest e-mail en onderteken tegelijkertijd de petitie en eis dat Nederlandse importeurs, supermarkten en snackfabrikanten stoppen met de inkoop en verkoop van dit paardenvlees.

[Op PiepVandaag.nl en met betrekking tot acties is het volgende privacy beleid van toepassing.]

Meer doen?

Deel deze actie met vrienden en bezoek bijvoorbeeld de Facebookpagina’s van bovenstaande importeurs, supermarkten en snackfabrikanten als ze die hebben en laat horen wat u vindt!

Facebook: Jumbo Supermarkten, Coop Supermarkten, Albert Heijn, Plus Supermarkt, BeckersDeen Supermarkten, Mora en Sligro.

Zorg dat de inspecteurs van Eyes on Animals hun onderzoeken kunnen voortzetten en doe een donatie via www.eyesonanimals.com/doneer.
[emailpetition id=”14″]

[Op PiepVandaag.nl en met betrekking tot acties is het volgende privacy beleid van toepassing.]

De link naar deze actie mailen naar vrienden!?

LET OP: Soms duurt het even voordat uw ondertekening zichtbaar is op de site.

©PiepVandaag.nl

Gerelateerde artikelen:

Reacties

 1. Moet per direct STOPPEN!!!!

 2. Lucas Uljee zegt:

  Misschien is het volgende een idee:
  1. Eet minder vlees, je hoeft niet iedere dag vlees te eten…
  2. Als je vlees eet, zorg dan dat je weet wat je eet. Ik haal alleen vlees bij een ‘slager’ die wild van de betuwe heeft. Dieren die in het wild geleefd hebben. Is goed te merken, de eendeborst is half zo groot….

  Volgens mij scheelt dit al heel veel. ps ik betaal gerust het dubbele voor vlees als ik weet dat een koe in Nederland een goed leven heeft gehad voordat het geslacht is. Daar zijn genoeg mogelijkheden…

  • HIER ZIJN GEEN WOORDEN VOOR,IK WORDT ALLEEN MAAR KOTSMISSELIJK WAAR EEN BEPAALD
   SLAG SOORT MENSEN TOE IN STAAT IS.!!!DIT ZIJN GEEN MENSEN IN DE ZIN VAN HET WOORD.!!
   HET LICHT IN DE OGEN VAN EEN “DIER” IS HET ZELFDE ALS IN DE MENS.
   MAAR WE KUNNEN ER LANG OF KORT OVER KLETSEN MAAR DAT HEEFT GEEN ZIN !!!
   GELD IS OPPERMACHTIG!! EN MISSCHIEN KOMT ER NOG EEN BETERE MANIER VOOR DEZE
   ARME STAKKERS ZE HEBBEN GEEN STEM!!!!!

   • INDERDAAD DIEREN HEBBEN GEEN STEM EN DAAROM GAAT MIJN STEM NAAR DE DIERENPARTIJ EN IK WORD KOTSMISSELIJK VAN ALLE DIERENBEULERIJ ALLE MISHANDELINGEN ALLE BROODFOKKERS VAN HONDEN BIJVOORBEELD DIE IN GROTE GETALEN WEER DUS IN DE ASIELS TERECHT KOMEN ETC. ETC.ETC. DEZE DIERENBEULEN MOGEN VAN MIJ EEUWIG BRANDEN IN DE HELLLLL!!!

 3. Stop

 4. jolanda zegt:

  wat walgelijk wat goed dat ik al geen paardenvlees eet hier kun je alleen maar van walgen en als je een dierenliefhebber bent is dit nog eens zo erg :( stop dit leed !!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Vanaf nu eet ik geen paardenvlees meer.
  Erg genoeg, dat dit zolang heeft kunnen door gaan, zonder dat we er wat van horen!!!

 6. Annie Duifhuize zegt:

  Hier zijn geen woorden voor . Goed dat het aan het licht gekomen is. Deze wrede manier van dieren mishandeling moet gestraft worden. Dus geen kroketten of andere snacks meer en geen invoer meer uit deze landen waar men zo met dieren omgaat.

 7. Jessica van den Broek zegt:

  De beste manier om dierenleed te stoppen is om de mensen het zelfde te behandelen zoals hun de beesten behandelen. Dat ze voelen wat die arme beessies ook voelen !!!

 8. Ook vanuit Nederland gaan regelmatig paarden/ponys op transport om geslacht te worden in Italië.
  Wat denkt men van het dierenleed in ons eigen landje de Oostvaardersplassen, waar jaarlijks duizenden dieren sterven van de honger omdat er TE veel dieren op een TE klein oppervlakte lopen met hekken er omheen?
  Indien iemand het in zijn hoofd haalt deze arme dieren bij te voeren..krijgt men een forse boete aan zijn broek.
  Dat allemaal onder supervisie onze (r)overheid Staats Bosbeheer.
  Geen overheid of t OM durft daar haar/zijn handen aan te branden.
  Echt net zo smerig dan het paardenleed wat we zojuist op film en foto’s gezien hebben.

 9. “mensen”doen alles voor geld en niet alleen over de ruggen van paarden, denk aan alle dieren die worden vermoordt ten behoeve van de mens, veelal na een verschrikkelijk “leven”!!
  Wie kan er in een slachthuis werken? Juist alleen “mensachtigen”, overigens zonder opleiding, zonder gevoel en ze hebben totaal geen respect voor andere vormen van leven. Behandel deze monsters hetzelfde als ze de dieren behandelen.
  Ik kan alleen maar zeggen wordt VEGETARIËR!!
  Dan kan je een einde maken aan alle dierenleed, begin bij jezelf!!

 10. Vreselijk, ook wij hebben Radar gezien en ook wij hebben getekend tegen zoveel wreedheid. Hoe kunnen mensen zo met dieren omgaan vraag je je steeds af als zoiets weer eens naar buiten komt. Hopelijk beseft ook iedereen dat deze dierenmishandeling voor alle dieren geldt, niet alleen voor paarden. Ook koeien, schapen, alle dieren die wij eten worden zo behandeld.

 11. JUMBO reageerde dat hun paardenvlees uit Midden- en Zuid Amerika komt.
  Vandaag even gekeken, ja hoor!!!!!!!!!!!
  2 soorten gevonden en op beide stickers VELDA ZELE BELGIUM.
  Leugens dus.

  • Richard zegt:

   Hey Linda,
   Dit klopt zag dit vandaag bij Jumbo Vlissingen ook.
   Zelfde sticker!

 12. margarita Ti zegt:

  Goedenavond Beste Mensen,

  Vandaag heb ik Uitzending Gemist Gekeken en Toevallig dacht ik laat ik eens TROS RADAR Kijken.
  Lekker met een broodje zelfgemaakte panini……….
  Nou toen het allemaal kwam toen had ik geen honger meer, ik hou heel veel van dieren, maar dit slaat alles…..Dat dit überhaupt kan! Terwijl er steeds ANIMALS Cops USA in beeld komen dat ze willen schetsen dat het allemaal bestrijdt wordt, gaan de slacht huizen en corrupte politie en overheid lekker hun weg en met de kop in het zand.
  Ik heb de na 5 minuten alleen maar gehuild en ik ben echt heel sterk na wat IK allemaal heb mee gemaakt, dit is walgelijk, afschuwelijk, zonder woorden dat dit nog in 2014 kan!

  Na de uitzending ben ik nog steeds bibberig en emotioneel en te geschokt, ik heb besloten om tijdelijk en misschien voor langere tijd enkel nog kippenvlees te eten en liefst biologisch dat raad ik iedereen aan of anders gewoon van vlees vooral paarden af te blijven.

  Ik hoop voor al die paardenslachters en dieren mishandelaars dat ze hun straf niet omkopen en allemaal opgehangen,afgeschoten of voor levenslang achter de tralies gaan.
  En dan nog te spreken over die man die in de VS veel overtredingen heeft begaan maar lekker door kan gaan met zijn praktijken na het betalen van wat boetes, ik dacht dat VS gesteld was op Animal Cops, niet dus, allemaal rookgordijn! Ze doen er niets aan.

  Ik hoop van harte dat alle mensen uit heel de wereld hier een stem uitbrengen en ik wil iedereen uit het diepste van mijn hart bedanken voor de stem en alle steun!! Zo kunnen we met z’n allen dit GRUWEL stoppen, hier zijn geen woorden voor.

  Dat supermarkten het gaan onderzoeken is nog maar de vraag, want ze wilden allen niet reageren voor TROS,maar alleen onderzoeken dat is alles,zelfs JUMBO zij nog in de mail naar tros dat hun paarden in de wei zaten,maar ook dat bleek onmgelijk te zijn en klare onzin van de Eyes on Animals onderzoekster.

  Nogmaals STEM ER AUB OP,WIJ ALLEN KUNNEN HET STOPPEN OF GROTE ONDERZOEK ERNAAR LATEN DOEN-ALVAST BEDANKT IEDEREEN!!!

  Margarita

 13. Laat het niet vandaag maar gisteren nog stoppen … dat dierenleed!

 14. chantal zegt:

  Afschuwelijk!

 15. Christiane Dammann zegt:

  Deze beulerij kan natuurlijk alleen een mens doen.Zelf wilde dieren zijn NIET zo.
  de mens moet zich diep schamen.
  Soms,als ik zulke beelden zie,wenste ik toch om GEEN Mens te zijn,maar een die waar de mens NIX aan heeft of een Dier wat de mens overleeft en onbereikbaar voor de mens is.

 16. alejandra zegt:

  Que poca manera de tratar a los animales y que poca madre del que se gana la vida masacrando a los caballos, pero me alegro de que la única que se puede vengar de todo lo que hacen los humanos con ellos, ES LA NATURALEZA, ojalá que la próxima temporada de lluvias, se los cargue la fregada a toda esa gente malvada, que no quede uno en pie de su familia.

 17. gerda wijnvoord zegt:

  boycotten die handel.

 18. Gabriele Falter zegt:

  shame on you

 19. Heel goed, dat deze praktijken aan het licht komen. Want onbekend maakt onbemind. Gelukkig heb ik nooit paardenvlees gekocht. En nu eet ik ook zelden meer vlees.

  • Misschien kroketten, frikandellen of ander “samengesteld” vlees gegeten? Grote kans datje dan paardenvlees hebt geconsumeerd…..

 20. Het is te goor en schofterig voor woorden.
  wat zou ik graag die kerels in mijn handen hebben!
  en wat ben ik blij dat ik vegetarisch eet… het is om te huilen wat mensen doen met paarden, varkens, honden, dolfijnen, konijnen en ga zo maar door…
  ik schaam mezelf dat ik onder de wezens val die mens genoemd wordt.

 21. inge versteeg zegt:

  vreselijk dit

 22. Sorry

  ik ga de vreselijke filmpjes niet bekijken ik word al misselijk van de foto’s dit moet gewoon stoppen. Ik lust zo ie zo al geen paarden vlees en dit verdiend geen een dier om zo aan zijn lijden te komen of behandeld te worden… Ik heb hier dan ook totaal geen woorden voor gatver. ik zal de link op mijn twitter zetten en hopen dat meer mensen dit tekenen want dit moet echt gestopt worden.

 23. tjitske zegt:

  Ik ben er helemaal stil van geworden. Weet werkelijk niets te zeggen. Wat een afschuwelijke lijdensweg voor deze prachtige en onschuldige dieren. Dit moet de hele wereld te zien krijgen.

 24. VRESELIJK!!!!,!,!,!,,,?

 25. M.Driessen zegt:

  Afschuwelijk ben blij dat ik vegetarier ben wil niet aan dit vreselijke leed mee doen!!!
  Mischien moeten mensen eens na denken om minder of geen vlees te eten???
  Want we vinden het allemaal zielig maar we eten nog steeds vlees,alleen de consument
  kan dit leed stoppen want hoe meer er afgenomen wordt hoe meer gedood wordt heel simpel.
  Bij het zien van deze beelden krijg je toch een nachtmerrie!
  Vraag me af wat de P.vd.D. doet??Hoor je ook niet veel van!

 26. walgelijk

 27. Claudia zegt:

  Eet liever helemaal geen vlees meer. Er zijn zoveel misstanden. De consument word bedonderd en het dier lijdt wreed. Diervriendelijk vlees bestaat namelijk niet er sterft namelijk altijd een levend, ademend, voelend wezen voor.

 28. m.razenberg zegt:

  gewoon walgelijk dit geweld, gelukkig doe ik er niet aan mee. Ik koop al jaren geen vlees meer

 29. Het is walgelijk hoe er met dieren wordt omgegaan en dat allemaal voor geld en een stukje vlees!
  Snap trouwens niet dat paardenbezitters hun paard verkopen om ze te laten slachten, na w.s jarenlang trouwe dienst!

 30. Treurig thema.

  Het ongemakkelijke is dat hetzelfde standaard ook met varkens, koeien en kippen gebeurt (http://www.whosagainstanimalcruelty.org/). Maar dat schijnt niemand te boeien. Waarom eigenlijk? Omdat ze wat minder schattig zijn? Of omdat het zo standaard is dat het niet meer shokkeert? Of is het welzijn van paarden echt belangrijker? Ben benieuwd naar meningen…

 31. Ellen van Haaren zegt:

  Geen woorden voor….
  Word hier zo verdrietig van!!!

 32. KOOP ALLEEN NEDERLANDS VLEES, (liefst bij de slager)
  Dit gebeurt dus met het vlees wat men importeert uit het buiten land zoals een citaat uit het verschrikkelijke filmpje; “men houdt geen rekening met de Europese dierenwelzijn normen”. Dit geldt teven voor koe vlees heb ooit een filmpje gezien waar het gehakt van de AH vandaan komt. Zelf eet ik (bijna) dagelijks vlees, maar dan wel van de slager vandaan. Er zijn heel veel goeie slagers in Nederland die gewoon het Nederlands vlees verkopen, zelf weet ik hoeveel normen, wetten en regels er zijn om een dier in Nederland te kunnen slachten. Tevens mag in Nederland een dier met een mankement niet geslacht worden, zoals een ontsteking in het been dit zou in het bloed kunnen zitten dus hierdoor ook invloed op de kwaliteit van het vlees. Dit gebeurt wel in andere landen. zoals dat filmpje en die foto’s wat een mishandeling! Dat dit nog zo extreem gebeurt, gevoelloos die mishandelaars. MENSEN KOOP A.U.B ALLEEN VLEES UIT NEDERLAND! het liefst nog bij de slager, onze slager uit de stad heeft alleen vlees van koeien van een boer hier uit de buurt, en ja die boer ken ik dus het is echt waar!! Zoek zo een slager uit de buurt, tevens zijn er slagers/boeren die een eigen koe/varken laten slachten waar je bv. 1/8 deel van kan kopen en invriezen dan heb je van alles echt puur vlees.

 33. Het is een diepe schande de dieren zo te behandelen wij nooit geen Paardenvlees meer, sluit al de Paardenslagers

  • Bertha poot zegt:

   Dit geld niet alleen voor paarden hoor bij kippen koeien en varkens gaat het er ook niet best aan toe
   Maar ja we zijn zelf schuld willen zo goed koop mogelijk vlees eten
   Ik zelf eet geen vlees meer door al deze toestanden het word er ook iet gezonder op
   Als je dan vlees wil eten haal het bij een slagerof poelier die alleen in Nederland geteelde dieren slacht en dan nog ……
   In ons land komen ook beroerde toestanden voor
   De bedrijven worden al grotere de liefde oor de dieren al kleiner

 34. Marieke zegt:

  Afschuwelijk!!! Laat dit alsjeblieft stoppen! Wat een vreselijke, afschuwelijke, gevoelsloze mensen heb je op deze aardbol! Erg triest…:( :(

 35. al huilend en met tranen ogen heb ik dit bekeken wat mensen allemaal wel niet voor geld doen ik heb zelf heel weinig inkomen maar ben gezond en gelukkig maar als ik dit zie wat zou ik graag naar Mexico willen om de fabriek in brand te steken maar kan dit niet alleen liefhebbers Dennis Schiphorst

 36. jacky van dijk zegt:

  Dit moet stoppen

 37. Priscilla zegt:

  Dit kan niet en dit mag niet! Ik kan het niet aanzien, niemand niet! ! Waarom eigenlijk? Waarom????
  Wie geeft ons het recht zo met levende zielen om te gaan???

 38. Afschuwelijk. Dit moet stoppen.

 39. ben blij dat ik veg ben zag in dat afgrijselijke filmpje dat het uit VS was nu Obama toch in Nederland was had Rutte hem daar wel even over kunnen aanspreken over die afschuwelijke
  praktijken.
  Het zijn overigens niet alleen de paarden, ook het andere vee.
  Wees wijs en eet geen vlees.
  je kan zo geweldig lekker eten zonder vlees. schaf het af

  • inderdaad, zelf ben ik ook vegetariër en ben daar zeer tevreden over. Je kan vlees makkelijk missen dus waarom zou je dat dan niet doen?? Dit moet gewoon stoppen.

 40. ik wil geen vlees meer eten van een paard !!! Als het dier toch moet sterven dan op een normale manier!!!

  • Consumptie dieren sterven nergens op een normale manier. Denk je dat het er in Nederland zo goed toegaat?

 41. Geen mens op deze wereld mag dit dierenleed goedkeuren want dan ben je nog erger als een beest

 42. miss potato zegt:

  Vreselijk!

 43. Bas van der Hel zegt:

  Vreselijk!!!! Stop die beesten deze onschuldige dieren zo te mishandelen en te verwaarlozen. Ze hebben recht op een goed leven. Dus zolang ze niet geslacht worden. En dat moment ook zo’n pijn loos mogelijke dood die snel intreed!! Arme onschuldige vrede lievende dieren verdienen dit NIET!!!!

 44. waarom kan geen enkele dierenbescherming ofzo hier iets tegen doen???!!!!!!! het is gewoon verschrikkelijk welke lijdensweg deze paarden moeten afleggen. hoe onprofessioneel kunnen ze zijn iemand zou die mensen dezelfde lijdensweg moeten laten afleggen misschien krijgen ze dan wat meer respect voor de dieren. Ik eet uit respect voor paarden geen paardenvlees bijvoorbeeld. OK we moeten kunnen eten maar ik vindt dat het op een respectvolle en eerlijke manier moet kunnen gebeuren. kijk bv naar indianen die nemen niet meer dan dat ze nodig hebben van vlees. alles van het dier gebruiken ze, ze hebben respect voor de natuur en leggen een ritueel af uit respect voor de dieren en natuur!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Meteen vandaag besloten deze actie als nieuws op mijn website te plaatsen.
   Ook ben ik erg benieuwd wat de reactie is van de Partij voor de Dieren waar ik lid van ben. Zal hier ook nog navraag doen.
   Als onderzoeksjournalist, auteur van het paard als leermeester, trainer en dierenliefhebber ben ik opnieuw verbijsterd hoe mensen blijkbaar omgaan met andere wezens.
   Tegelijkertijd ben ik me er van bewust dat wij als consument wel degelijk onze stem kunnen laten gelden.
   Dus er is werk aan de winkel. Ook kijken naar mijn eigen koopgedrag en naar die van anderen. Daarnaast mijn cursisten erop wijzen dat als ze vlees kopen, het liefst alleen biologisch vlees (voor zover daar andere regels voor gelden) en het liefst minderen of helemaal geen vlees…
   En inderdaad mailen naar al die winkels.
   Van mij zijn ze nog niet af.
   In het najaar geef ik op Allerzielen In memoriam dag voor al dit zinloos geweld.

 45. Waarom geen internationale wet waarin vlees verkoop en verwerking alleen toegestaan wordt van lokaal geboren, opgegroeide en geslachte beesten . Controle op welzijn is dan directer, en bij niet naleven zal een protest direct resultaat opleveren.

 46. Dr. Martina Withoff zegt:

  ich protestiere gegen grausame tiertransportmethoden und wünsche die Einführung strengster gesetzlicher Bestimmungen zur Vermeidung dieses unsäglichen tierleids

 47. Ria wiesener zegt:

  Hier zijn geen woorden voor
  Dit is dier onwaardig , zelfs mens onwaardig dat je als mens zo met paarden om gaat
  Dit kan anders , zo hoeft het niet
  Groetjes Ria

 48. M Visser zegt:

  belachelijk! Of je nu geld hebt voor een keurslager of supermarktvlees, nergens hoeft een dier mishandelt te worden!! Direct mee stoppen, dit is om je kapot te schamen en zeker niet van de strekking ‘alles maar zielig vinden’. Sowieso wordt er veel te veel eten weg gegooid, dus een beetje minder kan echt wel!

 49. Ria wiesener zegt:

  Dit is dier onwaardig , en zelfs mens onwaardig
  Zo ga je als mens niet met dieren om
  Het kan ook anders
  groeten Ria

 50. Hier bestaan GEEN WOORDEN voor om mijn gevoel en woede te uiten.
  Wel kan ik dit zeggen “IK SCHAAM ME OM BIJ HET MensDOM te horen.

 51. Hofland zegt:

  Het intens wrede dierenleed gebeurt niet alleen bij Paarden. De gemiddelde mens wil voor weinig geld veel vlees. Het is een antwoord op de vraag vanuit de markt. Vandaar ook kiloknallers, plofkippen, Paardenvlees, goedkope zalm, goedkope andere vissoorten. Allemaal een bak ellende. De dieren lijden intens en dat komt op je bord en eet je op. Hoe wreed ben je dan zelf als je weet wat voor een wreed en diep schrijnend leed er achter schuil is gegaan, hoe die arme dieren hebben geleden voor jou stukje vlees?
  Ik ben er ziek van en voel me machteloos en woedend. Ik ben jaren geleden vegetarier geworden vanwege dit intens wrede dierenleed.

  • Yvonne van Es zegt:

   Ik ben het volkomen eens met Hofland. 26 maart 2014 om 11.59
   Alle dierenleed (en ook mensen/kinderleed) is een antwoord op de vraag naar producten die onder erbarmelijke omstandigheden, verkregen/geproduceerd worden. Of het nu gaat om vlees, bont, ivoor , tijgerbotten, beregal, neushoorn-hoorns, goedkope kleding of schoenen, dit alles kan alleen in stand blijven door de vraag naar deze producten. Er ligt ook een grote verantwoordelijkheid bij de consument zelf, die is zich vaak niet(?) bewust van wat er zich allemaal afspeelt voordat hij zijn product koopt. Daarom is het zo goed dat er steeds meer onderzoek gedaan wordt naar deze praktijken en dat deze ernstige wantoestanden zichtbaar worden. Bewustwording en verantwoordelijkheid nemen zijn de belangrijkste voorwaarden voor verandering en verbetering.

 52. Michi Martel zegt:

  GRRRRR

 53. Martel M zegt:

  Stop IT !!!!!!

 54. Roxan Wanjon zegt:

  Afgrijselijk.

 55. Beste mensen,

  De regels die onze supermarkten hanteren als basis voor dierenwelzijnsnormen zijn conform de wettelijk bepaalde Nederlandse of Europese regelgeving. Dat betekent: Zij houden zich aan alle geldende wetten. Controle daarop moet gebeuren door de overheid. Dus vooral de overheid hierop aanspreken is een goede stap.

  Wij kunnen ons beklacht doen bij de supermarkten (om de druk op te voeren) en hun aanspreken op het nemen van hun eigen verantwoordelijkheid.

  Ik heb Jumbo zojuist een mail gestuurd met de vraag of zij op de hoogte zijn van deze petitie met de link erbij! Laten we vooral niet alleen onze woede, verdriet, teleurstelling en andere emoties slechts in deze petitie uitten, maar d.m.v. iets te doen. Ik doe mijn boodschappen (graag) bij de Jumbo en wil naar hun een duidelijk statement maken door hen aan hun adres aan te spreken op wat ik lees over hun keuze in leveranciers… en heb hun een mail gestuurd met mijn beklacht. Ook koop ik al jaren geen vlees of vis meer bij supermarkten. Hiervoor ga ik naar een biologische vleeshouderij in de buurt.

  Als iedereen nou aan het adres van hun eigen supermarkten eens onze mening gaat sturen, heeft dat na mijn idee een goed effect.

 56. Monique Zonneveld zegt:

  Mijn hart scheurt open na het zien van deze afschuwelijke beelden. Hoe kan je zo bruut zijn tegen zulke lieve paarden. Kut bioindustrie, ik kots op jullie. Gelukkig ben ik vegetarisch geworden. Vlees met zoveel leed wil ik niet in mij nemen. Ik schaam mij dood dat er zulk leed bestaat. Het helen van deze wereld begint bij de liefde voor dieren en de dieren als gelijkwaardig te zien en te behandelen. Wat hebben wij dan nog een lange weg te gaan als je deze beelden ziet.

  Vergelijkingen met de tweede wereldoorlog en de praktijken van Hitler zijn vergelijkbaar.
  Lieve god, vergeef ons voor dit soort afschuwelijke wandaden.

 57. Schande gewoon, arme dieren. Heb respect voor mens, dier en natuur.
  Behandel die prachtige DIEREN, die afhankelijk zijn van de mens,
  zoals je zelf behandeld zou willen worden. Geef ze veel liefde en een goede verzorging.
  Dat hebben ze meer dan verdiend. STOP ONMIDDELIJK MET DEZE SCHANDALIGE PRAKTIJKEN.

 58. Walgelijk!

 59. Caroline Koster zegt:

  stop deze gruwel

 60. Vreselijk dit maar willen jullie stoppen e-mails te sturen naar bedrijven uit mijn naam! En stoppen mij allemaal emails te sturen. Daarvoor heb ik geen handtekening gezet.

  Dank u

  • Pieter van Dee zegt:

   Ach mevrouw maakt u zich geen zorgen. Teken gewoon deze petitie er is al zoveel narigheid in de wereld.

 61. Gabrielle zegt:

  Walgelijk. Verschrikkelijk. Mijn maag draait om dit mag niet zo doorgaan.

  • Hofland zegt:

   Het intens wrede dierenleed gebeurt niet alleen bij Paarden. De gemiddelde mens wil voor weinig geld veel vlees. Het is een antwoord op de vraag vanuit de markt. Vandaar ook kiloknallers, plofkippen, Paardenvlees, goedkope zalm, goedkope andere vissoorten. Allemaal een bak ellende. De dieren lijden intens en dat komt op je bord en eet je op. Hoe wreed ben je dan zelf als je weet wat voor een wreed en diep schrijnend leed er achter schuil is gegaan, hoe die arme dieren hebben geleden voor jou stukje vlees?

 62. M. van Tongeren zegt:

  Misschien handig om de link waar je moet tekenen bovenaan de pagina te zetten?
  Ik heb wel even moeten zoeken :)

  Mijn maag draait om van de foto’s….ben er misselijk van.
  Wat mensen toch wel niet kunnen doen…heb er gewoon geen woorden voor.

 63. jill alzina zegt:

  This is horrible cruelty!! These men don’t even know what they’re doing. This abuse must stop!!!!

 64. Wat een vertekent beeld geven ze met dit artikel zeg. Dat er in een of ander 3e wereld land zo met dieren wordt omgegaan wil nog niet zeggen dat het in nederland er ook zo aan toe gaat. Kijk naar de foto’s en zelfs de film voor beter begrip.

  Met geen vlees eten los je niets op. Meer betalen voor je vlees (ter behoeve tegen de dumpingprijzen die elke supermarkt hanteert) helpt meer. Mensen zijn gewend dat een zak snoep bijna nog meer kost dan een portie vlees (bij wijze van spreken). Dat moet aangepakt worden.

  • de Nederlandse paarden worden afgevoerd naar dit soort landen omdat de slacht daar goedkoper is!!

  • Het klopt inderdaad dat dit in de derde wereld landen gebeurd. Maar als je beter leest, of het filmpje had bekeken, was je erachter gekomen dat Nederland paardenvlees importeert uit niets minder dan, jawel, die derde wereld landen.

   De intentie is ook niet het stoppen van het eten van vlees. De intentie is het stoppen van het dierenleed. Het gevolg is waarschijnlijk dat het vlees inderdaad iets duurder wordt. Maar alleen een gek zou daar om gaan huilen :)

  • Beste frank je hebt het helemaal mis
   ga maar eens een kijkje nemen op het slachthuis of veemarkt
   daar heb ik andere dingen gezien dan dier vriendelijkheid.
   mensen stoppen hun hoofd in het zand omdat het vlees zo lekker is.
   wat je binnen krijgt is adrenaline die het dier vrijgeeft uit angst als hij de dood ruikt.
   dan kan je beter snoep eten alhoewel in drop en en zachte soorten snoep ook dierlijke
   producten aanwezig zijn.

 65. NEE, NEE, NEE! Hoe kunnen mensen? Wat in en in slecht! Stop dit. Wat kunnen we doen?
  Ik eet al geen vlees meer. Iedereen bio. Overheid, doe iets!

 66. Bert ter Haar zegt:

  Dierenliefhebbers is afschuwelijk. Kon ook amper kijken naar documentaire over van Radar. .VEEL ERGER IS HET AFSCHUWELIJKE LEED VAN KINDEREN IN SYRIË. Wie doet daar wat aan …ik heb zelf 2 dochtertjes van 4 en 1 jaar .Besef elke dag hoe goed zij het hebben. .

 67. Ik vind dit zo erg he.. Ik heb een enorm zwakke hart voor dieren die zo mishandeld worden. Ik snap gewoon niet waarom zulke mensen nog leven.
  Ik zou zeggen, geef die mensen maar dezelfde straf als bij de mishandeling bij de paarden!!
  gatverdamme wat een stelletje zieken geesten zeg

 68. rvanroosendaal zegt:

  Hier moet ik van huilen, ik voel het leed van de arme dieren , en dan die smerigge laffaards met doeken voor hun gezicht, ik wil ze allemaal afmaken op mijn manier, Nederland ik kots ook van jouw!!!!!!!!!!!!

 69. vreselijk inderdaad hele schokkende beelden ik dacht ook dat die beesten een goed leven hadden gehad niet dus echt heel erg hoor

 70. RM de Jonge zegt:

  Zoals de mens zich gedraagt tegen de dieren zegt genoeg over de mens. Als er een schepper bestaat is de mens zijn of haar grootste fout!!

 71. Stop dit dierenleed , en pak deze hufters op !!!!

 72. Toen ik de mensen leerde kennen, had ik de dieren lief.

 73. margie roskam zegt:

  dit moet stoppen!!!
  vreselijk.

 74. l de jel zegt:

  Walgelijk en hoe kunnen mensen dit dieren aandoen?????????? Dit moet stoppen, ik eet geen vlees van wat voor soort ook.

 75. Afschuwelijk gelukkig ben ik vegetariër

  • Tis jammer dat carnivoren het allemaal enorm zielig vinden dat dieren zo moeten lijden voor de slacht, maar vervolgens gewoon vrolijk verder gaan met vlees eten. Er is geen dierenleed nodig als mensen stoppen met het eten van vlees. Dan kunnen dieren gewoon vrolijk in de wei staan. Het is ook enorm egoïstisch gezien je geen vlees nodig hebt. Ik eet hele lekkere rookworst, shoarma en hamburgers waar gelukkig geen dier aan te pas is gekomen en dus gelukkig ook geen dierenleed! Mensen die vlees eten hebben allemaal schuld aan dit enorme dierenleed probleem.

   • Monique zegt:

    Wat verwacht je dan? Dat als we massaal stoppen met vlees eten dat die mannen dan hun stokken neerleggen en de paarden/dieren gaan knuffelen en kusjes gaan geven?

 76. Kim Broux zegt:

  ONBEGRIJPELIJK !!! Tranen in mijn ogen. :(

 77. Conchita zegt:

  Verschrikkelijk

 78. stop da gewoon da is dieren mishandeling

 79. Desiree zegt:

  Mensen die zo met dieren omgaan moeten toch wel heel slecht zijn van binnen.

 80. hans teeling zegt:

  Mensen , ga toch naar een goede slager. Dan krijg je geen slecht geweten, maar wel eerlijk vlees

 81. Afschuwelijk! Hoe kunnen wij toch denken dat wij zo superieur zijn ten opzichte van andere dieren.
  Laten we onze ogen open doen, en ons als gelijke behandelen. Dus alle soorten met respect behandelen zoals wij ook graag behandeld willen worden.

 82. Lieve mensen,
  Blij dat zoiets als dit onder de aandacht wordt gebracht. Toch wil ik laten weten dat niet alleen paarden zo leiden: andere dieren zoals varkens, koeien en kippen worden net zo of nog erger behandeld. Ook dit vlees komt in Nederland terecht. Daarnaast worden de dieren in Nederland ook niet optimaal behandeld. Zo hebben wij nog steeds de plofkip en zoals ik het zelf graag noem het “ophokvarken”. Ook het welzijn van deze dieren heeft nog heel wat te wensen over. Denk dus na voordat je een stukje vlees koopt! Biologisch is een goede oplossing.

 83. te erg om de fotos te bekijken dus snel naar benee gescrold en uiteraard getekend

 84. WALGELIJK!!!!!!

 85. Mieke Witteveen zegt:

  Gruwelijk afschuwelijk!!!! Tuurlijk teken ik de petitie……(laat t asjeblieft ook helpen!!!)

 86. Het is absoluut zielig dat sowieso, maar dit zijn de uiterste gevallen. Dat mag ook niet gebeuren natuurlijk maar 100 procent dieren leed vrij kan niet dat is onmogelijk er is altijd wel 1 die wordt verwond meestal perongeluk wat niet uit wordt gezocht omdat jullie alleen gericht zijn om dit niet te laten gebeuren hartstikke mooi natuurlijk maar daardoor worden de andere fokkers van paarden in een kwaad daglicht gezegd want de anderen doen het dus hun Zullen het ook wel doen. Het gaat net zo in de kippen stieren en de varkens branche. Als je dit probleem wil aanpakken moet je het aanpakken. Begin eerst bij al het vlees het licht vaak zo goedkoop in de schappen van de supermarkten dat de fokkers er zowat geld bij moeten doen om het te kunnen verkopen en winst te maken om weer te kunnen inversteren in betere stallen voer en leefomgeving maar nee dat is dan weer te veel gevraagd kortom het probleem zit hem in de prijs van het goedkope vlees wat iedereen koopt

  • Helemaal mee eens Jayson.
   Zolang de gemiddelde Nederlander zich alleen laat beinvloeden door dit soort informatie en zich niet verdiepen in de dierhouderij in Nederland en de daarbij behorende wet en regelgeving in vergelijking met de overige landen in Europa of sterker nog Azië en Zuid-Amerika, zien zij ook niet in dat de gemiddelde veehouder in Nederland echt zorgvuldig met zijn dieren om gaat. Doordat het voor de veehouders steeds moeilijker wordt om überhaupt nog een fatsoenlijke omzet te behalen zijn velen al gestopt met boeren en is overname door zoon of dochter echt niet interessant meer. Hierdoor lopen we serieus het risico dat de veehouderij zich steeds meer gaat verplaatsen naar die andere landen… met als gevolg juist veel meer dierenleed. Maar ja, dan gebeurt het tenminste niet in Nederland…
   Mensen kijk even hoe varkens gehouden en geslacht worden in bijvoorbeeld China ( leven een haak door de achterpoot slaan en het dier optakelen en dan pas de keel doorsnijden) . De nertsenhouderij is over 10 jaar verboden in Nederland ( heel goed hoor hebben we voor elkaar gekregen…. nu gaat de nertsenhouderij vrolijk verder in het Oostblok, in de kooien die in Nederland al 20 jaar geleden afgeschaft zijn i.v.m. het dierenwelzijn. Daar worden de dieren straks weer gedood door ze de kop in te slaan of ze worden levend gevild).
   Maar… niet meer in Nederland… dat hebben we dan toch maar mooi voor elkaar gekregen met onze petities en wakker dier en onze mooie partij voor de dieren!
   Mensen er is geen land waar de dieren in de professionele dierhouderij het zo goed hebben als in Nederland. Laten we dit niet kapot maken met z’n allen. Laten we hier alsjeblieft trots op zijn. Daar is het gemiddelde productiedier een heel stuk beter mee af dan dat we het toestaan de veehouderij weg te geven aan landen waar het misschien nog goedkoper kan maar vooral veel dieronvriendelijker

 87. Daphne van Oijen zegt:

  Wat een afschuwelijk realistisch bericht!! Ik heb er gewoon geen worden voor. Dit raakt me recht in mijn hart!!! Dit MOET stoppen!!
  Echt verschrikkelijk !!! Bleh wat mensen dieren aan kunnen doen. Ze zijn het licht niet waard

 88. Nicky Holman zegt:

  Schande!!!!

 89. Inge Oud zegt:

  Stop dit!!! Dit kan toch helemaal niet!!!!

 90. Blijf met je poten van dieren af!!! Iedereen die dieren mishandeld moet de doodstraf krijgen of 10x neerknallen!!!

 91. Ik heb hier geen woorden voor maar tranen in mijn ogen.

 92. Desiree@restaurant-markerwaard.nl zegt:

  Schandalig

 93. super erg dit kan er echt nieg tegen ze moeten zelf geslacht worden die hufters !

 94. V. M.P. zegt:

  Geen woorden voor, tranen in mn ogen… Dit is gewoon té erg!! Ik sluit me aan bij alle voorafgaande reacties…

 95. VAN VOORDEN zegt:

  Coop heeft ons vandaag hier over geinformeerd en zijn per direct gestopt met het uitleveren van producten van het paardenvlees uit Amerika, omdat zij er zeker willen zijn dat deze dieren geen ondragelijk leven hebben.
  Ik vind dit een goede beslissing van Coop.

 96. Gewoon helemaal kappen met vlees eten hebben we al deze zielige verhalen niet meer nodig!

 97. Noor Reigersman zegt:

  AFSCHUWELIJK! Wat zijn wij mensen toch een ontspoord diersoort (althans een deel ervan). Ik ben vegetariër, maar dat is niet genoeg.

 98. Laten we Cora van mora vorstellen als boegbeeld en nederlandse bekendheid om tegen deze mishandelingen te vechten en daarmee de grote mora verplichten om hier direkt mee te stoppen en humaan met dieren om te gaan en anders geen Produkten van hen meer te Kopen!!!!!!!

 99. van poelje, lucienne zegt:

  vreselijk, dit moet niet kunnen/mogen.
  Ik eet nooit paardevlees,
  maar nu zeker niet meer !!!!

 100. mbenznl zegt:

  dit zijn geen paardenliefhebbers het is een ziekelijke geestelijk mishandeling voor deze mooie paarden,WAAROM,waarom op deze manier het kan ook anders ook deze dieren hebben gevoel,gevoel alleen maar pijn en denken maar aan een ding laat me gaan verlos mij van dit lichaam,zo dat ik verder kan gaan zonder pijn en de weg zoeken waar geen geweld is maar alleen lifde is want ook deze paarden kennen dat

 101. you belong in jail

 102. Greetje Warnar zegt:

  ik heb ook mijn handtekening gezet,dit gruwelijke dierenleed moet onmiddelijk stoppen.ik heb zo verschrikkelijk veel medelijden met die arme diertjes heb echt tranen in m,n ogen

 103. Dit is te erg.. Niet in woorden uit te drukken..

 104. Vreselijk, dit moet stoppen, dit kan niet!!!

 105. laetitia zegt:

  Wat afschuwlijk! Arme dieren!!! Haal het paardenvlees direct uit de winkel en behandel die mensen zo als de paarden!

 106. Ik ben niet tegen het eten van vlees, ook niet tegen het slachten van dieren. Ik ben wel tegen de manier waarop er met de dieren wordt omgegaan, ook al komt een dier terecht in de diepvries dan nog kunnen ze op een normale manier naar het slachthuis gebracht worden en op een fatsoenlijke en snelle manier gedood worden. Dat is de reden dat ik deze petitie heb getekend.

  • is de kwaliteit van hun leven je ook wat waard? ik lees alleen over vervoer en slacht..
   eet biologisch /scharrel of vleesvervangers.. bvd

 107. De gruwelijke wrede waarheid.
  En hier zie je alleen de arme paarden,
  zo gaat het ook met rund kip en varken etc etc…….
  Eet smakelijk!
  Neem bewustzijn voor wat je eet.
  Het is nog belangrijker dan stemmen!!!!!!!

 108. Afschuwelijk dit moet stoppen

 109. Waarom stoppen met het eten van vlees als je weet dat wij in Nederland vlees produceren wat aan zeer strenge eisen voldoet? Helaas is de consument niet bereid te betalen voor dit vlees en blijft de import van bijv goedkoop paardenvlees bestaan. Jammer dat alles direct over dezelfde kam wordt geschoren. Wijs niet naar een ander maar naar jezelf als je dit wilt stoppen. Hopelijk krijgt men hierdoor meer respect voor de Nederlandse landbouw waar dierenwelzijn vele malen hoger ligt dan in het buitenland!!
  Aldus een Nederlandse boerin die t beste wil voor haar vee.

 110. Verschrikkelijk!

 111. Marjoleine zegt:

  hoe wreed is de mens !!!deze mooie nobele dieren zo te behandelen, het is zo verdrietig ! walgelijk !
  ik ben vegetarier geworden sinds ik wist hoe ALLE slachtdieren worden behandeld ! de vleesvervangers zijn trouwens veel gezonder ,zonder stresshormonen enz. !
  DE MENS IS HET WREEDSTE BEEST OP AARDE !!!

 112. marieke zegt:

  getekend, dit moet stoppen.

 113. vandaar dat het vlees van ah niet te eten is, biologisch vlees wordt amper verkocht

 114. Als er maar geld verdiend word stelletje schoften
  wij moeten het zelfde doen bij deze schoften maar
  flink laten lijden en niet te snel deze heren moeten
  het dagen voelen

 115. Delange zegt:

  scandalig

 116. Carsten Oosting zegt:

  Ik ben geen vegetariër en ik ben ook niet tegen het eten van paardenvlees. Ik ben echter WEL tegen het ongereguleerde slachten. De EU heeft richtlijnen die in Nederland worden nageleefd. Hierdoor worden dieren die geslacht worden nog op een enigszins normale manier behandeld. Ik ben van mening dat een niet onnodig hoeft te lijden voordat deze aan zijn einde komt voor ons voedsel. Ik eet daarom bij voorkeur ook enkel biologisch- en scharrelvlees om er nog enigszins zeker van te zijn dat deze dieren niet ernstig hebben hoeven te lijden. Ik vind het zeer naïef dat supermarkten denken dat vlees dat wordt verwerkt in landen als Argentinië en Mexico voldoet aan de EU richtlijnen en dat de dieren daar op dezelfde manier behandeld worden als hier. Er zijn nergens zoveel wetten die het dierenwelzijn in de EU bevorderen als in de EU, maar laten we ze dan ook op een goede manier naleven.

 117. Eline van kempen zegt:

  ik vind het onacceptabel dat ze zo met dieren om gaan. zo gaan we ook niet met mensen om, waarom dan wel met dieren? dit moet niet eens kunnen en mogen, dit moet meteen stoppen !!!!!

  • Nee? Gaan we zo ook niet met mensen om……??
   Serieus Eline? Het is haat, moord en doodslag wat onze journaals brengen, de manier waarmee er met prachtige dieren wordt omgegaan, is een regelrechte weerspiegeling van de keiharde en koude maatschappij waarin we vandaag de dag leven.
   mensen wordt wakker!!

 118. Stop hier mee ik vind dit om van te kotsen zo ga je niet met dieren om walgelijk en te gruwelijk !!!!! Stop dit .

 119. Onbeschrijfelijk, het gevoel wat ik krijg bij deze beelden. Ziek, dat dit kan. Jammer dat onze overheid het ‘zo druk heeft’ dat dit niet aangepakt kan worden.

 120. laat dit niet langer toe, laat het op europese slachterijen onder toe zicht gebeuren ,maar nee da mocht ni van gaia!!!! prutsers

 121. Pieter Lingehorst zegt:

  Wat een stel hypocrieten hier. Een paard is hetzelfde als een koe, kip en varken.
  Ja ze moeten de beesten beter verzorgen en rekening houden met het feit dat het een levend wezen is.

  Paardenvlees is het beste en lekkerste vlees dat bestaat en het is nog voordelig ook.
  Ik koop het en eet het en zal er geen gram minder om laten liggen.

  • Beste Pieter, dit heeft NIETS met hypocrisie te maken.
   Zoals je zegt: een paard heeft dezelfde rechten als een ander dier zoals koe, kip en varken. We willen onze nek uitsteken voor het welzijn voor AL deze dieren. Nu is deze wantoestand aan het licht gekomen en dus de hoogste tijd om orde op zaken te krijgen zodat ze een betere verzorging krijgen en jij (eventueel) een gezonder stukje paardenvlees eet waarvan je weet wat ermee gebeurd is.
   Dat het voordelig is komt natuurlijk niet zomaar…heb je de documentaire wel echt gezien en gehoord Pieter…het is TE goedkoop, en de dieren betalen daar de hoogste prijs voor.
   Jour reactie samengevat lees ik dat je het eigenlijk met de argumenten EENS bent. Ik zou de petitie tekenen hoor.

 122. arie versfeld zegt:

  schoften

 123. arie versfeld zegt:

  Ze moeten die grote mannen is aan gaan pakken van de supermarktketens.
  boete’s geven zo hoog dat ze gelijk naar de klote gaan.

  En die heren slachters en vervoerders die zie ik er ook voor aan dat ze ook in staat zijn om met mensen ook zo om te gaan .

  Nooit geen paardenvlees meer

  • Mariëlla zegt:

   Wat dacht je van alle consumptie dieren ?? Alle dieren in de bio industrie worden zo behandeld en daar doen we “bijna” allemaal aan mee hoor !!!! Je eet waarschijnlijk wel ander vlees ? Zo ja is dat net zo erg als paarden vlees eten !!!

 124. Harry Hartman zegt:

  De betreffende, stoer gemaskerde mensen (anders worden ze herkend!) mogen van mij hetzelfde lot onder gaan!

 125. a.c. gaarenstroom zegt:

  Wat een goede uitzending van RADAR! Mensen moeten zien waar ons voedsel vandaan komt! Misschien helpt dit dierenleed te verminderen. Kijk ook nog even naar Youtube CHINA’s VERSCHRIKKELIJKE BONTHANDEL. Dan weet u ook waar uw leuke bontkraagje vandaan komt!!!

  • Leo Veldhoen zegt:

   Verschillende vormen van dierenleed over de wereld heb ik mogen waarnemen en ben daar soms op ingesprongen. Goed dat er zoveel mensen reageren. Maar het lijkt een gebed zonder end.

 126. Alhoewel ik dit een geweldige actie vind wil ik nog een stapje verder gaan dan alleen protest aantekenen!

  Koop gewoon niets , maar dan ook niets meer waar paardenvlees in zit! Boycotten die handel! en de supermarkten die niet naar de petitie luisteren kunnen niet meer op mijn klandizie rekenen!

 127. Door dit vlees te kopen wordt de handel in stand gehouden.

  Ik schaam mij voor de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn …

  • Bedankt voor het aan de orde stellen en het zichtbaar maken van deze afschuwwekkende praktijken, Piepvandaag en Eyes for Animals.
   Dit is hard nodig, Eet geen vlees, frikandellen en kroketten, alsjeblieft..

 128. Hier wordt duidelijk wat voor een beesten mensen kunnen zijn.
  Dit kan en mag niet gebeuren.

 129. Claire Westerduin zegt:

  Vreselijk dit moet stoppen!!!

 130. Ex-struisvogel zegt:

  Geachte heer Van Geloven, mevrouw Van der Kooi,

  Gelooft u het zelf? Diervriendelijk slachten? Jullie wisten dit niet en zijn geschokt en gaan maatregels nemen? Beesten doodmaken en die dan toch nog “goed behandeld” noemen? En “het gewenste niveau van dierenwelzijn”, is dat dan zoals het in een boekje staat? Vage begrippen waar gemakkelijk mee gesjoemeld kan worden.

  Als het om het slachten van mensen ging, of om uw eigen huisdier zou iedereen op zijn/haar achterste benen staan en in opstand komen, maar dit laat iedereen toe, al heel lang op enorm grote schaal. Om die reden ben ik anderhalf jaar geleden veganist geworden. Ik ben niet extreem, ik voer geen agressieve acties, maar ik bereik mensen door te vertellen wat er gebeurt als ze dat willen horen en informeer ze over wat ze nu eigenlijk eten, zodat ze zelf op onderzoek uit gaan. Ook laat ik mensen graag mee-eten bij mij thuis, zodat ze zelf zien dat het eten van voedsel zonder dode beesten niet alleen erg lekker is, maar ook nog eens beter vult en veel gezonder is. Veganisten hebben minder kans op hart- en vaatziekten en kanker.

  U geeft aan -in uw ongevraagde mail- uw leveranciers te gaan controleren. Deze controles worden vaak vooraf aangekondigd en schetsen dan een compleet ander beeld van de situatie. Ik weet dit, want mijn ex-vriend was iemand die zulke audits uitvoerde. Zo corrupt als de pest en commerciële idioterie. Ik snap niet dat de vleesindustrie nog steeds blijft meewerken aan deze verwerpelijke praktijken. Er zit een nogal grote lobby achter en alles draait om geld. Wij mensen zijn echt superieur, zeg! Poe hee.

  Als Mora echt zo geschokt is, gaat Mora (samen met Ad van Geloven) alleen nog maar biologisch/dynamisch/veganistische producten maken, maar dat zal wel een brug te ver zijn… Ik zou het op prijs stellen als u mij niet meer benaderd met deze lariekoek.

  Veel sterkte!

  • laura hartman zegt:

   Ik ben het helemaal met u eens. Dit is het meest ergen dieren leed wat ik heb gezien te belachelijk voor woorden, met tranen in m’n ogen keek ik hierna en dan te bedenken dat mijn paardjes lekker veilig in hun warme stal staan met een lekker dekentje op hooi wortels en water. En die arme beestjes zich weer klaar maken voor een zware nacht niet wetend wat er komen gaat. En dan zeggen ze het zijn maar dieren, maar een dier heeft ook gevoel en kan ook nadenken. Dit soort mensen zouden niks of niemand anders door z’n hoofd moeten schieten met dat apparaat behalve zichzelf. Er is waarschijnlijk niet veel wat ik (wij) eraan kunnen doen maar tips zijn welkom groetjes laura

 131. Wat is er gebeurd na de vragen van Ouwehand aan de staatssecretaris Bleker in 2011 https://www.partijvoordedieren.nl/tweedekamer/kamervragen/i/2292

 132. Cristina zegt:

  Stop this atrocity

 133. Jo Jakobs zegt:

  Beste dieren vrienden;
  De mensen die dat moeten controleren van de warenkeuringsdiensten in die betreffende landen zijn allemaal zo corrupt als de pest, daarom hebben het die paarden en andere dieren het zo slecht en worden ze zo behandeld.
  Er wordt natuurlijk veel onder de tafel door betaald om zodoende een certificering te krijgen dat de paarden qc andere dieren gezond worden verklaart . Maar ook op de fokkerijen deugt het niet, en daar moeten ze beginnen te controleren. Maar zolang als er corruptie is blijft zoiets bestaan. VOORBEELD, als men betrapt wordt bij het stropen van een konijn men een fikse gevangenis straf krijgt, waarom worden deze mensen dan niet eens behoorlijk lang vast gezet, en dat zij de behandeling in de gevangenis wat deze dieren moeten doorstaan, ik denk dan wel dat ze een toontje lager zingen, bey thé way, wel een gevangenins in Siberië, brood en water en iedere dag een afstraffing die zich laat zien. De regeringen in deze landen doen hier evengoed aan mee, VOOBEELD, als de benzine prijzen omhoog gaan duurt het niet lang voor dat erdoor wordt geduwd, maar deze situaties wordt niet naar omgekeken, SCHANDALIG voor de desbetreffende regeringen. In Nederland hebben wij een partij voor de dieren, zoiets moesten ze ook in de desbetreffende landen hebben, die konden dan hier misschien wel controle over houden.

  Maar ja, hoe luid het spreekwoord, geld regeert de wereld, en de grootse smeerlappen hebben de hele wereld. Ik stop nou want ik had nog veel meer kunnen schrijven over dat tuig, mijn woord erop, dat ik geen vlees van wat voor aard nog zal kopen bij een van deze winkels
  Het is tuig van de richel.

 134. Priscilla zegt:

  Verschrikkelijk dit

 135. Dit moet stoppen!!!!

 136. Onnodig, onzinnig, walgelijk en belachelijk! Koop je vlees bij een eco boerderij, lekkerder, gezonder, veiliger, beter voor het dier en ook nog goedkoper

 137. Josefien zegt:

  En volgende week is iedereen het vergeten en gaan weer over tot de orde van de dag. Laat ze dat in de desbetreffende landen zelf opknappen. Waarom moet Nederland zich overal mee bemoeien?

  • Jij eet zeker struisvogel vlees…………

   • Nederland moet zich hiermee bemoeien josefien omdat als je goed gelezen en geluisterd hebt tijdens het filmpje hierboven , namelijk zeggen dat de NEDERLANDSE supermarkten en bedrijven hun paardevlees uit die desbetreffende landen halen.Daarom moeten wij ons daarmee bemoeien .Omdat wij als consument in de waan gelaten worden dat de dieren goed behandeld worden.Terwijl dit alles behalve waar is.Dit MOET stoppen.Struisvogel politiek hebben we niks aan.Dieren kunnen zich niet verweren.

  • Monique zegt:

   …….omdat het ook hier in de nederlandse winkels terecht komt !!
   Je kan en mag niet overal je ogen voor sluiten, mensen denken dat ze superieur zijn !!

  • Dennis Notten zegt:

   Beste Josefien,

   schijnbaar kunnen ze het zelf niet, anders was het waarschijnlijk niet zo ver gekomen. Bovendien zijn er genoeg mensen die vlees eten dat uit deze landen komt. Dus we mogen het wel consumeren, maar we mogen ons er niet negatief over uitlaten?

   Als we allemaal reageren zoals jouw zal er nooit iets veranderen in de wereld. gaat er geen geld meer naar goede doelen, laat we de boel de boel en houden we ons alleen maar bezig met ons eigen landje. Beetje egoistisch, vind je niet?

   Trek jij je er maar niks van aan dan. Ik doe dat wel , dat is mijn goed recht,

  • Beetje makkelijk he laat ze het zelf uitzoeken. Die landen zijn nog niet zover. Als we nu met z’n allen dat vlees dat daar vandaan komt laten staan gaan ze zich daar misschien eens achter de oren krabben.

 138. Vreselijk!!

 139. Te triest voor woorden ..en dat noemen ze goed behandelen ..schandalig kon het nog niet aan zien ..mensen zonder hart voor dieren ..

 140. Vlees eten kan maar daar hoeven dieren niet zo voor te lijden! Iedere winkel die dit vlees verkoopt in de ban en een “goed” leven voor deze dieren. De mensen achter deze behandeling oppakken en de cel in wegens dierenmishandeling! Walgelijke gasten!

  • Vlees eten blijft een lijdensweg, niet alleen voor de dieren, maar ook voor ons zelf.
   De vee-industrie kost ons heel veel voedsel, maar nog veel meer water.
   Wereldvoedsel verdeling, miljarden dieren voeren voor een stukje vlees en miljoenen mensen dood laten gaan van dorst en honger.

 141. Saskia Blommaert zegt:

  Schandalig !!!

  • natasja zegt:

   de mens blijft toch overal en voor elk levend wezen het grootste gevaar. en weet als je dit met dieren kan doen ben je vies vuil en moet je van de wereld geruimd worden. respectloze vieze mensen zijn dat met nog geen stukje gevoel in dat vieze zwarte hart van hun. Hoop dat er iets verandert voor alle paarden die zoveel lijden en voor alle dieren die de gruwel van de mens tegenkomen.

 142. Ach ja, mensen blijven hier (bewust) blind voor.. Lekker veel en goedkoop vlees op bord om hun eigen egoïstische behoeftes te vervullen… Geniet lekker van je kroketje van Beckers of C1000 kilo-knaller gehakt…

 143. Fenna Langeslag zegt:

  .

 144. Realist zegt:

  Het is absoluut zielig wat er met die paarden gebeurd MAAR…
  Is het voor iedereen financieel haalbaar om goed vlees bij een keurmerkslager te halen? Ik denk dat iedereen het antwoord wel weet..
  Ik denk dat in ons eigen land genoeg armoede, leed en ander ongerief is waar niemand verder naar omkijkt. Misschien dat het ongemak en ongerief van de medemens boven de beesten gaat?
  Tenslotte; laten we ons niet door de social mediahypes verleiden tot het ‘alles zielig vinden’ en overal een mening over hebben. Dat is net zo zinloos als alle stille tochten die voor werkelijk van alles worden georganiseerd…

  • Je kunt ook heel goed zonder vlees en er zijn ook vleesvervangers genoeg en je hoeft ook niet iedere dag een pond vlees, vlees is al belachelijk goedkoop.
   En het ongemak en ongerief van de medemens staat wel in een schril contrast met wat deze dieren door moeten maken.
   De oplossing is zo simpel.

  • Wat is de prijs die deze onschuldige, prachtige dieren moeten betalen?
   Vlees heb je niet nodig, wie wil dit op zijn/haar geweten hebben?
   Als men toch zo nodig vlees moet eten, dan eet je eens per week iets biologisch.
   Als je dit persé wilt, moet je het er ook voor over hebben, anders is men medeschuldig aan dit verschrikkelijke dierenleed,
   Het is niet zinloos om voor dieren op te komen, ze kunnen het zelf niet en worden misdadig mishandeld, uitgebuit etc

  • Dennis Notten zegt:

   Hi Realist,

   ten eerste, ik heb geen social media, dus me erdoor laten verleiden kan ik niet.

   Ten tweede, ongerief en ongemak van onze medelanders is zeker verschrikkelijk. Maar dat van dieren net zo goed. Waarom moet een mens altijd boven een dier staan? Waar zouden we zijn zonder dieren? Waarom zijn we eigenlijk beter, omdat we ons bewust zijn van alles om ons heen? Omdat we keuzes kunnen maken, en niet zoals een dier ons instinct volgen? Zou je soms niet willen dat mensen hun instinct zouden volgen, in plaats van een keuze te maken? Dat mensen eens niet kiezen voor het geld, maar voor het gevoel? Dat mensen geen miljoenen uitgeven aan onzinnige dingen zoals peperdure auto’s, huizen, jachten, maar dat ze hun geld juist zouden geven aan die mensen die in gerief en ongemak leven? En last but not least, dat niet iedereen een pistool mee neemt naar een winkelcentrum of school en daar onschuldige mensen van het leven berooft om een statement te maken, of als een schreeuw om aandacht? Nee, beste realist, het zijn juist die keuzes die mensen maken die ervoor zorgen dat ik steeds meer ga geven om dieren. Iedere dag opnieuw zie ik dingen in het nieuws, of lees ik berichten in de krant, waarin weer verschrikkelijke dingen vermeld staan die mensen elkaar aandoen, door de keuzes die ze maken.
   Daarom ben ik blij met dit initiatief, omdat het aangeeft dat niet iedereen deze keuzes maakt, maar dat mensen ook graag handelen uit hun gevoel om iets goed te doen. Dat moet je niet bekritiseren, dat moet je toejuichen en omarmen. De wereld zit veel met critici, maar we hebben een gebrek aan motivators.

   Om af te sluiten, je geeft zelf je mening, beste realist. Waarom zou ik dan geen mening mogen geven? Wat als we geen stille tochten meer zouden houden, zou het dan beter gaan? Waarom zijn stille tochten er eigenlijk? Omdat iemand een keuze heeft gemaakt om een ander iets aan te doen, met excessief geweld. Nee , dat is pas zinloos. Als mensen dan behoefte aan hebben om een stille tocht te houden, prima. dan is het in mijn ogen juist zinvol. Een stille tocht is er om mensen bewust te maken van wat bepaalde keuzes met mensen doen, en niet het voorkomen van geweld, dat zou pas onrealistisch zijn.

   Net zoals deze petitie, in jou ogen misschien zinloos, maar al zou er al 1 dier geholpen worden of een aantal regels worden aangescherpt, dan is dit al zinvol genoeg geweest. Als we niks meer zielig zouden vinden , dan was het snel afgelopen met de wereld.

 145. Ik neem aan dat we nu dan ook inmiddels 27,368 vegetariërs er bij hebben?!?

  • Monique zegt:

   Dat zou super zijn ;-)

  • Was dat maar waar, maar volgende week is men het weer vergeten of men denkt dat koeien, varkens en kippen wel heel goed behandeld worden.

 146. Te erg voor woorden….en niet alleen dit….

 147. Zoals er vraag is naar Paarde vlees zullen de dieren zo behandeld blijven..

  Tegenwoordig kost een kilo paarde gehakt maat 5€ meer !

 148. Astrid Looymans zegt:

  Ik dacht al te weten hoe erg de transporten zijn. Maar dit had ik niet verwacht. Deze wreedheid t.o.z van onschuldige dieren. Mijn hart brak toen ik de beelden tussen mijn wimpers door zag.
  Ik zet geen voet meer in supermarkten die paardenvlees importeren uit het buitenland.

 149. En mensen maar laten geloven dat de arme paarden van ouderdom sterven en een gelukkig leven hebben gehad! M’n hart breekt!

 150. heidy van zundert zegt:

  Walgelijk afschuwelijk, er zijn geen woorden voor, dat iemand een dier zoiets kan aandoen

 151. Cornelia h schreve zegt:

  Oke we eten vlees, maar is het nou nodig om zo met de dieren om te gaan,
  geen enkel respect voor deze dieren ,die voor ons stukje vlees geslacht worden.
  Nu dit verhaal weer, houd het dan nooit op ,mijn fam , wij eten geen paarden vlees ,
  maar is het vlees nog wel te vertrouwen .
  ze rotsooien maar wat aan tegenwoordig dat is niet meer te vertrouwen.
  wat een harteloze manier om zo met dieren om te gaan .
  Laat de inspectie toch beter uit hun doppen kijken ,of worden ze er beter van in hun beurs
  BAH BAH BAH KOTMISSELIJK WORDT JE HIER VAN of worden ze er beter van als ze dit allemaal toelaten

 152. O. Koet zegt:

  Te gruwelijk voor woorden, kon de beelden niet aanzien. Hoop dat er snel wat aan gedaan gaat worden. Arme beesten. :(

 153. O. Koet zegt:

  Kon het niet aanzien gisteren op tv en de foto’s ook niet. Hoe kunnen mensen dit doen????
  Wat doen die beesten voor kwaad om zo vreselijk gemarteld te worden?? Geen woorden voor, hoop dat hier snel acties worden ondernomen. Arme dieren. :(

 154. Damn ik wist echt niet dat de paarden zo slecht behandeld werden, dit is iets wat echt niet zou mogen gebeuren.

 155. Hanneke de Bruyn zegt:

  Dit moet stoppen!!

 156. Vreselijk dit! Geen woorden voor!! Dit MOET stoppen!!’n

 157. Van Voorst zegt:

  Ik vind Paardenvlees lekker maar dit gaat te ver.
  Heb ook getekend en gedeeld op Facebook.

 158. Ingrid Freichmann zegt:

  Gruwelijk! Ik word er misselijk van. Hier zijn geen woorden voor! Diervriendelijkheid is ook maar alles. Stelletje gewetenloze idioten die weerloze dieren dergelijke dingen aandoen.

 159. Gruwelijk!!!!

 160. Rob Smits zegt:

  Die achterlijken die zoiets flikken verdienen het zelf niet om als mens behandeld te worden. De foto’s hebben een zeer hoog onzuiver bastaard gehalte!

 161. Paarden, varkens, schapen, kippen, koeien, vissen, nertsen, stieren…

  ‘If animals were able to formulate a religion, they would depict the Devil in human form’

 162. nicolet zegt:

  IK WALG HIERVAN! IK WALG VAN DE WREEDHEID VAN MENSEN!
  IK KOTS EN KOTS EN KOTS ALS IK DIT IE!
  WAAROM ZO’N DIERENLEED!
  KOOP ALLEEN NOG GOED VLEES VAN GOEDE SLAGERS MET GOEDE KEURMERKEN!
  VRESELIJK VRESELIJK VRESELIJK!
  DEZE BEESTEN WORDEN IN DE HITTE SOMS WEL 5X WEKEN HEEN EN WEER GESLEEPT IN ERBARMELIJKE OMSTANDIGHEDEN. KUNNEN NIET MEER STAAN OP HUN BENEN. VEULENS VERTRAPT IN DE WAGENS, UITGEPUT WORDEN DE ZWAKKERE PAARDEN GEWOON OP EEN TERREIN GEGOOID WAAR ZE IN BRANDENDE ZON LANGZAAM DOOD GAAN!
  KOMT ER NOU NIET EENS VERDOMME EENS GOEDE CONTROLE ?? WAT ZIJN MENSEN TOCH EEN BOEREN HUFTERS! IK WORDT HIER HELEMAAL KOTS EN KOTS MISSELIJK VAN!!
  IK BEN BOOS! PUNT UIT! VERDRIETIG !

  • Als je hier zo boos om bent, dan moet je stoppen met vlees eten, zo erg is dat niet.
   En wat is goed vlees, er is geen dier die zichzelf aanbied om gedood te worden voor jou stukje vlees.
   Goede slagers bestaan ook niet, het blijft moord op een levend wezen, wat ook nog eens zinloos is.

 163. Mariëlla zegt:

  Verschrikkelijke beelden en heb natuurlijk getekend , maar met alle respect maar zo word er in Nederland ook met varkens , koeien en kippen omgegaan , en daar maakt bijna niemand zich druk om !!! Laten we met ze’n allen ook daar eens over na gaan denken !!!!!

 164. Desiree Sutman zegt:

  Wat kunnen we hier tegen doen? Hoe kunnen we er voor zorgen dat dit STOPT! Waarom helpen overheden niet om dit tegen te gaan? Hoe kunnen we onze krachten hier tegen bundelen? Hoe kunnen we de mensen die onze planeet op deze manier vernietigen TEGEN HOUDEN? Help daar mee over na te denken, a.u.b?

 165. Wat een drama is dit nu dan weer. Als wij in het westen overstappen op ander voedsel, kan het probleem erg snel opgelost worden.

 166. natasja zegt:

  vreslyk!!!!!!!!!!!!!!!!!! myn maag draait om hiervan.zo diep triest.je zou gewoon geen vlees meer eten…

 167. J. Janssen zegt:

  Heel goed dat Radar dit aan de orde stelt. Het is een verborgen wereld die mensen niet kennen. De consument is de enige die kan kiezen en door “nee” te zeggen hiertegen zal in de keten ander gedrag ontstaan, eerder niet. Steek je kop niet in het zand maar geef duidelijk te kennen dat jouw grens is overschreden! B.v. door geen aankopen van dit vlees meer te doen in de supermarkten en geen snacks te kopen bij de snackbar. De industrie volgt vanzelf.

 168. Dennis Notten zegt:

  Heb het programma gisteren gemist, mijn vriendin had het echter wel gezien. Ze was ontroostbaar en vertelde mij het hele verhaal. Ik heb nu net de beelden gezien, en de tranen staan me in mijn ogen. Dit is vreselijk, weer een extra reden om helemaal geen vlees meer te eten.

  Ik hoop alleen dat deze uitzending veel nut heeft. Mensen bewust maken van dit soort zaken is prima, maar als ze dan alsnog vlees blijven eten is het compleet zinloos. Ik merk dat veel mensen het wel erg vinden, maar een stukje vlees laten staan is een te zware opave. Als mensen kunnen stoppen met roken en drinken, kunnen we met z’n alleen ook geen vlees meer eten. Vooral als je je bedenkt hoeveel leed zo’n dier moet doorstaan om op je bord terecht te komen.

  Ik ben zoooooo pissed nu. Wat zou ik me graag uitleven op een dierenbeul.. Zoals jje voor een dier bent, ben je ook voor een mens.

  Petitie is geteken, nu de rest nog!

 169. Rena Berger zegt:

  Elk dier heeft recht om met respect behandeld te worden. ..dit gaat nergens over..stel hufters zijn het die welk dier dan ook zo afranzeld.

 170. Word het niet eens tijd om het paarden vlees verbannen word ……ie er al geen dieren leed en vlees genoeg ……hier word ik zo pissig van echt je zou bepaalde mensen beginnen haten zonder ze te kennen …….

 171. Karen vries zegt:

  Dit moet stoppen!! Dit is misselijk makend..

 172. schreve zegt:

  Het zijn moordenaars! Geen respect voor een edel dier, moeten de paarden dan zo op hun einde afgebeuld worden. Zelf eten wij geen paardenvlees en ook nooit gedaan. En dan nog de twee vleesbedrijven hier in Nederland die hier het vlees aan de mensen verkopen. “eet smakelijk!!!”

 173. Fascinerend hoe jullie zo emotioneel betrokken kunnen zijn bij zo iets als lijdende paarden, wat natuurlijk terecht zielig is. Maar waar zijn de petities voor dat er per dag nog steeds radioactief materiaal de grote oceaan in stroomt bij Fukushima? Waarom gaan we dat eens niet massaal opruimen aangezien het alles verkloot? Klein visje besmet, wordt gegeten door een grotere vis, etc. etc. et voila lekker die tonijnsteak op je bord.

  Of wat dacht u van Demmink, u weet wel die ex top ambtenaar die ze nu eindelijk aan het onderzoeken zijn of hij wel of niet pedo is. Begrijpt u wel hoe gigantisch erg dat is? De man die jaren lang het hele (nog steeds) gerechtelijke systeem in zijn macht had? Denkt u nu echt dat hij langere straffen voor pedo’s zou toestaan en ga zo maar door? Nog los van alle on-ethische, gewetenloze gruweldaden die hij en zijn vriendjes jaren lang van ons belastinggeld hebben gedaan.

  Ik snap dat het nog bewezen moet worden, maar leest u zich er maar eens over in. Pedo of niet, er is duidelijk sprake van een doofpot. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/03/harry_borghouts_groenlinks_hie.html

  U bent zo makkelijk bespeelbaar. Bebloed paard, omdat wij zo goedkoop mogelijk vlees willen, heel NL in rep en roer. Zwarte piet miss rascistisch, hup NL meteen een pietitie van zoveel miljoen. Zonde van al die collectieve kracht, altijd op makkelijk door de hogerhand te sturen onderwerpen. Kijkt u maar links naar het vogeltje, terwijl het rechts gebeurd. Kijkt u maar links naar het bebloede paard, terwijl wij rechts dingen doen die nadelig zijn voor ons allemaal.

  Daar wordt ik nu treurig van. Succes met de paardjes, denkt u ook even aan de armoedige omstandigheden van de mensen die dit werk doen? En dat ze het geen moer kan schelen wat er met die dieren gebeurd?

  • Je hebt helemaal gelijk, maar het neemt niet weg dat wij voor de lekkere trek op zo,n grote schaal dieren afschuwelijk behandelen en wat betreft die mensen die dat werk doen, daar heb ik dan helemaal geen medelijden mee, als je zo medogenloos te werk gaat, verdien je zelf ook niet beter.

   • Klasse dat jullie het hebben geplaatst, bedankt.

    Je maakt een klassieke denkfout. Het type mens wat de hele dag paarden in stukken hakt, is per definitie niet een persoon met groot inlevingsvermogen etc. etc. want dan zou hij/zij binnen een maand van een berg afspringen. Dus ik vind het helemaal niet gek dat bovenstaande gebeurd. Net zoals niemand nu een jaar lang geen paardenvlees meer gaat kopen in de supermarkt, dus blijft het gewoon doorgaan.

    Daarnaast willen mensen voorgelogen worden. Als ze op de verpakking zouden laten zien hoe het gemaakt wordt, smaakt het ineens een stuk minder en de fabrikant verkoopt dus minder, dus is alles ecologisch bewust super gezond verantwoord opgegroeid/geoogst/geslacht maar wel voor een euro, anders kopen we het bij de concurrent. Bovenstaande beulen zijn niet het probleem, wij zijn het probleem.

    De echte kracht zit hem in de portemonnee van ons, dus stuur geen klachtmail, maar opper iedereen op om eens een x aantal tijd niet meer die producten te kopen. Toon op de site in welke producten het allemaal zit, maak er voor mijn part een app voor, zoals de slimme E-nummers app.

    • Wat een geweldige reactie en eindelijk iemand die tot de kern komt! Niet zij, maar wij zijn het probleem en houden de nietsontziende hard en koudheid ten opzichte van onze medemens en weerloze dieren zelf gaande…..

     We schreeuwen moord en brand, maar kopen doodleuk in de winkels onze consumpties waarvan we bij toverslag niet meer weten waar dat vandaan kwam (en hoe in de winkel terecht gekomen uiteindelijk) en staan geen seconde stil bij het feit dat de tonnen voedsel die wij weg flikkeren, de hongerige kindjes in afrika zouden kunnen redden van een afgrijselijke hongersdood, de fukushima die u aanhaald, ook terecht. Tijgers, olifanten, wat zeg ik… Zelfs onze simpele huismus !! Worden van de wereldbol afgeveegd en het enige wat ons nog bezighoud, is waarom de buren wel die nieuwe dure auto kunnen kopen…..

     Murm geslagen, zo lijkt het, gillen we massaal om zwarte piet (idd meneer Hans) en de vreselijke beelden van deze prachtige paarden. We gillen om wraak, afmaken die gasten… Krijsen er weer massaal op los, maar sluiten dan deze pagina en gaan over tot de orde van de dag….

     Triest!

  • Monique zegt:

   Dat is natuurlijk ook verschrikkelijk maar daar zijn weer ander sites voor.

   • Monique, ik weet dat daar andere sites voor zijn, maar het kromme is dat daar dan geen hond op komt. Dat bedoelde ik dus ook aan te kaarten. De massa is zo makkelijk te kneden, dat de echte erge dingen die ons allemaal aan gaan nooit aan bot komen.

  • Alle kleine beetjes helpen tot het creëren van een betere wereld voor mens en dier, daar is dit stukje er één van. Ik vind het top dat er een heleboel onderwerpen zijn waar je gepassioneerd over bent, waarom start je hier zelf geen petities in?

   • Nikki, omdat het hele systeem fout is. Wat jullie doen is inzoomen op 1 klein onderdeel wat uit dat systeem rolt, maar het systeem zelf veranderd niet. Begrijp me niet verkeerd ik vind het heel goed bedoelt en ik hoop dat jullie er wat aan hebben, maar het is niet volledig uitgedacht. Het is steeds een oproer van collectieve emotie die zich dan in een bureaucratisch verzetje manifesteert met nul, nul slagkracht. Ik raad je aan om eens de Engelstalige Zeitgeist docu’s te kijken. Daar worden idee-en aangehaald voor een heel nieuw systeem. Vind ik veel interessanter dan me elke week druk maken om wat een berg kapitalistische zelfverijkers nu weer uitvreten om ons een oor aan te naaien.

    Bovendien is er net zoals ik in het begin tegen Jan zei, een reden voor alles. Er is een reden dat daar geen petities voor zijn, wordt de vinger echt op de zere plek gelegd dan kom je plotseling te overlijden (bijv. de chauffeur van Demmink).

    Heerlijk moet het zijn voor dat soort types dat jullie je kruit al verschoten hebben aan bovenstaande onderwerpen, ik word er alleen maar verdrietig van.

    ps: er is een Nederlander die een tijdje terug vlees heeft gekweekt, dus echt vlees heeft laten groeien in zijn lab. Wellicht kan je zijn onderzoek sponsoren, zodat er eerder kunstmatig paardenvlees in de winkel ligt. Hoeven ze ook niet massaal geslacht te worden.

 174. Ik heb de uitzending gevolgd, zéér pijnlijk en emotioneel,deze groep mensen zijn gevoelloos!!!!!!!!! Maar wat denk je van de mensen die de paarden van de hand doen,en als vuil naar de brute slacht afvoeren!!! Hier zijn geen woorden voor,de consument moet géén kroketten,frikandellen meer eten,dan straffen we deze groepering ook meteen, want die steken hun kop ook in het zand!!!!!!!!!!!!!! Het is allemaal te afschuwelijk van woorden. Dus teken allemaal deze petitie!!!!!!!!!!!!!!!

 175. Evelien zegt:

  Hier zijn geen woorden voor hoe erg dit is!!!!
  STOP deze dierenleed !!!

 176. Ik schaam me. Om mens te zijn. Wij moeten beter weten.

 177. Stelletje hypocrieten hier. Grote waffel maar vanavond allemaal aan de frikadellen …. Over een paar dagen is het weer overgewaaid ;)

 178. Jacqueline van Unnik zegt:

  Verschrikkelijk, geen woorden voor….

 179. Danielle zegt:

  Je kunt de beschaving van een land afmeten aan de manier hoe ze hun dieren behandelen.

  Diep triest dit, hier word ik echt heel verdrietig van :-(

 180. Wat een hufters, dit zijn geen mensen!!!
  Stop met het importeren van dit paardenvlees Nederland!!!

 181. Jellie van Althuis zegt:

  Wat vreselijk en walgelijk om te zien hoe wij deze prachtige dieren mishandelen. Diezelfde mens heeft ze eerst voor de sport en hobby en met veel plezier gebruikt. Deze wreedheden moeten stoppen!!
  Alles draait om geld…… ;-(( Ik eet geen snacks meer en paardenvlees at ik al lang niet meer.

 182. Hannie van Wanrooij zegt:

  STOP MET HET ETEN VAN VLEES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! we hebben genoeg aan groenten, fruit, soja-producten, kortom plantAARDIGE produkten!!!!!!

 183. Peter Bos Eijssen zegt:

  Goed dat deze vreselijke waarheid door Radar aandacht heeft gekregen.

 184. danielle de wert zegt:

  Hier zijn echt gewoon geen woorden meer voor , wat vreselijk voor deze dieren.
  Dit moet echt stoppen.

 185. Wat een schande! Geen woorden voor!
  Dit moet stoppen!!
  Ze horen in de wei te lopen op hun oude dag maar niet gemarteld te worden en dan nog worden opgegeten!
  De hele vleesindustrie is een grote schande!

 186. Wendy Jooren zegt:

  Tja geen woorden voor eigenlijk. Alleen dat ik me soms schaam om mens te zijn.

 187. jacq van Loon zegt:

  NU AKTIE ONDERNEMEN !!!!

 188. de meest afschuwelijke dieren is toch wel de mens.wat zijn wij walgelijk!

 189. Yvonne Lammers zegt:

  Geen woorden voor :(

 190. Vreselijk

 191. Dit moet stoppen!!

 192. Helaas gaat het weer zo… de mensen die dieren mishandelen (alle dieren) die moeten ook maar is met de stok geslagen worden en dan niet verzorgd worden en vooral geen hygiënische omgeving hebben!

 193. Rhea Zandstra zegt:

  Dieren hebben net zoveel rechten als mensen op een humaan leven.
  Ik vind het verschrikkelijk dat er mensen zijn die geen gevoel hebben.

 194. marjan van der veen zegt:

  ook ik wil ondertekenen maar mijn Hotmail. email adres wordt niet geaccepteerd.
  als dit bij meerdere mensen voorkomt dan komen er te weinig handtekeningen binnen natuurlijk.

  • Ik heb ook een hotmail adres maar deze werd gewoon geaccepteerd.. geen problemen..

 195. Riet van Pelt zegt:

  Kon de gruwelijke beelden op t.v. niet aanzien.

 196. marie jose zegt:

  Dit is verschrikkelijk dit moet echt gestopt worden hier hebben de paarden niet om gevraagd om zo tot der einde te komen ik vindt dat je hier in nederland ook goed vlees kan kopen dan maar wat meer geld ervoor geven maar dit kan en mag zo echt niet meer STOP dit dierenleed en mensen geef wat meer geld voor een stukje vlees

 197. ook andere dieren lijden net als deze paarden!!!!!!!
  vlees eten is niet nodig!!!!!!

 198. Er zitten tegenwoordig in elke regio wel biologische winkels. Slagers die hun eigen vee slachten. Zoek die op en koop daar je vlees. Kost misschien iets meer, maar neem dan een onsje minder.
  Je weet wel wat je eet!!!

 199. Gwendolyne Dudok zegt:

  Afschuwelijk en te triest voor woorden dat winkels zich hier niet mee bezig houden!

 200. Marianne zegt:

  het menselijke ras is het meest wreede afschuwelijke “superieure” ras wat er bestaat. Stop deze en alle andere misselijkmakende wreedheden tov van alle dieren die men ondergeschikt heeft gemaakt. Te afschuwelijk voor woorden! Dit móet stoppen. En blijkbaar kan dit alleen door massaal te stoppen met het afnemen van vlees, in welke vorm dan ook!

 201. ik vind dat de supermarkten die dit soort vlees verkopen medeplichtig zijn.
  wat doet de regering of de overheid als ik het zo mag zeggen inplaats van dit soort zaken
  op te lossen of in aktie te komen lopen ze mensen boeten te geven voor het niet goed parkeren enz enz Ik vind dat ze de supermarkten die medeplichtig zijn een zware boeten moeten krijgen en met dat geld de dieren verzorgd kunnen worden door een dieren arts en beter behandeld kunnen worden door normale boeren maar niet door psychopaten.

 202. Afschuwelijk! Dit moet stoppen

 203. Het wordt tijd dat we alle mensen, die direkt en indirekt mee helpen aan dit dierenleed. maar eens verwerken tot een kroket en net zo’n behandeling geven als deze weerloze paarden
  Hoe deze arme dieren worden behandeld is gruwelijk, niet met een pen te beschrijven en dat alleen voor smerig rotgeld. En de supermarkten zijn allemaal schijnheilig….
  Dus OPROEP AAN IEDEREEN: teken de petitie en STOP ONMIDDELLIJK met het eten van vlees (van alle dieren) en eet ook geen dierlijke snacks (w.o. dus de kroket en frikandel , het is NIET gezond en dit dierenleed wil je niet op je geweten hebben. Ik schaam me ervoor dat ik een mens ben, wij hebben zogenaamd “VERSTAND”!!!!! (maar ik gebruik mijn verstand wel door al lang vegetarisch te
  eten en ook mijn familieleden te wijzen op de pluspunten van vegetarisch eten).
  Deze hele vleessector moet nu eens goed aangepakt worden desnoods met de stroomstok!

 204. ik hoop dat iedereen met me eens is

 205. mijn reaktie op alle schokkende beelden zijn heel erg als het aan mij lag zou ik deze boeren of beesten mannieren leren zoals het zelfde met ze tedoen .

  Dit bericht is aangepast door de redactie. Voor huisregels zie https://www.animalstoday.nl/huisregels/

 206. Zelfde aan doen zegt:

  Geeft die mensen de zelfde behandeling net zo als zij die arme paarden behandelen als straf voor Een slechte daad wij eten al nooit paarden
  Vlees

 207. danielle zegt:

  Walgelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Als wij het bijven eten, blijft dit gebeuren, als wij de ogen niet openen blijven deze dingen gebeuren, niet alleen hier in Nederland maar zoals je ziet overal!! Alleen een handtekening en een stem is niet voldoende, eet het gewoon niet meer mensen!! Dat helpt!! Niet hier tekenen en klagen en later een frikadel bestellen bij de friettent!! STOP er echt mee!!

 208. marvineddo zegt:

  toch staan we erbij en kijken ernaar..

 209. Martine zegt:

  May all beings be released from suffering. Laten mensen ophouden dieren te misbruiken. Laat de politiek nu eens optreden. Laat fabrikanten en dierhandelaars beter handelen. Laat winkeliers beter inkopen en laten consumenten bewuster kopen. Dit moet te voorkomen zijn.

 210. Te triest stop ermee

  • Maria Hermanns Hendriks zegt:

   Paarden zijn schitterende edele dieren . En ik eet geen paardenvlees .

   • Monique zegt:

    Dus je eet wel alle andere dieren ?
    Neem eens een kijkje hier op deze site……………helaas zijn het niet alleen paarden die in een hel leven !!

 211. Controles op onze voeding verscherpen scheelt ook een hoop ellende

 212. Ria van Vugt zegt:

  De mensen zijn de grootste beesten, ieder leven hoort met respect te worden behandeld.
  Zelf eet ik gelukkig geen paardenvlees. Dit moet echt stoppen!

 213. Echt verschrikkelijk. En Fb haal die pagina eraf, dit kan echt niet !!!!!!!

  • En wat je niet ziet, is er niet?
   Dit is de harde werkelijkheid!

  • Ik vind juist dat het op fb moet staan.. zo komen deze gruwelijkheden aan het licht!! Het word tijd dat er wat aan gedaan word, goed dat Radar hier aandacht aan heeft besteed!! Hoe meer in de media hoe meer mensen hier weet van hebben.. ik denk dat er veel mensen zijn die niet weten wat er gebeurt met hun stukje vlees voordat het bij ze in het winkel karretje ligt!!

 214. Melissa Polet zegt:

  Hoe is het in godsnaam mogelijk dat er mensen zijn die gewoon echt geen gevoel en emoties kennen?! Het kan niet anders dat dit soort mensen een ernstige afwijking in de hersenen heb en dat zij uit bescherming voor mens en dier levenslang opgesloten moeten worden!!!!!

 215. Jasmijn zegt:

  Nav de docu over paardenleed bij slachtpaarden (hoe vreselijk!): Aan ‘goedkoop’ kleeft eigenlijk ALTIJD een onaanvaardbaar (maatschappelijk of dierenwelzijn prijskaartje) JUMBO, SPAR, AH, C1000, COOPSupermarkten, LIDL… Alle prijsvechters maken zich er schuldig aan. Of het nu dierenleed is of dat boeren geen eerlijke prijs krijgen….. Hoe dan ook: als je iets kunt kopen voor een prijs dat onder de productiewaarde ligt, dan heb je troep, wordt je belazerd of oneerlijk, met dierenleed geproduceerd vlees/voedsel. En het kan nooit goed voor je zijn. Je zal toch een stukkie paardenvlees met BUTE op je bord hebben…. Wij zijn al terug naar 2 a 3 dagen in de week geen vlees. En wat we eten zijn we kritisch op (altijd via de keurslager en navraag waar het vlees vandaan komt, en dat komt dan uit de buurt waar je zo kunt gaan kijken) Het beste is alleen (vers en onbewerkt) voedsel (niet uit de bio-industrie) uit eigen land en van het seizoen.

 216. Wat afschuwelijk dit!! Ik ben sinds een tijd al definitief gestopt met eten van vlees. En mis het totaal niet!! Ik at het daarvoor al bijna niet meer. Na al die nare berichten en beelden was het voor mij niet moeilijk te stoppen. Ik kreeg een knoop in m’n maag en de tranen biggelden over m’n wangen na het zien van de beelden bij radar.
  Ik zou zo graag wat willen doen voor die arme paarden! Hier zijn geen woorden voor,voor deze ellende en wreedheden!! Ik heb getekend , mensen gemaild om te tekenen, en gemaild naar partij voor de dieren. Die zal weinig kunnen betekenen maar ik wil wat doen! Waar ik bang voor ben is dat mensen nu hiervan schrikken , geen vlees eten maar na een poosje toch weer terugvallen in het eten van vlees omdat ze deze beelden vergeten zijn en de verleidingen voor hun toch te groot zijn.Ik kan ze iniedergeval niet vergeten !! Ik hoop dat er steeds meer mensen volgen die weinig tot geen vlees meer gaan eten !!!

 217. Willeke zegt:

  WALGELIJK!!!!!!

 218. jacinta smits zegt:

  hoe meer dit massaal afkeuren hoe beter…. ik voel me er afschuwelijk bij als ik dit zie, hoor, laat staan hoe deze dieren zich voelen… dit moet toch afgelopen zijn

 219. angelique zegt:

  Blijkbaar eten we dus altijd paardenvlees verwerktIn alle vleessoorten zoals de kroketten, frikadellen, snitsels, gehakt Etc. Etc. Mora beckers supermarkten en bijv de sligro ze doen er allemaal aan mee. schande

 220. laura meinsma zegt:

  Wat vreselijk dit! STOP!!!

 221. JOSEPH DEMEYER zegt:

  weer bewezen de mens is het enige beest dat met mes en vork eet,en volgens mij zijn wij een vergissing van de natuur en hadden we hier helemaal niet moeten zijn,maar iedereen zijn mening daar over.dit is de mijn mening en daar sta ik 1000 procent achter,voor al de mensen die het goed menen het gaat jullie goed.

 222. Waarom voelt de mens zich toch boven alles verheven…….gelukkig heb ik nog nooig een stuk vlees of vis gegeten.

 223. Weet wat je eet !

  De kruidentuin, de moestuin met bessenstuiken en verschillende soorten heerlijke groenten is iets dat bij steeds meer bij mensen weer tevoorschijn komt naast de sier- & bloementuin.

  Maar ook vlees kun je van korter bij halen, gewoon net Nederlands vlees. Van grazers die over onze graslanden hebben gelopen. Voor de echte vleesliefhebber is het misschien dan eens goed om eens het eten korter bij huis te zoeken en dus niet te laten importeren uit Mexico of Argentinië.

  Bij sommige van de onderstaande boerderijen kun je zelfs je eigen dier laten grootbrengen. Dan weet je echt wat je eet !

  http://www.productenvandeboer.com/
  http://www.limburgslandschapnatuurvlees.nl/

 224. Angelique zegt:

  Als dit je raakt teken dan niet alleen maar stop ook met het eten van vlees!

  • Het was vreselijk om aan te zien en net zag ik weer wat beelden en zag ik de ogen vol verdriet en pijn van de dieren. Terwijl ik dit schrijf biggelen de tranen omlaag net als gisteravond toen ik naar Radar zat te kijken. Alleen begrijp ik niet dat een land als Canada aan zich aan zoiets schuldig maakt, het is geen arm, derdewereld-land, maarja alles voor geld. Laten we er iets aan doen met zijn allen.

 225. Wendy van dam zegt:

  Laat dit stoppen. Dierenleed niet acceptabel.
  Dit gaat te ver.
  Beesten hebben gevoel en voelen pijn

 226. Deborah van den Berg zegt:

  Echt verschrikkelijk

 227. Afschuwelijk wat ik vanavond heb gezien op TrosRadar. Dit MOET stoppen!! Ik ben uiterst gekwetst dat wij als mensen dit nog accepteren en dat mensen door de roze bril naar de wereld kijken.

 228. Te triest

 229. Geen of zo weinig mogelijk vlees eten, of halveer je porties en zorg dat mensen uit je omgeving hetzelfde doen. Ik doe dit al een ruime tijd en als iedereen zijn steentje bijdraagt dan is er al minder dierenconsumptie en dus ook leed. Het is niet enkel bij paarden dat de leefomstandigheden miserabel zijn.

 230. ik heb de beelden ook op de tv gezien. en ik heb echt moeten huilen. ik vind dit gewoon niet normaal meer. of je wel of geen paarden vriend bent het maakt niet uit dit gaat te ver, en ik ben echt geschrokken. geef mij maar heerlijk vers sla bij mijn stamppot. voor mij geen vlees meer. ik vind dieren hebben ook gevoel, en wat met dezen dieren gebeurd zou ook dit soort mensen die dezen dieren doen mishandelen precies het zelfde zou moeten aan doen. ik vind dat de mensheid vies, gemeen, afschuwelijk enzovoorts met de dieren om gaat. er zijn regels maar daar word niet naar gekeken. ik kom nog woorden te kort zo geschrokken ben ik. en dan vraag ik me ook af of het bij de paarden blijft vast niet. dus van de zomer geen bbq met vlees maar anderen dingen. men mag vinden dat ik overdrijf maar ik zie zoveel narigheid van dieren. die mensen mogen hun werk wat je werk mag benoemen helen maal niet meer uit voeren. vreselijk!!!!

  • Lieve Joyce. Als je serieus helemaal met dierlijk eten wilt stoppen, doe dan net als ik mee met de uitdaging via http://www.veganchallenge die 1 april van start gaat. Meld je aan en je wordt dan ook via de email gestimuleerd. Ook op de site van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme vind je heel veel info en links die je helpen bij je motivatie. Succes !!!

 231. renske de vries zegt:

  Om te kotsen dit!!

 232. Patrick B bauer zegt:

  Eerlijk vlees bestaat niet meer :-(

 233. ik kan de video welke ook geplaatst na het zien van de afgrijselijke foto s niet een aanklikken. Het is gewoon al TE ERG als ik de foto s al zie!!!

 234. Het was niet om aan te zien op de televisie vreselijk gewoon,dit moet direct stoppen

 235. Marco Kleijn zegt:

  Om misselijk van te worden…..wat zou ik die gasten, die de paarden zo behandelen, graag een pak rammel willen geven……

 236. Niet te bevatten, dat er mensen zijn, die deze gruwelijkheden verrichten. Mijn tranen biggelen over mijn wangen. Het liefst zou ik die mensen hetzelfde laten ondergaan. Ik roep hierbij tevens iedereen op om te stoppen met het eten van vlees. Google eens op de Nederlandse Vereniging voor Veganisme, je wordt dan in ieder geval heel wat wijzer.

 237. Kan maar 1 ding zeggen wat een kut wereld leven we dat dit zomaar mag !
  vresselijk voor die arme dieren!
  zou graag wat willen doen voor ze !!!
  en die enge walgelijke mensen die dit doen daar hoop ik het ergste voor !!

 238. Alphons zegt:

  Gewoon te triest voor worden. Wauw. Zo zielig dit!

 239. Niëlle kaart zegt:

  Dit is walgelijk,geen woorden voor! Dit moet onmiddellijk stoppen! Geen enkel respect voor dieren ! Houdt dieren mishandeling nou nooit op? Mensen zijn zo verschrikkelijk wreed,om te kotsen!! Behalve natuurlijk alle lieve dieren liefhebbers!

 240. Jolandamonster zegt:

  Walgelijk

 241. monique zegt:

  …dit moet stoppen…

 242. Niëlle Kaart zegt:

  Dit is walgelijk,,zijn geen woorden voor! Dit moet onmiddellijk stoppen!! Houd al die dierenmishandeling nou nooit eens op!! Wat zijn mensen toch verschrikkelijk wreed bah,ik kots er op,behalve natuurlijk de dieren liefhebbers!

 243. vreselijk!!

 244. ferdinand Aukes zegt:

  Afschuwelijk

 245. Ik heb hem getekend. dit moet stoppen!!!!!!!

 246. patrick zegt:

  Echt verbannen die huizen en al dat leed van die imposante paarden

 247. Marieke zegt:

  Vreselijk om dit te zien! Ik heb echt met tranen in mijn ogen naar het filmpje gekeken. Dit moet echt stoppen!

 248. Van de Hoef zegt:

  Vreselijk STOP HIERMEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 249. Met tranen in mijn ogen, mijn liefde voor paarden is zo groot, dat ik deze beelden niet kan aanzien, het onbegrijpelijk vindt, dat de dieren zo mishandelt worden…..
  HET IS WALGELIJK!!!!

 250. Ik vind t te gruwelijk om naar te kijken… laat hier alsjeblieft heeeeel snel een einde aan komen…

 251. Pauline zegt:

  Echt bizar en afschuwelijk. Dit moet stoppen.

 252. Sandra Koelewijn zegt:

  Wat verschrikkelijk dit!! M’n maag draait er van om.

 253. Agatha Wallet zegt:

  ik moet bekennen dat ik moordneigingen krijg als ik zoiets zie !

 254. Gadver stelletje lafbekken bah.Dit moet stoppen dat dierenleed

 255. Mensen teken! Dit is zo erg voor deze dieren :(

 256. Echt verschrikkelijk! Mensen die zo met dieren omgaan zijn geen mensen! Dit soort mensen zijn ziek in hun kop en zouden zelf naar zn slachthuis moeten

 257. Roxan Fogarin zegt:

  ik vind dit gewoon niet kunnen ! ook al heb je niks met paarden het moet je toch raken als je dit doet. wij worden al misselijk als we het zien dat die mensen het dan ook nog gewoon over hun hart kunnen verkrijgen om dit te doen, als ik kon had ik ze allemaal genomen en ze een beter leven geschonken , ik had het ze zo gegunt. en volgens mij lopen er nog best goeie paarden tussen . en Veulens die nog aan het begin van het leven staan. die mensen hebben geen hart echt niet.

 258. jolanda zegt:

  Smerig volk die dit kan en op hun geweten willen hebben!!

 259. Stop the cruelty.

 260. Wieke Beetsma zegt:

  Gruwelijk dit. En dat anno 2014

 261. Danielle de Lange zegt:

  Walgelijk, hartverscheurend…dit kan toch gewoon niet? Ongelofelijk dat er zulke gruwelijke wezens bestaan die dit dieren aandoen…

 262. Gewoon schandalig . Ik eet geen paardenvlees en ben er heel blij om als ik de beesten zo zie afzien. Ik zou willen dat de beesten eens het recht in poten zou hebben en dat die beesten hun eens wreken

 263. teken die petitie ! ik vind het niet kunnen! die paarden zijn ziek enzo :( !
  ze verdienen een VEEL beter leven , op een weide met veel gras enzo staan ! een baasje dat hen vertroelelt enzo!!

 264. Debby willems zegt:

  Wanneer je paarden haat is dat prima maar ze hoeven niet te lijden!!!!
  Ik vraag me wel af waarom iemand uberhaupt een dier kan haaten, soms wilde ik dat ” de mens” niet bestond wat zou het dan fijn op aarde zijn….

 265. 75% van het mensdom is ziek in hun kop, en dieren zijn daar de dupe van!
  Om te kotsen de foto’s en het filmpje.

 266. Ik heb een link naar deze pagina op de facebookpagina van Mora gezet, ben benieuwd hoe lang dat blijft staan

 267. T. Withagen zegt:

  Vind het verschrikkelijk al die berichten over het mishandelen van dieren, maar welke instantie kan hier iets aan doen. Kan er nog meer gedaan worden behalve een handtekening zetten ? Zou het ook erg interessant vinden om over het vervolg iets te horen, want vind de berichten over dierenmishandeling misselijk makend en staat iedereen er nu machteloos tegenover ???!?!

 268. willeke boeve zegt:

  mensen zijn soms om te kotsen

  • Helemaal mee eens! Ik vrees dat de mens toch echt het grootste stuk ongedierte is dat er op deze wereld rondloopt. Hoezo beschaving? Er is geen andere soort op aarde die zoveel wreedheden begaat, zowel tegen dieren als tegen haar eigen soort. Survival of the fittest? Ik denk eerder een verschrikkelijke ontsporing in de evolutie…

 269. anneke stadhouders zegt:

  Stop dieren leed in zn algemeen. Wie wil nou een weerloos dier bewust pijn doen. STOP ERMEE.!!!!!!!!! Niet morgen maar Nu .

 270. getekend.. wat gaat de mensheid afschuwelijk met dieren om terwijl we gewoon dankbaar moeten zijn voor deze dieren, geef ze gewoon een goed leven voordat ze geslacht worden….stop dat gemartel !!!!!

 271. Susan Sanan zegt:

  Het wordt tijd dat de vleesindustrie wordt aangepakt. Waar zijn ze in godsnaam mee bezig. Iedereen die vlees eet heeft toch een enorme plaat voor z’n kop. Dierenleed moet stoppen, het is te gruwelijk voor woorden wat er allemaal gebeurd! Alleen maar voor geld.. En FB haal die pagina er af, van : ik haat paarden, dat zijn geen normale onderwerpen!!!!

 272. dat zyn de grootste laffbekken,om die onschuldige dieren dat aan doen.moet echt stoppen

 273. ellen holtzhuizer zegt:

  op fb is ook een pagina: Ik haat paarden… we hebben al massaal geprotesteerd bij fb maar helaas wordt er niks aangedaan :-(

  • Monique zegt:

   ? ……..hoe meer mensen hier van weten, des te meer mensen tekenen de petitie !!!
   Het gaat niet weg als fb de pagina sluit.