Het kopen van aandelen stelt PETA US in staat om van binnenuit bij het bedrijf aan te sturen op een einde aan de verkoop van exotische huiden

Krokodillenfokkerij - aandeelhouder van Hermès
Krokodillenfokkerij | Foto: PETA

Naar aanleiding van een onderzoek waarin onthult wordt hoe alligators en krokodillen levend opengesneden worden op fokkerijen die huiden leveren aan leerlooierijen van Hermès, is PETA US nu een aandeelhouder van Hermès International op de Parijse aandelenmarkt om druk uit te oefenen op het bedrijf en haar te dwingen een einde te maken aan de verkoop van exotische dierenhuiden die worden gebruikt voor horlogebandjes en tassen.

“Het onderzoek door PETA US onthulde dat de griezelige bron van Hermès accessoires levende, gevoelige dieren zijn waarvan sommige op pijnlijke wijze verminkt en achtergelaten worden om te sterven op smerige fokkerijen”, zegt PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra. “PETA zal campagnevoeren maar als aandeelhouder is PETA US in staat om te spreken in vergaderingen en een permanent verbod te eisen op exotische dierenhuid accessoires, inclusief Birkin tassen van krokodillenhuid en de horlogebandjes van alligatorhuid.”

PETA US, van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit, “dieren zijn niet van ons om te dragen” – heeft videomateriaal bemachtigd van twee fokkerijen die huiden leveren aan leerlooierijen van Hermès – inclusief Padenga Holdings Ltd., een bedrijf dat een van de grootste Nijlkrokodillen fokondernemingen beheert, en Lone Star Alligator Farms in Winnie, Texas. De onthulling van PETA US liet zien hoe medewerkers op Lone Star metalen stangen in de ruggengraat van alligators rammen nadat ze de achterkant van de nek van de tegenstribbelende dieren – die nog bij bewustzijn waren ­– doorsneden met een mes. Sommige dieren overleefden dit en er werd waargenomen dat ze achteraf nog minutenlang bewogen in bakken met ijswater. Het videomateriaal laat ook zien hoe krokodillen zitten samengepropt in betonnen omheiningen op een fokkerij in Kariba, Zimbabwe.

Reptielen gefokt voor hun huid – Let op: schokkende beelden

Persbericht PETA