Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven is vanochtend vroeg een vrachtwagen gekanteld met aan boord zo’n 3.000 kippen. Zeker 2.000 dieren hebben het ongeluk niet overleefd, zo meldt Omroep Brabant.

Eindhoven
Foto: screenshot video Omroep Brabant

Om nog onbekende reden is de vrachtwagen geladen met kippen gekanteld. Daarbij zijn de transporthokken kapotgegaan. De kippen die het ongeluk overleefden liepen vrij rond op de snelweg. Om te voorkomen dat ze de vrijheid kozen werden hekken geplaatst. Inmiddels zijn alle kippen gevangen.

Onveilig
De ravage zorgt voor veel vertraging in de omgeving van Eindhoven en voor doorgaand verkeer op de A2. Volgens Rijkswaterstaat is er sprake van een ‘onveilige situatie’, waardoor iedereen wordt aangeraden een andere route te kiezen. Deze situatie zal naar verwachting zeker nog tot 12 uur duren.

Bekijk hieronder het verslag van Omroep Brabant:

Derde ongeluk
Dit is het derde grote ongeluk met een kippentransport dit jaar in Nederland. Op 24 juni kantelde een vrachtauto met kippen op de A50 bij Arnhem. Ook daarbij kwam een groot aantal dieren om het leven.

Diezelfde week reed een volgeladen vrachtwagen op de N33 bij Siddeburen in Groningen tegen een viaduct. Ook daarbij vonden kippen de dood.

Bron ©PiepVandaag.nl Bart van Riel


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.