Een man in de Amerikaanse staat Oklahoma heeft twee jaar cel gekregen voor het neerschieten van koeien met pijl en boog.  Twee van de elf met neergeschoten koeien overleefden de brute aanval. Een aantal van de gedode koeien was drachtig en stond op het punt te bevallen van een kalfje.

pijl en boog
Foto: Gene Daniels, via Wikimedia Commons

De rechtbank in Oklahoma veroordeelde 22-jarige Traton Vanderpool uit Oologah tot veerig jaar cel voor acht gevallen van dierenmishandeling, maar de man hoeft maar twee jaar te zitten, mits hij door de rechtbank opgelegde schadevergoeding betaalt.

Vanderpool schoot de koeien in 2011, samen met zijn vriend Jared Barlass, neer op een ranch in Rogers County, waarvoor het tweetal een jaar celstraf opgelegd kreeg. Vanderpool weigerde echter de door de rechtbank opgelegde schadevergoeding te betalen, waardoor hij een zwaardere straf opgelegd kreeg. Nadat hij de twee jaar van zijn celstraf heeft uitgezeten, zal hij een voorwaardelijke straf uitzitten. Vanderpool en Barlass moeten tevens de financiële waarde van het geschoten vee vergoeden aan eigenaren Steve Branen en Lyle Blakley. Een bedrag van meer dan $84.000,-

Branen en Blakely danken de media voor de aandacht die ze aan deze gruwelijke zaak besteedden, wat ertoe heeft geleid dat de politie de zaak kon oplossen. Ook zijn ze blij met de straf die de daders opgelegd hebben gekregen.

Er worden de laatste tijd vaker dieren met pijl en boog neergeschoten. Dinsdag berichtte PiepVandaag over een kat in de Amerikaanse staat Kansas die een anval met pijl en boog overleefde en vorige week werd bekend dat een dierenarts uit de Amerikaanse staat Texas de kat van haar buren doodde met een pijl en boog. In december van vorig jaar schoot een kind een dolfijn met pijl en boog dood.

Bron: The Daily Progress © PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor