Een kat in de Amerikaanse staat Kansas is vorige week met pijl en boog neergeschoten. Archer, zoals de kat is genoemd, heeft de brute aanval overleefd en herstelt nu in de Sedgwick Veterinairy Clinic.

pijl en boog
De politie is op zoek naar de dader | Foto: Facebookpagina City of Sedgwick

De pijl ging recht door de wang van de kat heen en vlak achter zijn oog langs. De artsen in de dierenkliniek hebben Archer geopereerd en de pijl verwijderd. De wond is dichtgemaakt en het arme dier krijgt pijnmedicatie. Het gaat goed met hem en hij zal binnen een paar weken hersteld zijn. Dr. Kate Jacob, een van de artsen bij de Sedgwick kliniek verklaart:

“Gelukkig voor hem is de pijl vlak onder zijn huid doorgegaan, heeft wat vetweefsel aangedaan, maar heeft verder geen spieren of andere belangrijke lichaamsdelen beschadigd. Het heeft alle belangrijke gebieden gemist en  zijn oog is in orde. De pijl heeft gelukkig zijn hals gemist, hoewel maar net op het nippertje. Het had veel erger kunnen aflopen”.

Beloning
Het baasje van Archer heeft zich nog niet gemeld. De persoon die de kat heeft binnengebracht vertelt dat hij Archer veel in de buurt ziet rondlopen, maar het dier is niet gechipt, waardoor de eigenaar niet is te achterhalen. De Politie in Sedgwick heeft een beloning van 100 dollar uitgeloofd voor de tip die leidt tot de arrestatie van de dader.

Bron © PiepVandaag.nl Monique van Dijk


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.