In Berlijn heeft een zwijn eerder deze maand de laptop gestolen van een naakte badgast. Dit zwijn, Elsa, en haar jonkies werden al snel een internetsensatie, nadat beelden van de achtervolging online werden gedeeld. Helaas is er ook een schaduwzijde aan dit op het eerste oog grappige verhaal. Volgens de autoriteiten vormen het zwijn en haar jongen namelijk een gevaar voor de badgasten en er wordt nu gedreigd hen te ‘verwijderen’, oftewel afschieten. Teken de petitie om dit te voorkomen!

zwijn
Zwijn dat laptop stal van naakte badgast wordt mogelijk gedood | Foto: Pixabay

In het Grunewald rondom Berlijn leeft een grote populatie wilde zwijnen. Zij komen vaak de stad in op zoek naar eten, maar nog niet eerder gedroegen de zwijnen zich zo brutaal. De beelden werden het eerst gedeeld door Adele Landauer, één van de badgasten bij het Duitse meer, en werden al snel opgepikt door allerlei kranten, radiozenders en tv-programma’s over de hele wereld.

 

Katja Kammer, hoofd van het bosbeheer in Grunewald, verklaarde als reactie dat het verwijderen [van de zwijnen] een zaak van de hoogste prioriteit is. Dit nieuws spoorde de actiegroep Action Fair Play aan om een protest te organiseren, dat afgelopen zondag plaatsvond. Hun woordvoerder gaf aan diep verontwaardigd te zijn over het besluit de zwijnen te doden:

“Deze foto’s maakten mensen over de hele wereld blij […] de eigenaar kreeg zelfs zijn laptop terug!”

Ook Adele Landauer riep na het horen van dit besluit op de zwijnen te redden. Zij schreef:

“Vandaag ging ik weer naar het meer. Hetzelfde moederzwijn was daar met haar jongen. Zij liepen volledig vreedzaam tussen de mensen […] het stoorde niemand.”

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Dat de zwijnen nog niet zijn geschoten komt volgens Marc Franusch, een woordvoerder van het bosbeheer, door de tijd van het jaar: “Vanwege de leeftijd van de jongen is het verboden om hen nu direct te schieten.” In oktober zal het jachtseizoen echter openen, waarbij jaarlijks zo’n 2.000 zwijnen worden gedood.

Sluit jij je aan bij de mening dat Elsa en haar jongen het verdienen om te leven? Teken dan nu de petitie op change.org!

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Juliëtte Ronteltap