Alkmaar wordt geteisterd door een kattenmoordenaar. Zeker zes katten in de wijk Huiswaard zijn op vreselijke wijze aan hun einde gekomen.

katten vermoord
Twee van de dode katten | Screenshot video

Buurtbewoners zijn woedend. Zij menen te weten wie de kattenmoorden op zijn geweten heeft: een buurtgenoot die duiven houdt. Een aantal van zijn duiven zou zijn doodgebeten door katten, wat de buurtbewoners doet vermoeden dat hij uit wraak heeft gehandeld. De vermoedelijke dader zou eerder gedreigd te hebben de katten iets aan te doen, zo verklaart een buurtbewoner anoniem aan tegen RTV Noord-Holland.

De katten zijn naar alle waarschijnlijkheid vergiftigd. Ze werden gisteren gevonden met schuim op de bek. De politie is een grootschalig onderzoek gestart en heeft de dode katten in beslag genomen. Een patholoog en een dierenarts moeten uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Op social media worden mensen in de straten Sluiswaard, Stetwaard en Stikkelwaard gewaarschuwd goed op hun katten te letten. Verder wordt er beweerd dat er ook een hond is doodgegaan, maar dat is (nog) niet bevestigd door de politie.

Bekijk hier een reportage van RTV Noord-Holland

De politie neemt de zaak hoog op en doet op de website de volgende oproep:

“De dierenpolitie komt graag in contact met mensen die informatie hebben. Belt u dan met 0900-8844. Liever anoniem? Neemt u dan contact op met 0800-7000”.

Bron: RTVNH.nl ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor