Na zwaar te zijn mishandeld, werd de twee jaar oude Khaleesi gedumpt. Zonder snuit. Dankzij plastische chirurgie is de pitbull inmiddels enorm opgeknapt en herstellende.

snuit
Khaleesi | © Hays Towne Veterinary Hospital

Het arme dier werd door haar baasje halfdood gedumpt in Orlando, Florida. Niet alleen was de pitbull heel erg mager, ze had ook diverse gebroken botten en haar bovenkaak was afgehakt. Ze was duidelijk gebruikt in hondengevechten. In het Hays Towne Veterinary Hospital in Florida onderging de hond een zware operatie. Kerri Slomcenski twitterde dat alles goed ging met het dier met de woorden:

“Dit is onze mooie patiënt deze morgen. Zij herstelt traag van de lange operatie van gisteren, maar is wakker en stabiel. Zij krijgt pijnstillers en rust nu uit.”

Bij de metamorfose van Khaleesi was niet alleen van belang dat ze er beter zou uitzien, maar ook dat ze voortaan beter kan ademhalen. Hoewel de omstandigheden waaronder Khaleesi werd aangetroffen gruwelijk zijn, is het dier wonder boven wonder zeer vriendelijk en geniet ze van alle aandacht. Dankzij de operatie kan ze weer ruiken en ook eten gaat haar goed af.

Na de eerste, grote operatie ondergaat ze binnenkort een ingreep aan haar knieschijven. Dierenarts Slomcenski heeft er alle vertrouwen in dat Khaleesi een prachtig leven voor zich heeft.

Bronnen: HLN.be, The Dodo, News Channel 8 ©PiepVandaag.nl Walter Eijndhoven