WWF China heeft  met verborgen camera’s foto’s weten te maken van verschillende pandasoorten. Panda’s behoren worden zwaar bedreigd en er worden zelden foto’s van ze in het wild gemaakt. Het WWF is het nu dus gelukt om tientallen foto’s te maken. Niet alleen van panda’s maar ook van andere zeldzame wilde dieren.

Reuzenpanda China
Reuzenpanda | Giant panda captured in Wang Lang, Sichuan, China
© WWF China / WWF-Canon via wwf.panda.org

Er waren wel meer dan honderd infraroodcamera’s voor nodig die vanaf 2011 zijn gebruikt  om de dieren in hun natuurlijke leefomgeving te filmen.

“Bij het maken van de beelden werden de dieren zo min mogelijk gestoord, zodat ze de omstandigheden van leven in het wild perfect weergeven”, aldus Jiang Zeyin, hoofd van het programma van WWF China.

Met de beelden die nu zijn gemaakt kan de invloed van mensen beter worden ingeschat en kunnen natuurparken beter worden beheerd. Ook laten de beelden zien dat door de bescherming van de reuzenpanda ook andere wilde dieren geholpen worden.  In China leeft maar liefst 14 procent van alle diersoorten ter wereld. Daarmee is het één van de rijkste landen als het gaat om biodiversiteit.

Duizenden diersoorten in China hebben het zwaar te verduren gehad tussen 1960 en 1980. Door menselijke activiteiten is er enorm veel leefgebied van de dieren verloren gegaan.

Klik hier voor veel meer foto’s

Bron: AD.nl ©PiepVandaag.nl