Dat ook jonge schapen blij zijn met een trampoline, blijkt uit de beelden die Lyall Campbell op de Shetlandeilanden maakte. Voorjaarslammetjes in het veld springen vrolijk heen en weer op een achtergelaten matras.

matras
Lammetjes spelen en springen graag | Fotocredit: Conor Lawless Flickr via Compfight cc

Lammetjes in Mosbank (Verenigd Koninkrijk) hebben de lente in hun bolletje. De jonge dieren werden springend gespot op een achtergelaten matras. De aandoenlijke beelden zijn, door een raam van zijn huis, gefilmd door Lyall Campbell. De video is inmiddels al tienduizenden keren bekeken en laat zien hoe de lammetjes klimmen, klauteren en stuiteren op het matras.

Plezier maken

De kinderen van Lyall Campbell wijzen hem op het grappige tafereeltje en hij begint dan ook direct te filmen. De video begint als één van de kinderen “schaap” roept. Op dat zelfde moment springt één van de lammetjes op de matras en stuitert niet veel later met veel plezier heen en weer. Na enig moment sluiten er meer lammetjes aan en stuiteren er ineens zeven wollige bolletjes over de matras. Een paar beestjes wordt het te druk en zij verlaten de attractie weer.

Veel bekijks

Kijkers van het filmpje reageren massaal en vinden het vooral schattig, uniek en het beste dat ze ooit gezien hebben. Volgens Campbell is de matras door een storm weggeblazen en zo bij de lammetjes terechtgekomen.

“De lammetjes zijn een bron van vermaak voor mijn twee kinderen. Zeker voor de jongste telg, die een vorm van autisme heeft. Hij geniet en lacht!”

Bron:

©Animals Today Astrid Hazekamp