Er is grote ophef ontstaan nadat een jonge vrouw uit Phnom Penh (Cambodja) video’s van zichzelf waarin zij dieren vilt, kookt en opeet op YouTube plaatste.

Foto: YouTube video still

En daar blijft het niet bij. De vrouw, Ah Lin Tuch, en haar man Phoun Raty kozen ervoor om voor hun gruwelijke kookshow op hun eigen YouTube-kanaal (Natural Life TV) wel heel bijzondere dieren te gebruiken. Vele van deze dieren zijn namelijk beschermde diersoorten.

Met uitsterven bedreigd
Een van de dieren die dit vreselijke noodlot niet wist te ontkomen was een Vissende Kat. Een wilde katachtige die in Zuidoost-Azië en India leeft en opgenomen is in de IUCN Rode Lijst van bedreigde diersoorten.

Opsporingsbevel
Geshockeerde kijkers realiseerden zich dat veel van de dieren die het stelt gebruikte – onder andere een hagedis, een grote reiger en verschillende vogelsoorten – bedreigde diersoorten zijn en hebben dit gerapporteerd bij het Ministerie van Milieu. Het Ministerie van Milieu heeft daarop een opsporingsbevel uitgevaardigd en het echtpaar gevonden. Naar verluidt is Ah Lin gearresteerd voor haar wandaden.

Chea Sam Arng, hoofd van het directoraat-generaal Milieu:

“We zijn nu bezig juridische stappen tegen hen te ondernemen en onze werkgroep bereidt een rapport voor over de kwestie.”

Foto: YouTube video still

Opbrengsten
De twee beweren de wilde dieren op lokale markten te hebben gekocht en daarna te hebben gekookt.
Volgens Phoun Raty was het hun intentie geld te verdienen met de video’s en van die opbrengsten te leven. Tot dusver had het $500 opgebracht door het gebruik van advertenties die door Google werden gesponsord.

Strafrechtelijk vervolgd
Milieufunctionarissen bereiden zich momenteel voor op strafrechtelijke vervolging en onderzoeken of de dieren in het wild zijn gedood of dat deze inderdaad, zoals het echtpaar beweert, gekocht zijn bij illegale marktkramen.

Ah Lin Tuch:

“Ik weet niet eens wat voor soort dieren of vogels we hebben gebruikt of wat hun impact is op het behoud van wilde dieren. De enorme slang die we aten kwam uit het toilet kruipen in onze badkamer kruipen en de andere wilde dieren kocht ik op de markt in Preak Phnov. We begonnen met filmen in december. Ik heb inmiddels toegegeven dat ik fout zat.”

En fout zat ze zeker. De video’s waarin te zien is dat Ah Lin Tuch de zeldzame dieren eet zijn inmiddels verwijderd van het YouTube-kanaal.

Bron World Animal NewsMetro ©AnimalsToday Rianne Kingma