Een drone legde in de Baai van Monterey voor de kust van Californië een heel bijzonder tafereel vast van een grote school dolfijnen die met een jonge bultrug speelt en surft op de golven die ze maakt.

dolfijnen spelen
Voor de kust van Californië worden momenteel veel dolfijnen en bultruggen gespot. De dieren spelen zelfs met elkaar | Fotocredit: Neil DeMaster Flickr via Compfight cc

Een bootreis van Monterey Bay Whale Watch op 14 mei jl. om walvissen te spotten werd wel erg bijzonder, toen deze op een groep van tot wel 1,500 dolfijnen stuitte die uit het water sprongen en speelden met een bultrugjong en haar moeder.

Boegsurfen
Wat de dolfijnen bij de bultrug doen doet denken aan wat ze ook regelmatig bij grote zeeschepen doen, namelijk voor de boeg uit zwemmen. Dit noemt men ‘boegsurfen’. De dolfijnen proberen de walvis uit te lokken naar voren te duiken. Op deze manier maakt de bultrug grote golven waar de dolfijnen op kunnen surfen.

Nancy Black, zeebioloog bij Monterey Bay Whale Watch, vertelt:

“De dolfijnen lijken hier echt van te genieten en de walvissen vinden het op hun beurt helemaal niet erg.”

De organisatie identificeerde de dolfijnen als Witgestreepte dolfijnen en de Noordelijke gladde dolfijn. De interactie tussen de zeezoogdieren is prachtig om te zien. Via het YouTube-kanaal van Monterey Bay Whale Watch meer mooie video’s te bekijken.

Bultruggen migreren momenteel richting het noorden vanuit hun winterse broedplaats in de buurt van Mexico.

Bron: The Sacramento Bee ©Animals Today Rianne KingmaWord nu maandelijks donateur en ontvang de prachtige kalender van varken Sam in de bus

Word donateur