In Buenos Aires zijn deze week meerdere wilde dieren van verschillende soorten door de lokale politie en andere instanties gered uit een illegale privé mini-dierentuin. Hierbij werden drie nandoes, één hert en drie vogels gered. De dieren behoren tot autochtone dierensoorten van het pampagebied van Argentinië.

wilde dieren
Wilde dieren gered uit Argentijnse privé mini-dierentuin. Op de foto is een nandoe te zien. | Foto: pablo_caceres_c Flickr via Compfight cc

Tijdens de redding werden er nog meer wilde dieren gevonden in een naastgelegen boerderij. Hier werden nog eens vier nandoes aangetroffen. De dieren zijn naar een reservaat in Buenos Aires overgebracht waar ze onderzocht zijn door een dierenarts en goed verzorgd zullen worden. In een later stadium zullen de geredde dieren in hun natuurlijke habitat vrijgelaten worden.

Het houden van deze dieren in gevangenschap is in strijd met wet 22.241 waarmee wilde dieren in Argentinië worden beschermd. De eigenaar van de boerderijen is aangeklaagd wegens het overtreden van de wet.

Bronnen: El día, andigital ©AnimalsToday.nl Estefanía Pampín Zuidmeer


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.