Opnieuw zijn door House of Animals undercoverbeelden gemaakt van ontuchtige handelingen bij honden die geshowd worden. Dit keer bij de Euro Bull Expo Holland 2019, die op 26 mei in Zutphen werd georganiseerd door de European Bully Kennel Club (EBKC). Op het beeld is te zien dat men honden rustig probeert te houden tijdens het showen door het geslachtsdeel te masseren.

ontuchtige handelingen
Ontuchtige handelingen met honden tijdens Euro Bull Expo Holland 2019 | Foto: screenshot video Animals Today/YouTube

Soortgelijk beeldmateriaal publiceerden Animals Today ook in februari, gefilmd tijdens de Dogshow in Eindhoven. Karen Soeters, oprichter van House of Animals en Animals Today, heeft aangifte gedaan  en de politie is daarop een onderzoek te gestart:

“Ik heb het vorige keer ook aangegeven het is werkelijk ongehoord dat mensen zo ver gaan om een dier rustig te houden. Dit tast de integriteit van het dier aan. Het is een ontuchtige handeling en tegen de wet.”

 

 

Bekijk de nieuwe beelden, gefilmd op 26 mei 2019 in Zutphen. In deze samenvatting zijn personen en beeldmerken geblurd en herkenbare stemmen verwijderd . Wij achten de video ongeschikt voor jonge kijkers:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode


De eerdere beelden veroorzaakten na publicatie bij veel media, waaronder RTL Nieuws, grote verontwaardiging en de Partij voor de Dieren stelde Kamervragen. De minister antwoorde daar onder andere op:

“Ontuchtige handelingen met dieren keur ik ten allen tijde af. Als er tijdens een hondenshow sprake is van ontuchtige handelingen met honden acht ik dergelijke handelingen zeer ongepast.”

Gecoupeerd

Naast de ontuchtige handelingen waren in Zutphen bij veel honden de oren gecoupeerd. In Nederland geldt een tentoonstellingsverbod op gecoupeerde honden. Omdat het welzijn van de hond ernstig geschaad wordt is het couperen van staart en /of oren verboden in Nederland. Een hond heeft zijn staart en oren nodig als onderdeel van zijn lichaamstaal.

Honden met gecoupeerde staart en of oren mogen ook niet meedoen aan een wedstrijd, tentoonstelling of keuring. Dit geldt ook als de dieren in een ander land zijn gecoupeerd. Organisaties van deze evenementen mogen geen honden toelaten die na 1 december 2016 gecoupeerd zijn.

Karen Soeters heeft aangegeven wederom aangifte te doen.

  • Lees ook:

Ontuchtige handelingen met honden tijdens Dogshow Eindhoven

©AnimalsToday.nl