Een huiseigenaar in Los Angeles (VS) vond, tot zijn grote schrik, een pasgeboren mini-kitten onder zijn huis. Van de moederpoes was geen spoor te bekennen, terwijl de navelstreng nog aan het piepkleine kitten vastzat.

mini-kitten
Mini-kitten Pudding | Foto: Alley Cat Rescue/Instagram

Rondom het huis liepen wel wat zwerfkatten, waardoor de huiseigenaar vermoedt dat het kitten door een zwervertje is achtergelaten. Nadat alles afgezocht was en er geen moederpoes en/of andere kittens werden gevonden, werd besloten om de hulp in te roepen van Alley Cat Rescue. Het kleine kittentje woog immers maar 76 gram en had dringend medische hulp nodig.

Het kitten was niet groter dan een tandenborstel en werd door medewerkers van Alley Cat omgedoopt tot ‘Pudding’. Kleine Pudding is inmiddels flink bijgekomen en is nu iets groter dan een voedingsfles. Haar zwakke pootjes worden steeds sterker en haar leven gaat er steeds beter uitzien.

Flinke eter

In het begin had Pudding moeite om uit de voedingsfles te drinken, maar uiteindelijk kreeg ze de smaak letterlijk te pakken. Desiree van Alley Cat Rescue:

“Kleine kittens hebben voortdurend zorg nodig, zodat we zeker weten dat het goed met ze gaat. Pudding houdt van eten en slapen. In een paar dagen tijd is haar gewicht verdubbeld. Naast eten vindt ze een buikmassage ook overheerlijk.”

Ze werd in de tweede week van mei geadopteerd:


Mijlpalen

Alley Cat Rescue is – samen met de huiseigenaar – nog op zoek naar de moederpoes, zodat deze gesteriliseerd kan worden. Ondertussen behaalt Pudding de ene mijlpaal na de andere: ze weegt meer dan 100 gram, ze spint voor de eerste keer, ze kneedt met haar kleine klauwtjes in de lucht en… ze is bijna groter dan haar grootste voedingsfles!

Pudding is een vrolijk kitten met een flinke eigen wil en een echte cattitude:

Bronnen:

©AnimalsToday.nl Astrid Hazekamp