House of Animals heeft begin februari tijdens de Dogshow in Eindhoven undercoverbeelden laten maken waarop te zien is hoe drie mannen ontuchtige handelingen plegen met honden die geshowd worden. Het lijkt erop dat de mannen de teefjes rustig proberen te houden door het geslachtsdeel te masseren.

Dogshow
Dogshow Eindhoven | Foto: House of Animals

De handelingen met de honden doet denken aan de beelden die werden vastgelegd door het televisieprogramma RAMBAM, waarop te zien is dat een medewerker van het Dolfinarium in Harderwijk een dolfijn lijkt te bevredigen.

Bekijk de schokkende beelden uit Eindhoven hieronder, die wij niet geschikt achten voor kinderen:

.

Aangifte

Karen Soeters, oprichter van House of Animals en Animals Today, gaat aangifte doen en de politie heeft al aangegeven daaropvolgend een onderzoek te starten:

“Het is werkelijk ongehoord dat mensen zo ver gaan om een dier rustig te houden. Dit tast de integriteit van het dier aan. Het is een ontuchtige handeling en tegen de wet. Daarom moet er gehandhaafd worden.”

De organisatie van de Dogshow heeft aangegeven mee te willen werken aan het onderzoek van de politie en stellen dat het gedrag dat zij op de beelden hebben gezien absoluut ongepast is.

Meerdere daders

Onderstaande foto’s met daarop verschillende daders spreken boekdelen en het is dan ook begrijpelijk dat na de publicatie van de beelden bij RTL alle grote media het nieuws oppakten.

Dogshow
Dogshow Eindhoven | Foto: House of Animals
Dogshow
Dogshow Eindhoven | Foto: House of Animals
Dogshow
Dogshow Eindhoven | Foto: House of Animals
Dogshow
Dogshow Eindhoven | Foto: House of Animals

Moreel verwerpelijk

Of het dier wel of geen lust ondervindt bij deze handelingen doet niet ter zake. Het is moreel verwerpelijk gedrag om met dieren die onder jouw beschikkingsmacht vallen, handelingen te verrichten die niet des diers zijn en ook niet op deze manier bij dieren voorkomen. Het mag dan misschien het natuurlijke gedrag van deze houder zijn, maar dat heeft niets van doen met het natuurlijke gedrag van het dier zelf.

©AnimalsToday.nl