Op de zorgboerderij El Rief in Osdorp zijn weer dode dieren door een destructiebedrijf weggeghaald. Volgens een ooggetuige gaat het om een schaap en vier lammetjes. Waar de dieren aan overleden zijn is niet bekend.

Lammetje zorgboerderij

Half december vorig jaar maakte PiepVandaag.nl bekend dat op een zogenaamde zorgboerderij in Amsterdam in een week tijd acht kalveren op een gruwelijke manier zijn gestorven. Desondanks zijn er nog steeds dieren op de boerderij aanwezig.

De NVWA controleerde half februari en trof na eigen zeggen geen onregelmatigheden meer aan. Een perswoordvoerder laat weten dat de zorgboerderij nu net als ieder ander bedrijf wordt gecontroleerd en dus niet meer onder speciaal toezicht staat. Pas als er een nieuwe melding wordt gemaakt kan zij eventueel besluiten weer in actie te komen.

Helaas zijn de afdelingsinspecteurs van de dierenbescherming niet meer welkom op het terrein. Op dit moment is het controleren van het welzijn van de dieren dus onmogelijk. Dierenbescherming Amsterdam:

“Omdat we hier niet meer kunnen komen, proberen we via indirecte kanalen toezicht te houden op wat er gebeurt. Dit werkt vertragend en informatie komt vaak te laat. Het bedrijf zou onder toezicht staan van een dierenarts, maar dat is niet het geval. Zolang er geen uitzicht is op een houdverbod van dieren voor deze eigenaar, moeten we het hier voorlopig mee doen, maar we blijven er bovenop zitten”.

©PiepVandaag.nl