Een nieuwsgierige en hongerige wasbeer heeft zichzelf in een wel heel benarde positie weten te krijgen. Kinderen op een school in de Amerikaanse staat Florida zagen het dier vastzitten met zijn hoofd in een lege plastic pindakaaspot.

pindakaaspot
Foto: MyFWC Facebook

De wasbeer kon zichzelf niet meer loskrijgen. De school belde de Florida Fish and Wildlife Conservation Commission, waarna een agent poolshoogte kwam nemen. Luitenant Ruggiero vond de wasbeer ruim 9 meter hoog in een eikenboom en belde de lokale brandweer, in de hoop dat ze het dier konden redden met behulp van een brandweerladder. De agent kon de wasbeer echter zelf vangen vóórdat de brandweer arriveerde, toen het dier naar beneden probeerde te klimmen. Met handschoenen en een handdoek is het de man gelukt de pindakaaspot van het hoofd van de wasbeer te krijgen.

Wasberen komen voor in grote delen van Noord-Europa en Amerika. Deze dieren eten bijna alles, van vissen, kikkers, insecten en kleine zoogdieren tot vruchten en groenten. Ze hebben zich zo goed aangepast aan de mens waarbij ze vaak eten stelen uit vuilnisbakken. Zo is deze wasbeer zeer waarschijnlijk aan zijn pindakaaspot gekomen.

Gelukkig heeft het dier geen verwondingen opgelopen tijdens het incident. Hij is – weliswaar naar pindakaas ruikend – weer vrijgelaten in de natuur.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.