Salamipolitiek, u kent het vast wel. Plakje voor plakje, beetje bij beetje de omgeving zo manipuleren dat ze het niet in de gaten hebben wat er gebeurt. Nu de RAD was afgeschaft omdat het niet effectief bleek te zijn in de praktijk dachten we dat de Stafford’s, Pittbulls, Rottweilers etc. weer veilig waren. Maar helaas, niets is minder waar!

salamipolitiek
Foto: Pixabay

Op allerlei slinkse wijzen wordt geprobeerd om deze rassen weer uit het straatbeeld te doen verdwijnen. De politiek correcte hondenmens (de zogenaamde PCH’s) heeft immers besloten dat A: er gevaarlijke honden zijn, die noemen we nu in de salamipolitiek hoog-risico honden en B: het zijn altijd en allemaal asociale domme baasjes die zoiets als pennisverlenger willen hebben. U heeft Stafford dus u wordt zonder pardon in het hokje van de vervelende onverantwoordelijke kleine piemeltjesmens gehoekt. U ziet, racisme en discriminatie is de politiek correcte hondenmens niet vreemd. En gaat u er maar vanuit dat zij hun zin gaan krijgen, straks geen Stafford’s en Pitbull’s, en pak hem beet een stuk of 30 andere rassen meer. Mensen kunnen straks kiezen uit hondenras A, A of A, en u moet dan verplicht een cursus doen. Ook daar kunt u dan weer kiezen uit hondenschool A, A of A. Voor je het weet lopen we ook allemaal in dezelfde kleren rond. Een cultuur als een soort communistische dwangbuis met een vleugje Noord-Koreaanse vrijheid…

Het gevaar van mensen zonder zelfkritiek.
Het gevaar van de politiek correcte hondenmens (de PCH) is dat zij geen zelfkritiek hebben; deze gave of karakter trek ontbreekt geheel. Het gevolg is dat alleen hun eigen overtuiging de juiste is. Een enorme voorliefde voor zichzelf en de eigen denkbeelden heeft zich meester gemaakt van hun persoonlijkheid. ’s Avonds voor het slapen gaan kijken ze nog even vol liefde naar hun eigen fatsoenlijke spiegelbeeld en wensen dat iedereen op aarde zo was als dat zij waren en zich aan zou passen aan hun overtuigingen. Bij honden zouden we zoiets ‘onderwerpen aan’ noemen denk ik..

De R.A.D – 2.0!
Het lobbyen gaat ondertussen onverminderd door. Tijdens allerlei besloten bijeenkomsten wordt de salamipolitiek volledig tot in detail uitgewerkt om het rassenverbod, het houderschapsbewijs en keurmerken erdoor te drukken. Ziet u het al gebeuren? Je loopt lekker op straat met je sociale en goed opgevoede Stafford of Mechelse Herder en daar staat hij ineens…..de controleur! “Houderschapsbewijs!!”, wordt er uw kant op gecommandeerd. “Uehm ik ben niet zo goed in leren en nu al twee keer voor het theorie gedeelte gezakt, maar voor de praktijk scoor ik altijd ruim voldoende hoor!”, vertelt u, hopend op begrip. Helaas het busje komt al de straat in gereden, mannen in uniform stappen uit, gewapend met vangstokken. Want tja, u heeft een gevaarlijke, iedereen dood willen knuffelen, zachtaardige grappige clown van een Stafford, dus zei nemen geen risico. In hun belevingswereld, gestuurd door de PCH (politiek correcte hondenmens), is uw hond een gevaarlijk ras, dus volgt langdurige inbeslagname, gedragstesten waar u niet bij mag zijn en uiteindelijk euthanasie. Oh, voor de duidelijkheid: alle kosten voor dit gebeuren worden natuurlijk op u verhaald, een soort RAD 2.0. En zo zijn we straks weer terug bij af!

Nog meer inbeslagname en gedode honden?
Niet als het aan mij ligt! Het belangrijkste wapen om onze honden te verdedigen tegen al deze vrijheid wegnemende en zelfs dodende en uitroeiende maatregelen is kennis van de realiteit, kennis van gedragswetenschappen en een forse dosis ervaring in de praktijk.

We hebben de plakjes salami de afgelopen jaren voorbij zien komen in allerlei vormen. Op allerlei manieren werd en wordt er informatie gedeeld om langzaam iedereen het idee te geven dat het niet anders meer kan. Vandaar dat men altijd zo blij is als er weer een kind wordt gebeten door een ‘hoog-risico hond’, als een kind door een niet hoog-risico hond wordt gebeten dan hoort u daar immers  bar weinig van.

De Feiten versus de Salamipolitiek!
U kent de artikelen wel waarin men preekt over dat er in andere landen allang rassen zijn verboden, houderschapsbewijzen verplicht zijn en dat men daarmee de indruk wekt dat wij als domme Nederlanders achterlopen. Blijkbaar is dat iets in een ander land al verplicht is genoeg argument om het hier dan ook te verplichten!? Wie een beetje algemene ontwikkeling heeft over het reilen en zeilen op deze aardbol weet dat zoiets een hele enge gedachte kan zijn.

Oké, zullen we eens iets eng doen? Echt even heel erg eng en gevaarlijk? In het belang van de veiligheid van onze honden? Durven we het aan, u en ik samen, de stap maken tegen de wil van de PCH (politiek correcte hondenmens) in? Oké, daar gaan we dan! We gaan de realiteit en de feiten benoemen, gewoon simpelweg de keiharde feiten en de snoeiharde realiteit. Het kost overigens weinig moeite om de feiten boven water te krijgen, simpelweg omdat het allemaal al bekend is. Maar hier zijn ze dan, de gevolgen in de Realiteit! van het invoeren van rassen verbieden en houderschapsbewijzen.

Zomaar wat info uit onderzoeken en media (klik op afbeelding voor groter formaat):

salamipolitiek
Klik op afbeelding voor groter formaat

De echte cijfers!
In bovenstaand schema is duidelijk te zien dat alle maatregelen in verschillende landen totaal geen zin hebben, sterker nog het doorschieten van de opvoedcultuur naar de laissez-Faire methode toont juist de zeer schadelijke gevolgen. Laat ik Zwitserland er eens uitlichten. Daar hebben we gebieden waar ze alles hebben, 30 rassen verboden (de zogenaamde hoog-risico honden), verplichte cursussen en keurmerken. En een goed overheidsonderzoek naar de bijtincidenten over meerdere jaren. Zit u stevig in uw stoel?

Het gevolg is dat het aantal bijtincidenten met ruim 12 procent is toegenomen, ja u leest het goed toegenomen!! In Zwitserse kanton’s Sankt Gallen en Solothurn waar zo’n beetje alle hoog-risico rassen verboden en cursussen verlicht zijn, zijn de bijtincidenten zelfs met respectievelijk 40 procent en met 90 procent toegenomen.

In het kanton Glarus hebben ze geen rassen verboden, geen verlichte vergunning en daar zijn de bijtincidenten met bijna 30 procent afgenomen!! In Appenzell Innerrhoden geen restricties en ook daar zien we dat bijtincidenten met ruim 40 procent zijn afgenomen! In het kanton Appenzell Ausserrhoden dito en ook daar met 15 procent afgenomen!

Opvoedcultuur is de oplossing!
Goh, als je het gewoon overlaat aan de mensen zelf en trainers die het wel snappen dan worden er dus minder kinderen gebeten. Je zou bijna denken dat zoiets fijn zou moeten zijn. Maar ja, wij zijn niet politiek correct hè, dat is wel jammer voor die kinderen die anders niet waren gebeten… Maar tegen cognitieve dissonantie is helaas niet te vechten. De PCH zal ten allen tijde zijn overtuigingen, indien nodig ten koste van u en uw honden/dieren, blijven verkopen, ook als de feiten anders spreken.

Gedrag komt voort uit een opvoedcultuur. Net zoals het gedrag van de Vomar Boys weinig te maken heeft met ras, afkomst of geloof, heeft het vooral te maken met opvoedcultuur of een gebrek daaraan. Net zoals dat bij anderen het gevolg is dat ze ruimte krijgen om in zichzelf te snijden, en dat ze niet meer weerbaar zijn om met kritiek om te gaan ook een forse schade is van een (vrije) opvoedcultuur.

Logisch dat in de genoemde landen de bijtincidenten toenemen als je een opvoedcultuur creëert die gebaseerd is op de laissez-Faire methode, het niet meer hebben van zelfkritiek en ieder andersdenkende mag uitmaken voor alles en nog wat

Laten we samen inzetten op een gezonde opvoedcultuur van onze honden, ervoor zorgen dat het sociale en weerbare dieren zijn die geen risico vormen voor de omgeving, kinderen en andere dieren. Maar die door leiderschap en opvoeden van hun baasje daar vrijheid en veiligheid voor terugkrijgen. Maar laten we vooral op de rem trappen naar de zure politiek correcte hondenmensen, die met niets anders bezig zijn dan met verbieden, verplichten en zwartmaken van anderen, terwijl hun eigen ongeremde kleine fifi, aan het einde van een flexlijn tot op het bot verwend met clickers en koekjes, de straten werkelijk terroriseren. En daar kunnen die kleine hondjes dus niets aan doen voor de duidelijkheid!

Update: Zwitserland heeft 20-9-2016 besloten om de verplichte cursussen/keurmerken af te schaffen omdat het niet werkt. Sterker nog, de problemen werden groter!! Eindelijk begint men te realiseren dat het beste wat je kunt doen is luisteren naar de mensen in het veld. Praktijktrainers krijgen de afgelopen jaren steeds meer het respect terug wat ze verdienen! Nu nog het afschaffen van de rassenwetten!

Preview: ”Wist u dat in tegenstelling tot mediaberichten de stroomband in 2017 helemaal niet wordt verboden, maar dat men er een verdienmodel aan heeft gekoppeld? En dat de lobbyisten tegen de stroomband straks vertegenwoordigt zijn als cursusaanbieder? Want geld gaat bij de PCH’s in tegenstelling tot dierenwelzijn wel gewoon voor principes…”

©PiepVandaag.nl Bert van Straten, oprichter en eigenaar van Pack Leader