In Xixiakou Wildlife Park in Shandong provincie in China heeft een walrus in het bijzijn van tientallen toeristen twee mannen gedood. Het gaat om een toerist en de trainer van het dier. De walrus heeft de twee mannen niet opzettelijk gedood. Het leek erop dat hij met ze wilde spelen. Hij ‘knuffelde’ ze en verdronk ze per ongeluk.

walrus
Foto: publiek domein

De drama begon op het moment dat de toerist in het bassin van de walrus viel, toen hij zijn evenwicht verloor. De walrustrainer, die het dier al tien jaar verzorgt en hem van baby af aan heeft groot gebracht, sprong daarop in het water om de man te redden. De walrus leek het geheel als een spelletje te zien. Hij sloeg zijn vinnen om de twee mannen heen, dook onder water en verdronk de twee mannen.

Spelen
Volgens het dierenpark is er geen bewijs dat de walrus kwaad in de zin had. Het park is ervan overtuigd dat het dier met zijn trainer wilde spelen. Andere dierentuinmedewerkers probeerden hem weg te jagen met bamboestokken, maar tegen de tijd dat de twee mannen eindelijk boven water getrokken konden worden, waren ze al dood.

Ongeluk
Op de plek waar de toerist in het bassin viel is geen hek of balustrade om de mensen van de walrus te scheiden. Er loopt een pad direct langs het verblijf van de walrus, waar bezoekers overheen mogen lopen, zoals te zien is onderstaande video. Een ongeluk als dit is dus snel gebeurd.

Harambe
Dit is al het tweede bericht deze week over een dierenparkbezoeker die in een dierenverblijf valt. Afgelopen weekend viel er een 4-jarig jongetje in het gorillaverblijf van de dierentuin in Cincinnati. De aanwezige gorilla, Harambe, werd doodgeschoten. Ondanks dit trieste incident verklaarde de dierentuindirecteur dat de dierenverblijven in de Cincinnatti Zoo veilig zijn. Ook de Chinese dierentuin lijkt geen maatregelen te nemen na het dramatische voorval met de walrus. De dierentuin blijft gewoon open.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor