Vandaag zal een groep vrouwen vanaf 13.00 uur bij de Japanse ambassade in Den Haag hun stem laten horen tegen de jaarlijks terugkerende dolfijnenslachtingen in Taiji, Japan. De vrouwen eisen dat dit wrede bloedbad eindelijk stopt en verzoeken de Japanse regering menselijkheid te tonen en deze oneervolle jacht te verbieden.

Taiji
‘Red Cove’, de slachting is net voorbij | Foto: ©Sea Shepherd

Op 1 september is een nieuw jachtseizoen (2018-2019) gestart van 6 maanden. In Taiji vinden deze wrede drijfjachten op dolfijnen ieder jaar opnieuw plaats. Tijdens de jacht worden ieder jaar honderden dolfijnen afgeslacht voor hun vlees; terwijl de mooiste, jonge dieren ertussenuit worden gepikt om verkocht te worden aan dolfinaria over de wereld. Trudie Beverloo, die de actie in Den Haag coördineert:

“Hele families worden naar het ondiepe deel van de baai gedreven en moeders van hun kinderen gescheiden, en daar vervolgens bruut afgeslacht, waardoor het water in de baai zoals ieder jaar rood kleurt. Het is een schandaal voor een land als Japan om zo vreselijk veel leed te veroorzaken en hele gezinnen uit elkaar te rukken.”

Taiji
Afgemaakt in de Cove, Taiji | Foto: VanessaNYC07/Wikipedia

Symbool
De deelnemers aan deze actie staan in principe symbool voor de twaalf ‘banger boten‘ die elke ochtend uitvaren om op dolfijnen te jagen. De vrouwen zijn als dierenvrienden verenigd bij dierenbelangenorganisatie Een DIER Een VRIEND, in een wereldwijde campagne tegen deze brute slachting, geleid door Ric O’Barry – de oprichter van Ric O’Barry’s Dolphin Project, die vroeger de dolfijnen trainde voor de dolfijn(en) van de TV-serie Flipper, later maker van The Cove. De deelnemers zullen vanmiddag het lied ‘Imagine’ van John Lennon ten gehore brengen.

  • De bijeenkomst vindt plaats bij de Tobias Asserlaan 5, 2517 KC in Den Haag
  • Luister naar het interview (2017) met Ric O’Barry ‘De leugen die Dolfinarium heet’:

Ric O’Barry: De leugen die Dolfinarium heet (interview)

Bron: