PiepVandaag is een niet meer van internet weg te denken als informatie- en nieuwsbron voor iedereen die dierenwelzijn een warm hart toe draagt. Ik ben echt enorm trots dat ik daar columns voor mag schrijven! Vijf jaar Piep door Karen Soeters en haar team, die met een onvoorstelbare inzet en ontembare passie zonder twijfel een stevige weg hebben geplaveid voor de toekomst. Het belooft wat voor de komende vijf jaar, ik ben ervan overtuigd dat Piep, Karen, de redactie, het team maar vooral ook u als trouwe lezers, samen nog heel erg veel gaan betekenen voor dieren in nood!

vijf jaar piep
Foto: Wikimedia Commons

TV via een antenne op het dak
We leven in een tijd dat mensen niet meer alleen maar via drie kanalen op tv en anderhalf dagblad informatie krijgen of kunnen vinden, en daar hun hele wereldbeeld op moeten baseren. We leven voor wat betreft informatiestroom in een tijd dat echte vrijheid van keuze steeds dichter bij komt. Een vrije keus kan niet anders dan gebaseerd zijn op alle informatie, bij beperkte informatie is er immers geen vrije keus. Afwegingen die een mens zo maakt zijn dan gemanipuleerd of op zijn minst onvolledig.

Mensen gebruiken het internet om zich te kunnen bedienen van al die verschillende informatie. Op het gebied van mensenrechten en dierenwelzijn kunnen we dus over veel meer informatie beschikken dan wat we lang voorgeschoteld hebben gekregen. PiepVandaag heeft de juiste formule gevonden in het voorlichten van mensen die op zoek zijn naar meer informatie. Mensen die zich afvragen ‘klopt het verhaal uit de krant of op TV wel, wat is de andere kant van het verhaal?’ worden door Piep voorzien van die info. Regelmatig ondersteund door reportages waarin Karen met haar team op een moedige maar altijd fatsoenlijke manier probeert om de waarheid boven tafel te krijgen.

Wanneer een internet community als PiepVandaag zo explosief groeit, is dat een duidelijk signaal dat steeds meer mensen op zoek zijn naar informatie over dierenwelzijn en dat zij de wijze waarop PiepVandaag deze informatie geeft enorm waardeerden.

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ontmoeting met Karen Soeters
Tijdens opnames voor NGC leerde ik Kevin Augello kennen, een bevlogen en gepassioneerd vakman. Kevin is een cameraman en producent met een respectabele staat van dienst. Door zijn werk heeft Kevin heel veel van deze wereld gezien, zowel wat betreft mensen als dieren. Kevin heeft de hoogste bergen beklommen en in de diepste zeeën gedoken, op de koudste plaatsen, Antarctica en de heetste plaatsen, Afrika gefilmd. Door de raakvlakken die we hadden, het klimmen, het duiken, klikte het goed tussen Kevin en mij. Maar het was vooral onze gezamenlijke passie omtrent dierenwelzijn.

Regelmatig spraken we over hoe we onze krachten konden bundelen, zijn enorme ervaring als cameraman op de moeilijkste plekken, en ik als hondentrainer en oorlogsveteraan, daar moesten we toch iets mee kunnen om bijvoorbeeld de verschrikkelijke bontindustrie in China waar o.a. veel honden de dupe van zijn bloot te kunnen leggen…

Het was Kevin die mij in contact bracht met Karen Soeters, en daar ben ik hem nog steeds dankbaar voor. Samen met Blazer ontmoete ik Karen in een Amsterdamse café, waar Karen mij aanbood om columnist te worden voor PiepVandaag, een aanbod wat ik natuurlijk met beide handen aannam! In mijn vakgebied is veel te doen over het welzijn van honden, de ontwikkelingen gaan hard, vaak ten goede van honden in het algemeen. Maar er is zeker ook een keerzijde, de euthanasiecijfers zijn nog veel te hoog, het verbieden van rassen steekt steeds weer de kop op en de commerciële kant pakt ook niet altijd uit in het voordeel van honden. Genoeg voer voor columns dus.

De toekomst
Ontembare passie, onbegrensde energie, onuitputtelijke kracht en altijd rechtvaardig zijn woorden die Karen Soeters en haar team omschrijven. Het kan niet anders dan dat Piep de komende jaren haar vleugels echt uit gaat spreiden. Ik hoop dat, onder andere door uw bijdrage, Piep het leven van veel dieren in de toekomst blijvend zal veranderen en ze veilig onder haar vleugels kan nemen!

©PiepVandaag.nl Bert van Straten, oprichter en eigenaar van Pack Leader


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.