Een veulentje van een jaar oud is ten noorden van Dublin, Ierland, op gruwelijke wijze om het leven gebracht door een stel kinderen. Vrijdag werd het lichaam gevonden van het dier dat, naar verluidt vanwege een weddenschap, ernstig is toegetakeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

veulentje
Foto: My Lovely Horse Rescue “sorry but we have to let people know what’s happened”

In het plaatje Raheny, graafschap Dublin, is de jaarling Thunder zo zwaar mishandeld, dat het dier aan zijn verwondingen overleed. Volgens getuigen is het paardje slachtoffer geworden van een weddenschap onder jongeren. Paardenwelzijnsorganisatie My Lovely Horse Rescue ontving vrijdagavond berichten op haar Facebookpagina over een dood paard en nam onmiddellijk contact op met de politie. Martina Kenny:

“Een aantal mensen nam contact met ons op, omdat ze kinderen het dier hadden zien berijden tot het doodop was. Men had het idee dat er sprake was van een weddenschap wie het paard helemaal kapot kon rijden. Toen het dier instortte, trapten ze hem dood. Ook trapten ze zijn tanden en een been kapot.”

Kenny geeft aan dat een paard van een jaar oud überhaupt niet zou moeten worden bereden.

“Op die leeftijd zijn hun rug en benen nog niet volgroeid, ze kunnen het gewicht van een persoon nog niet dragen. Paarden op deze leeftijd berijden beschadigt hen voor het leven, als ze het al overleven.”

Dankzij het bericht dat My Lovely Horse Rescue op Facebook verspreidde nam de eigenaar van het paardje contact op, een tiener, en vertelde dat het dier Thunder heette.

My Lovely Horse Rescue ondervindt helaas regelmatig dat paarden worden mishandeld. De incidenten zijn zeer zorgwekkend; recentelijk had de organisatie te maken met een veulen dat van uitputting stierf nadat het onder dwang bereden werd en een paard dat regelmatig geslagen werd door een groep kinderen. Dit dier hebben de medewerkers kunnen redden, Amy is herstellende, maar ziet er een stuk ouder uit dan ze is.

“Ze zal nooit bereden kunnen worden, haar rug en benen zijn er slecht aan toe en haar arme gezicht is nog opgezwollen door de klappen. Maar ze is nu tenminste veilig.”

Tiffany Quinn, ook vrijwilliger bij de paardenwelzijnsorganisatie, vermoedt dat het moeilijk zal zijn de feiten van de mishandeling van Thunder boven tafel te krijgen, omdat sommige mensen bang zijn om te vertellen wat ze hebben gezien. Toch verzoekt My Lovely Horse Rescue getuigen dringend om hun verhaal te doen, zodat de kinderen die de arme Thunder op deze kwaadaardige manier hebben toegetakeld, gearresteerd en vervolgd kunnen worden.

Op haar Facebookpagina schrijft de organisatie:

“De arme baby heeft dit bij daglicht moeten doorstaan en niemand wil zeggen wie het heeft gedaan. Iemand moet deze mensen kennen: meld je, of je bent net zo slecht als degenen die dit gedaan hebben. Rust in vrede kleine, het spijt ons zo enorm. ”

Bron ©PiepVandaag.nl Angelique Lagarde