De Britse kat Fluffy, die al vijf dagen werd vermist, viel van schrik in een schoorsteen, werd gered en is weer herenigd met zijn eigenaar.

kat Fluffy
Gelokt met lieve woorden en brokjes | Foto: RSPCA

De ondeugende huiskat Fluffy viel in het rookkanaal nadat hij op het dak van een huis in New Ferry (VK) was geklommen. Hij zat zich daar te wassen en was niet van plan om naar beneden te komen. Normaal zoeken katten hun eigen weg naar beneden. Een buurman met goede bedoelingen probeerde de kat naar beneden te krijgen met behulp van een ladder. Maar hier schrok Fluffy van, waardoor hij de schoorsteen op rende en naar beneden viel.

kat Fluffy
Fluffy is bevrijd | Foto: RSPCA

De brandweer van Merseyside kwam ter plaatse. Zij konden de kat aan geen van beide kanten van de schoorsteen zien. Er was ook geen teken van de kat in de bodem van de schoorsteen. Kat Fluffy bleek halverwege vast te zitten. Brandweerlieden hebben een gat moeten maken in een slaapkamermuur om hem te kunnen bevrijden. Een van de brandweermannen stak zijn hand in het gat om te voelen of Fluffy daar zat, maar de bange kat viel hem aan. Zijn eigenaar Tracey Baker, sprak tegen het dier en lokte hem uit het gat:

“Het was zo fijn om Fluffy terug te krijgen. Ik heb hem een paar dagen binnen gehouden en hoop dat hij zijn lesje heeft geleerd zodat hij niet te ver weg zal gaan. Ik weet zeker dat hij zijn eten heeft gemist. Ik ben zo blij dat de RSPCA en de brandweer hebben geholpen om hem te redden. Ik ben ook dankbaar voor de rol van de vriendelijke buren en de mensen in het huis waar hij werd gevonden.”

kat Fluffy
Herenigd! | Foto: RSPCA

Inspecteur Helen Smith van de de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) zei dat een buurman heeft geholpen om uit te leggen hoe het schoorsteensysteem in elkaar steekt. Zo konden ze bepalen waar de kat zou zitten. Smith:

“Het was een geweldige prestatie van iedereen en het was fijn om Fluffy herenigd te zien worden met een zeer opgeluchte eigenaar. De kat heeft geluk gehad, want tijdens zo’n lange val had hij zijn hoofd kunnen stoten of zijn poten kunnen breken.”

Bronnen:

#GNvdD: Amsterdamse kat gered uit vogelnest

©AnimalsToday.nl Jane Sauer