Al gehoord van VeggieSquad? De naam klinkt stoer en dat zijn de kids van VeggieSquad ook. Ze nemen het op voor dieren en op Facebook plaatsten ze een oproep aan Lois en Thijmen van 7 en 10 jaar. Zij gaan hun eigen ‘doe-het-zelf-kip’ opeten, zodra de kuikens groot genoeg zijn om geslacht te worden. VeggieSquad vindt dat zielig voor de kuikens, maar ook voor Lois en Thijmen, die erg op de dieren gesteld zijn. Ze willen de kuikens daarom adopteren.

VeggieSquad
VeggieSquad wil doe-het-zelf-kippen redden | Foto: publiek domein

OPROEP! GRAAG DELEN!!!

De VeggieSquad heeft vorige week in het Algemeen Dagblad gelezen over de kinderen Lois en Thijmen van 7 en 10 jaar oud. Lois en Thijmen gaan straks hun eigen kuikens opeten. Hun vader en moeder doen mee aan het project doe-het-zelf-kip. Ze hebben eieren thuis gekregen met een broedmachine waarmee ze de kuikens hebben uitgebroed. Die ze vervolgens na 9 weken moeten slachten en zelf moeten opeten.

VeggieSquad
Zodra ze 9 weken zijn worden ze geslacht | Foto: “The Wanderer’s Eye Photography”/flickr

De kinderen van Veggiesquad vinden het zielig voor lois en thijmen dat ze hun eigen kuikens moeten opeten en ook voor de kuikens zelf. We lazen in de krant dat Lois en thijmen het heel moeilijk vinden, omdat ze de kuikens erg lief vinden.

We willen lois en thijmen helpen om de kuikens te redden. We vinden het zielig dat de kuikens geslacht moeten worden, want er zijn ook andere alternatieven. We hebben een brief geschreven aan Lois en Thijmen en zouden graag in contact met hun komen (lees de brief hieronder). We hebben vorige week en deze week al heel veel kranten gebeld, maar die konden ons niet het nummer van Lois en Thijmen geven.

Willen jullie onze brief asjeblieft delen zodat de ouders van Lois en Thijmen het misschien lezen? Alvast bedankt!

Heemstede 24 mei 2018

Lieve Loïs en Tijmen,

Wij zijn de VeggieSquad kids. We zijn een groep kinderen die ons inzetten voor de dieren en het milieu. We hebben in de krant over jullie en jullie twee kuikens gelezen.

Wij vinden het heel erg zielig om te lezen dat de kuikens die jullie zo lief vinden over een paar weken door jullie vader gedood zullen worden. Wij vinden het heel erg voor jullie en ook heel erg zielig voor de kuikens, omdat die nog hartstikke jong zijn en graag willen leven. Zij hebben helemaal niets verkeerds gedaan. Het is ook helemaal niet nodig om kuikens te eten.

Wij willen jullie daarom heel graag helpen de kuikens te redden en hen een goed leven te geven. Wij hebben onze spaarpotten leeggemaakt en willen net zoveel kilo vegetarische kipstukjes kopen voor jullie ouders als dat de kuikens gaan wegen als ze gedood zouden gaan worden. Die vegetarische kip smaakt precies hetzelfde als kip en is ook nog veel beter voor het milieu en de aarde en natuurlijk helemaal voor de dieren omdat er geen enkel dier voor dood hoeft gemaakt worden. Wij zouden het graag jullie ouders willen aanbieden in ruil voor Kip 1 en Kip 2 zoals jullie ze genoemd hebben.

Wij hebben stichting Red een Legkip gebeld (www.redeenlegkip.nl) en gevraagd of zij voor Kip 1 en Kip 2 willen zorgen. Daar kunnen ze heel mooi en lang leven tussen andere geredde kippen en andere dieren zoals konijnen. Ze hebben ons verteld dat ze jullie graag willen helpen en de kuikens willen opvangen. Jullie mogen ook langs komen om de kuikens te bezoeken.

Wij zouden graag jullie willen ontmoeten als dat kan om hierover te praten of met jullie willen bellen. Ons aanbod geld ook voor alle andere andere families.

Groetjes van de VeggieSquad Kids,

Iris, Charlotte, Elyn, Fleur, Lily, Lucia, Lynn, Laetitia, Mila, Nils, Puk, Ramona, Tess, Leonie, Sofie, Livia, Midas, Yael, Ebe, Mikayli, Meilan & Wesley

Bron: info@veggiesquad.nl


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.