Uit dierentuin Eifel Zoo in het Duitse Lünebach zijn een beer, een aantal leeuwen, tijgers en een poema ontsnapt. Door het noodweer van afgelopen dagen raakte hun behuizing beschadigd, waarna de dieren wisten te ontsnappen. De beer is op de vlucht gedood. Naar de andere dieren is gezocht met een drone. Zij waren nog op het terrein van de dierentuin en zijn gevangen.

Eifel Zoo
Eifel Zoo: beer doodgeschoten, de andere ontsnapte dieren zijn gevangen | Foto: publiek domein

Er werd in de Duitse en Nederlandse media met nadruk gesproken over ‘gevaarlijke dieren’. Of dit is om te rechtvaardigen dat ze tijdens hun vlucht gedood worden is speculeren. Feit blijft natuurlijk dat ze gevaarlijk kunnen zijn en het publiek kreeg daarom via de regionale nieuwsradio SWR Aktuell het advies om binnen te blijven, ramen en deuren dicht te houden en de politie te bellen wanneer er iets ‘verdachts’ wordt waargenomen:

Leven gered
Waarom de beer is doodgeschoten is nog niet helemaal duidelijk. Het feit dat de andere ontsnapte dieren zich nog op het terrein bevonden van Eifel Zoo heeft ze mogelijk het leven gered, want zoals op onderstaande foto te zien is ligt de dierentuin in een heuvelachtig en bosrijk gebied, waar je best een tijdje kunt onderduiken.

Eifel Zoo
De omgeving van Eifel Zoo in Lünebach biedt veel plekken om je te verstoppen | Foto: Walter Koch/Wikipedia

Bronnen: SWR Aktuell/Twitter, AD, NOS ©AnimalsToday.nl Bart van Riel