Jake, een 9-jarige hond uit Arizona, werd al een jaar vermist door zijn baasjes. Toch bleven ze altijd hopen dat hun huisdier nog leefde. En terecht, zo bleek. Maar wel heel ver weg.

vermist
Jake is niet langer vermist, ‘Arizona or bust’ | Foto: screenshot video Inside Edition/YouTube

Om na een jaar te horen dat Jake inderdaad nog springlevend is moet een heerlijke ervaring geweest zijn voor zijn baasje. Alleen: hij zit niet minder dan 2000 mijl verderop in Pennsylvania, en ze kan hem niet ophalen. Geen probleem, want 20 aardige mensen konden hem wel brengen.

Aardige vreemde mensen
Het baasje van Jake was verrukt dat Jake terecht was, maar omdat ze net een baby had kon ze niet reizen om hem op te halen. Zoals verwacht verspreidde het nieuws zich snel en er meldden zich 20 aardige mensen aan, die de hond ieder een stuk van het traject zouden meenemen. Natuurlijk filmden zij de reis en het lijkt wel alsof de hond begrijpt dat hij weer naar huis gaat. Er is in ieder geval iets aan de hand, want wat is dat anders met al die auto’s en aardige vreemde mensen de hele dag?

vermist
Aardige vreemde mensen | Foto: screenshot video Inside Edition/YouTube

Lift
Niemand weet hoe Jake in Pennsylvania belandde, maar er is gespeculeerd dat hij misschien een lift op of in een vrachtwagen heeft gehad. De laatste beelden van de video zijn hartverwarmend, omdat de hond ontroerend blij is om de baas weer te zien. En dat allemaal dankzij 20 aardige mensen.

Bekijk hieronder hoe de bijzondere reis van Jake het nieuws haalde:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode

Bronnen: Good News Network , Inside Edition/YouTube ©AnimalsToday.nl Bart van Riel