Tijdens het blussen van een zeven hectare grote brand afgelopen augustus in de buurt van de plaats Lake Havasu City, in de Amerikaanse staat Arizona, werden brandweermannen verrast door een ezel die levend uit het brandende bos tevoorschijn kwam. 

ezel
Foto: Facebook/Karen Kuehnel

Nadat de brandweermannen de verschroeide ezel hadden afgeblust week de ezel niet meer van de zijde van de brandweermannen. Jeanne Kentch van de Desert Hills Fire Department:

“Er leven veel wilde ezels hier in de omgeving, dus we zijn er aan gewend dat ze hier rondlopen. Normaal gesproken zijn ze echter vrij schuchter, maar deze ezel was dat niet. De ezel bleef de brandweermannen volgen. Het is of zij leek te weten dat ze veilig zou zijn als ze bij hen in de buurt zou blijven”.

Niet duidelijk is of het om een wilde ezel gaat of dat zij misschien is ontsnapt van een boerderij die zich bevond achter de vuurlinie. Wat wel duidelijk is is dat de ezel door al haar vriendelijkheid te midden van zoveel verwoesting al snel een plekje in de harten van de brandweermannen had veroverd.

ezel
Foto: Facebook/Stacey Benjamin

Volgens Jeanne Kentch hebben de brandweermannen al veel dieren de dood zien vinden in de brand. De ezel heeft hun vechtlust dan ook een boost gegeven en hun dag gemaakt. De ezel is opgevangen. Mocht er geen eigenaar op komen dagen dan zal de American Wild Horse Sanctuary uit Californië er voor zorgen dat zij een nieuw thuis krijgt.

Bron: The Dodo ©PiepVandaag.nl Lianne Raat