Tweede Kamer moet doden fipronilkippen stoppen

Acht dierenorganisaties roepen de Tweede Kamer in een brandbrief op om zo snel mogelijk een einde te maken aan het doden en vernietigen van fipronilkippen.

Kip

Stop het doden en vernietigen van fipronilkippenFoto: CIWF/flickr

Dagelijks worden op grote schaal kippen vergast. In plaats van mee te werken aan het doden, zouden de pluimveehouders die door de overheid op slot zijn gezet, door staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken gesommeerd moeten worden de kippen te behandelen, aldus de acht organisaties.

Verzet
Het maatschappelijke verzet tegen het doden van de fipronilkippen groeit. Ook Wakker Dier, de Stichting Dier en Recht en de initiatiefnemers van Caring Vets hebben zich achter de oproep aan de Tweede Kamer geschaard. Ze vinden dat de Tweede Kamer met spoed bijeen moet komen. Het doden van de fipronilkippen is onnodig en onrechtmatig, aldus de organisaties. Ze betwisten de gerechtelijke uitspraak vorige week van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven. Dit college oordeelde dat pluimveehouders hun kippen mogen doden.

De acht organisaties (Comité Dierennoodhulp, Wakker Dier, Stichting Dier&Recht, Stichting Levende Have, Een DIER Een VRIEND, Rechten voor al wat leeft, Stichting Dierennood en Caring Vets) over de beslissing van het College van Beroep voor het Bedrijfsleven:

“Het doden van de fipronilkippen wordt extra onverteerbaar als we weten dat de fipronileieren door een gebrekkige controle van de NVWA mogelijk al een jaar in de schappen liggen. Toepassing van het verboden bestrijdingsmiddel is onverantwoord lang doorgegaan. Wij vinden dat de kippen daar niet de dupe van mogen worden. Het mag niet zo zijn dat hierdoor een miljoen dieren nodeloos de dood vinden.”

Gezamenlijk persbericht

Gerelateerde artikelen:

Reacties

  1. Hoe er met onze dieren word om gegaan schandalig !!!! Monsters zijn het !! Respect loos !!!

  2. Het is weer in en in triest. Zoals gewoonlijk worden de dieren slechts als artikel, als handelswaar of als machine om eieren te produceren gezien en behandeld. Nieuwe kippen maken is goedkoper dan de levende in leven houden, dus kiest men voor massale genocide om geld te besparen en beschouwt dat nog als normaal ook. Wat een bizarre dingen gebeuren er toch allemaal met dieren. Hoe kunnen we ons een beschaafd fatsoenlijk land noemen waar dit soort dingen allemaal gewoon maar kunnen plaats vinden? Die hele grootschalige vee-industrie is door en door verrot. En men doet er alles aan om vooral door te kunnen gaan op de gebruikelijke manier, zonder visie, zonder onderbouwing, zonder ethiek, zonder duurzaamheid, zonder respect, zonder dierenwelzijn. Een grote SCHANDE !!!