In het Kruger National Park, Zuid-Afrika, hebben oplettende toeristen het leven van een leeuw gered. De Zuid-Afrikaanse Meliska Viljoen en Meike Pettit zagen het dier over de weg zwalken en merkten op dat hij ernstig gewond was. Ze lichtten de lokale autoriteiten in, die direct actie ondernomen.

Gewonde leeuw
De gewonde leeuw is er weer helemaal bovenop gekomen | Foto: Screenshot video

De jonge mannetjesleeuw had een kabel om zijn nek, die diepe wonden had veroorzaakt. Deze kabel is zeer waarschijnlijk afkomstig van een kabelval. Stropers en gebruiken deze vallen om dieren te vangen. Onlangs schreef PiepVandaag.nl nog over een moederolifant en haar baby die ernstige verwondingen hadden opgelopen door zo’n zelfde val.

Binnen enkele uren na de melding van Meliska Viljoen en Meike Pettit waren dierenartsen van het Krugerpark op zoek naar de leeuw en vonden hem. De weg werd afgezet en er mocht niemand meer passeren. De aanwezige dierenartsen dachten eerst het dier niet te kunnen redden, in verband met de ernstige verwondingen aan zijn nek en een van zijn ogen. Maar het is ze gelukt de leeuw van de kabel te ontdoen en de verwondingen te verzorgen.

De leeuw maakt het inmiddels goed en is weer losgelaten in het wild, zie de beelden hieronder.

Bron: DailyMail.co.uk ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor