In het noorden van India is een man gearresteerd die ervan verdacht wordt een tijger te hebben gestroopt in het Pilibhit tijgerreservaat in Uttar Pradesh. Vijf van zijn handlangers zijn ontsnapt. De man had een geweer en zes kogels bij zich.

tijgerreservaat
Foto: Pixabay

Het tijgerreservaat wordt geteisterd door stroperij, wat de tijgerpopulatie ernstig in gevaar brengt. Leefden er in 2010 nog 40 tijgers in het reservaat, in 2013 waren dat er nog maar 23.

In januari 2015 werden er 10 stropers gearresteerd door de Nepalese politie. Negen van hen kwamen uit Pilibhit. Twee van hen hadden 37 kilo tijgerbotten en een tijgervel in hun bezit. Sindsdien is de politie extra alert op stropers in het tijgerreservaat.

Tijgerwijn
Tijgers worden voornamelijk gedood om hun botten, waar tijgerwijn van gemaakt wordt: een drankje, waarvan men zegt dat het goed zou zijn tegen reuma en impotentie. Dit is echter nooit wetenschappelijk bewezen, net als de zogenaamde medicinale werking van neushoornhoorn. Ook is de vacht van tijgers erg populair bij stropers.

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor


Strijd mee tegen dierenleed!

Zonder jouw hulp kunnen House of Animals en Animals Today niet verder groeien en dieren een stem geven. Waardeer je wat wij doen, steun ons dan met een (eenmalige) donatie.