Een zelfbenoemde taxidermist – iemand die dode dieren opzet – in Engeland is onlangs gearresteerd, omdat hij illegaal in bedreigde diersoorten handelde. De politie kwam achter zijn illegale praktijken doordat de man selfies postte met de opzette dieren.

taxidermist
Foto: Facebookpagina Halstead Taxidermy

Aaron Halstead, 24 jaar oud, noemt zichzelf een taxidermist, maar is dat eigenlijk niet. Hij zet niet zelf dode dieren op, maar verhandelt ze. Volgens zijn website is hij gespecialiseerd in antieke, grote katachtigen en wilde dieren, zoals giraffen, zebra’s en grizzlyberen, waar hij een vergunning voor heeft. Halstad houdt het echter niet bij deze antieke opgezette dieren: hij handelt in illegaal opgezette bedreigde diersoorten.

Halstead is blijkbaar zo trots op zijn ‘kunst’, dat hij het niet kon laten selfies te maken en deze op social media te posten. Zo zijn er foto’s van hem te zien met een grote leeuwenkop en eentje waarop hij op een opgezette giraf zit. Grote fout, want de politie zat hem al snel op de hielen. Tijdens een inval van de politie bleek dat hij voor de meeste opgezette dieren wel een vergunning had, maar voor een aantal niet: tanden van een potvis, de schedels van een dolfijn en een cheetah. Tevens bood hij een sneeuwuil te koop aan op internet, waarvoor hij niet de juiste papieren had.

Halstead is al eerder door de politie op de vingers getikt: in 2010 werd hij opgepakt voor het illegaal verhandelen van opgezette bedreigde vogelsoorten. Hij kwam toen weg met een waarschuwing, maar dit keer had hij niet zo veel geluk: de rechter veroordeelde hem tot 24 weken gevangenisstraf.

Bronnen: The Daily Mail, One Green Planet ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor