Een man in de Amerikaanse staat Texas en zijn hond, een Duitse herder, zijn van de verdrinkingsdood gered door de lokale brandweer.

verdrinkingsdood
Foto: screenshot video

Na een overstroming rees het waterniveau onverwacht snel en kon de man niet snel genoeg weg komen met zijn hond. Hij dacht er geen moment aan om zijn geliefde viervoeter achter te laten en zichzelf in veiligheid te brengen. In plaats daarvan belde hij het noodnummer 911 en wachtte hij, samen met zijn hond, op hulp.

De man kon de reddingswerkers niet precies vertellen waar hij en zijn hond vastzaten, maar de hulpdiensten hebben het signaal van zijn mobiele telefoon gebruikt om ze te traceren. De lokale brandweer haastte zich naar de lokatie en zette de brandweerwagen vlakbij waar de man en zijn hond zaten. Ze gebruikten touwen en katrollen, die aan de ladder van de brandweerwagen waren vastgemaakt, om een brandweerman in harnas naar beneden te laten zakken.

De reddingswerkers konden de man en zijn hond gelukkig tegelijkertijd naar boven halen. De hond was zó blij dat hij en zijn zijn baasje uit hun benarde positie waren gered, dat hij zijn redder bedankte door zijn gezicht af te likken.

Zowel de man als zijn hond maken het goed en zijn de brandweer zeer dankbaar.

Bekijk hieronder een video van de reddingsactie:

Bron ©PiepVandaag.nl Monique van Dijk Armor