In Middleton, Manchester, heeft 18-jarige studente dierverzorging Izzy Ross aan de alarmbel getrokken toen ze erachter kwam wat de bestemming van de vier biggetjes van het Hopwood Hall College was. De biggetjes werden gebruikt voor een vak rond veeteelt om nadien in het slachthuis te belanden.

biggetje
Foto: Danielle Nelson/Flickr

Sinds het nieuws vorig jaar bekend raakte, heeft Izzy in haar protest al snel steun gekregen van haar medestudenten. Met steun van PETA heeft haar protestactie een groot bereik gekregen en werd het verkopen van de biggetjes uitgesteld.

In een statement van Hopwood Hall College wordt medegedeeld:

“Wij bieden een volwaardig en gebalanceerd curriculum aan dat de ethische discussie zowel voor als tegen het slachten van dieren behandelt. We hebben studenten steeds de kans gegeven om zich uit te schrijven voor deze lessen, en natuurlijk zullen we dat niet veranderen.”

Na een gesprek met Izzy en haar moeder Sarah-Jane hebben de directeurs beslist om deze varkentjes te plaatsen. Ze reageert blij:

“We zijn verbaasd dat we deze prachtige wezens hebben kunnen reden. Vanuit mijn persoonlijk standpunt is het spijtig dat er de volgende jaren nog steeds biggetjes zullen worden geslacht, maar we zijn blij dat vanaf nu ook duidelijk wordt vermeld da t studenten kunnen kiezen of ze dit vak willen volgen.”

Hoewel de directeurs niet in detail treden, is er reeds voor een gezamelijke opvang van de vier biggetjes gezorgd.

Bron ©PiepVandaag Bram Vogels