De politie heeft vorige week op meerdere plaatsen in Nederland stropers opgepakt. Zo werden op de Veluwe drie mannen aangehouden voor het illegaal afschieten van een wild zwijn.

Wild zwijn stropers
Foto: Richard Bartz – WikiMedia Commons

Op woensdagavond kreeg de politie een melding dat er in de buurt van Radio Kootwijk gestroopt werd. Na een achtervolging werd een auto aangetroffen, met achterin een net doodgeschoten wild zwijn. De drie mannen zijn gearresteerd wegens stroperij. Een van de mannen had wel een jachtakte in zijn bezit, maar niet voor het gebied waar ze het dier hebben doodgeschoten.

Op donderdagavond kreeg de bemanning van een politiehelikopter vier mannen in het vizier die in de Hoeksche Waard in Zuid Holland aan het jagen waren op hazen. Toen de mannen de helikopter zagen sloegen ze op de vlucht. Door agenten op de grond konden ze uiteindelijk als nog staande worden gehouden.

En in het dorpje Terkaple in Friesland heeft de politie in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit in de nacht van zondag op maandag twee mannen gearresteerd die 150 kilo illegaal gevangen snoekbaars en snoek in hun bezit hadden.

Bron: Vroege Vogels ©PiepVandaag.nl