De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties had 29 mei jongstleden een speciale bijeenkomst over hoe olifantenstroperij in Centraal-Afrika wellicht bijdraagt aan het escaleren van de politieke instabiliteit in de regio.

Veiligheidsraad Verenigde Naties
Zaal van de VN Veiligheidsraad| Foto: Bernd Untiedt, Germany (Own work) [GFDL or CC-BY-SA-3.0], via Wikimedia Commons
Leden van de V.N. kregen informatie, van onder andere het WWF, over hoe illegale olifantenstroperij in verband kan worden gebracht met wapenproliferatie en andere dreigingen waardoor de vrede en veiligheid in Centraal-Afrika in gevaar komen.

“Stroperij en zijn potentiële banden met andere criminele activiteiten vormen een ernstige bedreiging van vrede en veiligheid in Centraal-Afrika”, schreef V.N. secretaris-generaal Ban Ki-moon in zijn rapport dat gepresenteerd werd op de vergadering van de Veiligheidsraad.

De WWF hoopt dat de V.N. Veiligheidsraad-bijeenkomst ervoor zorgt dat leden van de internationale gemeenschap de aanbeveling van de secretaris-generaal waarnemen, onder andere zodat illegale handel en stroperij van wilde dieren als een serieus probleem zal worden gezien.

Bron ©PiepVandaag.nl Jaimy Visser