House of Animals-collega Esther Kef is samen met haar vrouw Eleonora sinds 26 januari door de Italiaanse Alpen aan het langlaufen om aandacht te vragen voor het varkensleed in de intensieve veehouderij. Maar of ze het redden om deze unieke tocht van 1000 kilometer te volbrengen is nu de vraag. De laatste dagen skiën ze dwars door het gebied in Noord-Italië dat getroffen is door het coronavirus.

Esther en knuffelvarken Mirko
Esther en knuffelvarken #Mirko | Foto: SkiingForPigs/HouseofAnimals

Zelf maakt Esther zich geen zorgen om ziek te worden. Voor haar telt maar een ding: aandacht voor varkensleed in de intensieve veehouderij. Dankzij sponsoring hoopt Esther ook een documentaire over varkens mogelijk te maken. Maar de coronacrisis in Italië is duidelijk merkbaar:

“Er is bijna niets meer te krijgen in supermarkten, mondkapjes zijn uitverkocht, hotels moeten gasten uit Veneto weren, bruiloften met familieleden en vrienden mogen niet worden georganiseerd. En ons aankomstfeest aanstaande zondag in de regio Veneto gaat ook niet door in verband met het virus.”

Esther en Eleonora
863 kilometer afgelegd | Foto: Skiing for Pigs/Facebook

Het doel van de actie mag wat Esther betreft niet uit beeld verdwijnen door de aandacht die het virus opeist:

“Ik wil tijdens deze tocht laten zien dat een varken geen ding is, maar een liefdevol en intelligent dier, dat recht heeft op frisse lucht, stro en een modderpoel. In het wild wordt een varken gemiddeld 10 tot 15 jaar oud. Maar de 12 miljoen productievarkens in Nederland halen hun eerste levensjaar niet eens en hun leven is vreselijk.”

De sympathie van de Italianen voor de actie wordt er niet minder om en er zijn mooie momenten onderweg, terwijl de eindstreep in zicht komt:
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.
Op dit moment is de planning nog steeds dat ze aanstaande zondag – 1 maart 2020 – finishen in het dorpje Cortina d’Ampezzo in de regio Veneto, na een barre tocht van 1000 kilometer door weer en wind, met tegenslagen en blessures, bijzondere ontmoetingen, prachtige landschappen en veel verdiende media-aandacht:
.

1000 km Langlaufen voor Varkens: #skiingforpigs verovert harten Italië

Held #Mirko

Kinderen volgen vooral het avontuur van knuffelvarken Mirko. De oproep voor kinderen om een tekening te maken van een varken en minister Schouten te vragen om een beter leven voor varkens heeft hartverwarmende reacties opgeleverd:
.

https://www.facebook.com/skiingforpigs/photos/a.108186617375034/131852108341818

https://www.facebook.com/skiingforpigs/photos/a.108186617375034/131662145027481

.

Eerbetoon voor Esther en Eleonora

De laatste kilometers worden ze begeleid naar de finish in Cortina (44) door Europees kampioen 400 meter atletiek Jolanda Clant, kampioen langlaufen Anna Santer, oud nationaal  trainer van het Noors skiteam Arve Dinesses en Giorgio Canal, trainer wereldkampioenschappen trial rennen.

1000 kilometer langlaufen tegen varkensleed | Foto: SkiingForPigs/Facebook

Als het lukt dan hebben Esther en Eleonora als eersten Italië doorkruist op de lange latten, met als doel geld in te zamelen om een documentaire maken over het varken als intelligent, speels en gevoelig wezen met een bijzonder karakter.

Wil jij de laatste, moeilijke kilometers sponsoren en die droom mee waarmaken? Dat kan nog steeds!
.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
.

QR Tikkie langlaufen voor varkensDoneer en help de varkens

Als je Esther en haar actie tegen varkensleed wil sponsoren dan kan dat via Tikkie o.v.v. ‘Skiën voor Varkens’ en met iDEAL, PayPal of creditcard.

 

.
©AnimalsToday.nl